Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sisteme de masurare

Loadtronic 3, special pentru încarcatoare

16.12.2010
Madalina Dragomir; Gheorghe Apostol
 Loadtronic 3, special pentru încarcatoare
Lubrication System este un nume din ce în ce mai des întâlnit pe santierele din România. Desi este o companie relativ tânara pe piata locala, experienta si calitatea marcilor care le reprezinta, dar si calitatea propriilor lucrari au facut ca în scurt timp sa fie solicitata de marile firme din domeniul constructiilor.
Sistemele de ungere Groeneveld, sistemele de monitorizare a perimetrului din jurul unui utilaj de mare gabarit sau mai nou, sistemele de cântarire Loadtronic, produse de catre grupul norvegian AADI, toate au o caracteristica comuna: sunt produse de cea mai buna calitate, vândute si  montate în întreaga lume, deci verificate în cele mai dificile si variate situatii de lucru.
Comanda primita din partea grupului Holcim România SA pentru montarea unor sisteme de cântarire dinamica pe utilajele ce deservesc statiile de productie a venit ca urmare a realizarii unui studiu de piata. Despre importanta grupului Holcim, unul dintre liderii mondiali în furnizarea de ciment, betoane, agregate (nisip si pietris) si alte servicii conexe nu mai este cazul sa insistam. Numai în România, compania detine si opereaza doua fabrici de ciment situate în zonele Câmpulung si Alesd, o statie de macinare la Turda, un terminal de ciment la Bucuresti, dar si 20 de statii ecologice de betoane, cinci statii de agregate si doua statii de lianti speciali.

Sistemele de cântarire Loadtronic 3 reprezinta cele mai noi modele ale producatorului AADI, fiind si unicele sisteme reale de cântarire dinamica pentru încarcatoarele pe roti. Deoarece încarcatoarele pe roti sunt concepute pentru a transporta cantitati importante de material pe un teren denivelat cu viteza, sistemul Loadtronic a fost special conceput pentru a pastra productivitatea acestor utilaje, deci cântarirea la nivelul cupei se poate face fara a opri utilajul din deplasarea sa.
Mai mult, noua generatie Loadtronic 3 ofera o interfata usor de citit si înteles, continând functii de asistenta încorporate. Cei 20 de ani de experienta în constructia acestor sisteme de cântarire îsi pun amprenta pe întreg sistemul: acesta este usor de utilizat de catre operator, nu solicita atentia acestuia în mod inutil si nu-l opreste din lucru. De asemenea, stocheaza datele obtinute în urma masuratorilor si permite transferul datelor prin USB catre un laptop oricând se doreste acest lucru. Mai interesant este faptul ca operatia este reversibila, si anume datele clientilor încarcate pe un USB pot fi transferate pe sistemul de masurare, acesta personalizând apoi informatiile privind încarcarea cu material pentru fiecare client deservit, în cazul ca un încarcator lucreaza la încarcarea unui numar mare de masini ce apartin unor firme diferite. Mai mult, Loadronic 3 nu numai ca înregistreaza automat clientul pentru care încarca, dar îi si poate oferi o chitanta tiparita.

Holcim România este unul din marii producatori de materiale pentru constructii din tara noastra si din lume, ca atare serviciile oferite de companii sunt totdeauna la un nivel de calitate pe masura renumelui. Din acest motiv, Holcim a solicitat montarea unor sisteme Loadtronic 3 pe utilajele proprii de încarcare, scopul fiind eficientizarea operatiunilor de livrare si încarcare din punctele de lucru.  Mai exact, materialele încarcate trebuie sa fie masurate cât mai precis, pentru a nu se depasi masa maxima autorizata a camionului. Astfel, fara acest sistem de masurare, un camion dupa ce este încarcat se deplaseaza pâna la cântarul existent în interiorul spatiului de productie. Ulterior este prea încarcat, trebuie descarcat partial si remasurata sarcina sa, iar daca încarcatura este sub limita maxim admisa, cumparatorul este din nou nemultumit. Aceasta activitate de încarcare/descarcare si masurare duce la pierderi importante pentru companie, din cauza cresterii timpilor de încarcare în camioane, dar si la un consum de combustibil inutil.

Practic, prin achizitionarea a patru sisteme de cântarire Loadtronic 3, s-a reusit o reducere considerabila a timpilor de lucru. Mai mult, a fost atins un control exact al cantitatii de material încarcat, control ce este asigurat de rapoartele automate oferite de sistem, în cazul firmei Holcim, dar si de rapoartele tiparite în cazul diversilor cumparatori. Cele patru sisteme au fost montate pe utilaje în patru locatii de lucru diferite, si anume la Corbii Mari, Judetul Arges, pe un utilaj Volvo L150E, la Uliesti, tot judetul Arges, pe un Volvo L150E dar si la Stancesti, judetul Prahova unde sistemul a fost pus pe un încarcator Cat 938GII sau la Brasov, unde lucreaza un model  Volvo L150E. Exactitatea masuratorii a fost esentiala în alegerea sistemelor de cântarire Loadtronic 3, deoarece marja de eroare nu putea depasi valoarea de + 1%. În urma testelor si a utilizarii sistemelor în activitatea curenta, rezultatele au fost în parametrii ceruti. Verificarea a fost facuta si în timpul lucrului, operatorii notând fiecare cântarire la cupa, aceasta fiind ulterior comparata cu balanta de livrare.

Loadtronic 3

Sistemul înregistreaza automat pentru cine si cantitatea exacta ce trebuie încarcata. Datele sunt salvate si pot fi tiparite pe o chitanta. De asemenea, se pot copia date de pe Loadtronic 3 pe un stick de memorie USB, ulterior datele fiind usor de transferat catre sistemul de suport. Aceasta operatie poate fi si inversata, transferând datele clientilor de la sistemul de suport la Loadtronic 3.
Poate fi calibrat cu pâna la 10 dispozitive auxiliare diferite. Fiecare dispozitiv auxiliar primeste propriul sau numar de identificare. La o singura comanda sistemul corecteaza automat schimbarea greutatii de tara a dispozitivului auxiliar si locatia sarcinii.
Masoara continuu pozitia bratelor de ridicare mobile si presiunea hidraulica aplicata. Exista de asemenea un senzor care masoara deplasarea utilajului. Sistemul compenseaza automat dinamica, creând un sistem automat de cântarire de mare precizie. Precizia de cântarire este de obicei mai buna decât ± 1% (pentru cupe individuale în timpul condusului normal).
De obicei nu este nevoie de un manual al operatorului, apasarea butonul de asistenta fiind suficienta atunci când apar probleme.

Date tehnice certificate

  • Clasa de precizie    Y(b)
  • Intervalul scalei de verificare    e >_ 0,02 t
  • Numarul intervalului scalei de verificare     n <_ 200
  • Capacitatea maxima    Max >_ 100e Max <_ 200e
  • Sarcina minima    Min >_ 10e
  • Intervalul de temperatura     -25°C - +50°C
  • Sursa de alimentare    18 - 36 V c.c.
Anul XII, nr. 140, oct 2017
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017

Trenchless Romania, Mai 2017
 
Trenchless mai 2017

Supliment Carburanti & Lubrifianti, Martie 2017
 
Revista M&U - Supliment Carburanti si Lubrifianti Martie 2017
 
 
 
 

PARTENERI