Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Brett Motors

Realizarea unui Champion

16.12.2010
 Realizarea unui Champion
Ca orice moto-echipament sau masina, primul grader, construit de fratii Gary si Bryan Abernathy a folosit tractiunea animala. Putin mai târziu, în  1875 ei au realizat si primul motogreder care la început a fost o "simpla" realizare familiala.
Si cum necesitatea conduce la inventii si inovatii în 1980 în Charlotte, Carolina de Nord afacerea de familie s-a transformat prin aportul fratilor ABERNATHY într-o companie prospera ce purta numele de Compact Graders.
Cheia succesului în afaceri este sa dispui de echipamentul perfect adaptat tipului de lucrari pe care trebuie sa le executi, a aparut primul greder compact cu deplasare hidrostatica. Acest echipament i-a ajutat pe cei doi frati sa lucreze eficient în spatii restrânse. În plus dispunea de fiabilitate zilnica, avea o putere constant chiar si la viteze mici si se adapta diverselor activitati cu conditii de lucru diferite.
Foarte curând au aparut alte firme interesate de noul tip de utilaj, iar progresul a fost vizibil de la o unitate la alta. Cererea în crestere a contribuit la transformarea unei afaceri de familie într-o activitate inginereasca cu drepturi depline de proiectare si fabricatie.

Cu urmatoarea generatie s-a ivit oportunitatea largirii zonei de influenta si unirea fortelor cu un lider de talie mondiala.
În 1993 Compact Greders a intrat în familia grederelor fiind preluata de Champion Motor Graders. Spre deosebire de alti producatori, Champion si-a canalizat eforturile numai spre fabricarea motogrederelor. În evolutia Champion a urmat un nou pas în 1997 când firma a fost cumparata de Volvo Construction Ecquipment. Astfel din acel moment Champion Compact Graders a devenit parte a unei companii globale cu o reputatie legendara în materie de calitate a echipamentelor furnizate. 
Toate operatiunile Champion au început sa se desfasoare dupa modelul de productie Volvo dispunând de calitate bazata pe inovatie si tehnologie de vârf, dar si de servicii remarcabile si un sprijin constant acordat clientilor.
În 2002 fabrica din Charlotte a obtinut acreditarea ISO 9001 care mai apoi a fost întregita de ISO 9000 în 2004.

Astazi, Champion Motor Graders a revenit la originile sale ca o afacere de familie specializata în gredere compacte. Recunoscând faptul ca linia de gredere compacte umple o nisa unica în contractarea lucrarilor si operatiunilor în domeniul public, Volvo a predat controlul si numele operatiunilor fratilor Abernathy.
Champion Motor Greder dispune de doua fabrici localizate în Statele Unite ale Americii (pentru grederele compacte) si Brazilia.
Cel mai mare greder care a fost proiectat si realizat vreodata a fost cel de 100 tone, destinat unor lucrari impresionante în conditii de lucru foarte dure (desertul de nisip) si utilizat în Arabia Saudita.
Desi Champion produce gredere compacte, acestea se bazeaza pe aceleasi principii din punct de vedere al comenzilor hidraulice.
Transmisia hidrostatica ofera optiunea pentru roti motoare doar a axelor posterioare sau posibilitatea tractiunii integrale pe toate axele. Miscarea rotilor frontale se realizeaza comandat doar când se considera ca trebuie sa ajute utilajul pentru deplasare.
Clientii pot opta pentru unul din cele 7 modele de motogredere din gama Champion, care raspund tutror necesitatilor acestora. Pentru lucrarile care se desfasoara în spatii restrânse este disponibil modelul cu 2 axe, unde cele doua roti motoare posterioare vor crea o degradare mult mai mica a caii de rulare.

Gama de aplicatii a motogrederelor Champion

* subdivizari ale unor lucrari mari în constructie sau întretinere de sosele, drumuri pietonale, cai extravilane pentru biciclete, etc
* spalatorii
* terenuri de golf
* parcari
* complexe sportive
* trasee (poligoane) speciale pentru cai, motociclete, auto, camioane
* drumuri forestiere
* industria miniera de adâncime si suprafata
* drumuri comunale
* taluzari laterale ce pot fi deasupra drumului sau sub nivelul drumului
* proiecte de constructii ample (platforme industriale, platforme comerciale, cartiere rezidentiale, poduri, etc)
* baze militare
Avantajele oferite de motogrederele Champion:
* productivitate maxima atât din punct de vedere al utilajelor cât si al operatorilor
* fiabilitate si robustete
* o durata de viata si utilizare îndelungata
* cel mai mic cost total de proprietate posibil (realizare, consum, întretinere, reparatii, stocare, reparatie capitala, reciclare, etc)

Pentru mai multe informatii accesati site-ul www.brett.ro sau
contactati distribuitorul BRETT MOTORS srl
Sos. Alexandriei 108,
Bragadiru, jud. Ilfov
tel/fax 0374003246 / 0214202771
Anul XIII, nr. 151, sep 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 

TRUCK POWER , Iulie 2018
 
Truck Power, Iulie 2018
 


 
 

PARTENERI