Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Aplicatii speciale

Buldoexcavatoare JCB pentru Armata Suedeza

18.01.2011
Cornelia Rotaru
 Buldoexcavatoare JCB pentru Armata Suedeza
Producatorul american JCB a primit din partea armatei suedeze o comanda în valoare de câteva milioane de lire pentru livrarea  de buldoexcavatoare militare de mare viteza.
Serviciul administrativ al Fortelor Armate Suedeze a achizitionat 10 utilaje de excavare de mare viteza (High Mobility Engineer Excavation - HMEE) care vor fi livrate pâna la sfârsitul anului pentru a putea intra în functiune începând cu anul 2012.
Achizitia a reprezentat înca un succes pentru acest model unic care a intrat în productie la fabrica JCB din Savannah în anul 2005, atunci când compania a câstigat cea mai mare comanda militara în valoare totala de 230 milioane $ pentru 800 de HMEE-uri pentru Armata Statelor Unite ale Americii.
Acest tip de utilaje este deja folosit de armatele mai multor state, inclusiv cele ale Statelor Unite si ale Marii Britanii, iar aceasta comanda reprezinta un pas important, fiind prima din Peninsula Scandinava.
De asemenea, si alte tari si-au manifestat un puternic interes pentru acest model. În Suedia, dealerul local JCB, Soderberg & Haak, cu sediul în Malmo va asigura instruire si consultanta pentru utilaje, service si piese de schimb.
În anul 2008 Armata Britanica a lansat o comanda de 7 milioane de lire pentru aceste buldoexcavatoare care sunt folosite în prezent în Afganistan.
Productia completa de HMEE-uri a început în 2007 la fabrica JCB Inc, din Savannah, Georgia.

Utilajul combina caracteristicile renumitelor buldoexcavatoare JCB si pe cele ale tractorului de mare viteza JCB Fastrac, singurul tractor cu suspensie completa si frâne fara blocare.
La baza constructiei buldoexcavatoarelor HMEE a stat ideea de a avea un utilaj capabil sa se deplaseze la viteza unui convoi militar, care sa nu necesite transport separat cu camion sau trailer cu punte joasa. Viteza maxima de deplasare a unui HMEE este de 57 km/h.
Utilajul de 12 tone are un motor diesel de 5,9 litri, toate rotile motoare si directoare, ridica mai mult de doua tone si sapa la o adâncime de aproape patru metri.
Acest model a fost proiectat astfel încât sa poata fi transportat si pe cale aeriana cu o aeronava Hercules C-130. Pe lânga toate acesta, HMEE detine si un pachet de protectie pentru echipaj ceea ce transforma acest model într-o adevarata forta a ingineriei militare.
În ultimii aproape 30 de ani producatorul american a furnizat peste 3.400 echipamente JCB pentru 45 de organizatii militare diferite din întreaga lume.
Anul XIII, nr. 149, iul 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Iulie 2018
 
Truck Power, Iulie 2018

NEXT AUTO, Iunie 2018
 
NEXT AUTO, Iunie 2018

Supliment M&U, Aprilie 2018
 
Aprilie 2018
 


 
 

PARTENERI