Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Trimble Tablet

Tehnologia viitorului

16.12.2010
Dan Vasile
 Tehnologia viitorului
Noul receptor GPS Trimble SPS882 si unitatea de control Trimble Tablet reprezinta un pas tehnologic important în materie de receptoare GPS utilizate în domeniul constructiilor. Astfel, pentru prima data portabilitatea sistemelor de masurare si control ajunge la nivelul unui laptop, putând fi chiar integrata în bordul unui vehicul de transport.
Pe scurt, aceste sisteme ultraperformante permit nu numai realizarea unor masuratori de mare precizie, cu abateri maximale milimetrice, dar si transmiterea datelor în timp real la un birou pentru verificarea si stocarea lor. Acum, cu un simplu vehicul de teren se pot verifica lucrari de constructii civile de mare întindere, indiferent de gradul de complexitate al acestora, în orice moment se doreste, întreaga activitate fiind facuta practic "din mers".
În afara activitatii de control dirigintii de santier sau topografii pot efectua masuratori pe teren dintr-un vehicul în miscare cu un nivel de acuratete care nu a mai fost atins pâna în prezent. Rezistenta la soc sau capacitatea de a lucra în medii cu umiditate crescuta, posibilitatea de a transmite informatii de la emitator la receptor prin tehnologii fara fir sunt caracteristici ce fac ca noul sistem SPS882 dezvoltat de proiectantii de la Trimble sa fie unul dintre cele mai cautate pe piata internationala de profil.

GPS-ul Trimble SPS 882 - reprezinta ultima realizare în materie de receptoare GPS folosite în topografie, constructii civile sau industriale, drumuri sau în constructiile din domeniul marin, fiind în momentul de fata cel mai flexibil si totodata cel mai performant GPS din domeniu. Având înglobata tehnologia Trimble Maxwell 6 ce permite efectuarea masuratorilor în conditii satelitare dificile, SPS882 ofera o varietate mare de optiuni de configurare si upgradare astfel încât utilizatorul sa investeasca exact cât este necesar pentru a obtine performantele dorite. Receptorul GPS, antena, radioul si bateria sunt integrate în aceeasi carcasa compacta ce rezista la caderi libere pe beton de la 2 m sau la umiditate mare. Mai mult decât atât, nu sunt necesare cabluri de conectare, iar transferul catre unitatea de control Trimble TSC2 sau Trimble Tablet se face prin BlueTooth.

GPS-ul Trimble SPS882 poate fi folosit fie ca Rover

* pentru masuratori si verificari, fie ca transmitator (Baza)
* pentru transmisia corectiilor catre Rover având o precizie de 5 mm.
Pentru persoanele autorizate (diriginti de santier, topografi, etc) care doresc efectuarea de masuratori si verificari direct din masina, receptorul se poate monta pe orice autoturism sau ATV. Cu o precizie de pâna la 2 cm  pe verticala,  receptorul va înregistra si afisa pe unitatea de control toate informatiile dorite care se pot transmite de pe teren direct la birou. 
În configuratia de baza, unitatea receptioneaza semnalele de satelit L1, L2 si L2C, aceasta putând fi upgradata ulterior pentru receptia semnalelor GLONASS sau L5. Upgradarea se face rapid în tara noastra, prin introducerea unui cod de activare de catre dealerul Trimble pentru România, compania SC GISCAD SRL.

Unitatea de control Trimble Tablet

* Trimble a lansat unitatea de control Trimble Tablet care împreuna cu receptoarele Trimble SPS882  functioneaza ca un sistem unitar asigurând o precizie si o functionalitate marita. De asemenea, unitatea poate fi folosita si cu alte modele GPS Trimble.
* Trimble Tablet are specificatiile unui laptop si totodata poate fi folosita si ca unitate de control. Este conceputa dintr-un material robust ce rezista la caderi libere pe beton si de asemenea este impermeabila (rezista la submersie de 1 m în apa). Are doua camere video, modem internet, wireless, Bluetooth iar ecranul de tip touchscreen este de 7".
* Trimble Tablet are încorporat un GPS pentru localizare aproximativa, functioneaza cu sistem de operare Windows 7, platforma pe care se poate  instala cu usurinta orice program sau soft dorit.
* Masuratorile înregistrate pot fi transferate rapid, cu ajutorul softului SCS Data Manager. Totul se face direct din teren, cu transfer bidirectional (santier-birou, birou-santier). Cu ajutorul celor doua camere video încorporate proiectantii au acum posibilitatea de a urmari în timp real lucrarile executate.

Unitatea Trimble Tablet împreuna cu softul Trimble SCS900 includ urmatoarele aplicatii:
  • Masuratori si verificari topografice 
  • Verificari de cota 
  • Urmarire profile transversale si longitudinale proiectate
  • Calcul de volume
  • Trasare de puncte, linii, aliniamente, planuri, suprafete, drumuri complexe, pante si taluzuri 
  • Verificari direct pe modelul digital al terenului
  • Folosirea ca unitate de control pentru verificarea lucrarilor efectuate cu ajutorul sistemelor de dirijare automata a utilajelor Trimble GCS900
Sursa: SC Giscad Srl, distribuitor autorizat TRIMBLE
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI