Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sisteme de uzura

Calitatea - principalul criteriu

18.01.2011
Mariana Patru; Madalina Dragomir
 Calitatea - principalul criteriu
Organele de lucru ale utilajelor de santier, în special cele care intra nemijlocit în contact cu materia prima sunt supuse unor uzuri foarte mari, acest lucru depinzând de multe ori si de tipul materialului dislocat. Dintii cupelor sau lamele de uzura ale buldozerelor trebuie realizate din oteluri de calitate, pentru a fi utilizate o perioada cât mai lunga de timp. Astfel, utilizarea materialelor mai putin dure, chiar daca costa mai putin, duce la înlocuiri dese, deci la timpi mari în care utilajul nu este disponibil pentru lucru, si în final se constata ca dupa câteva luni de functionare cheltuielile sunt mult mai mari comparativ cu situatia utilizarii unor oteluri de calitate.
În mod similar, mecanismele de deplasare, în special cele pe senile, contin o serie de componente din otel care sunt în continua miscare în timpul lucrului.Si nu vorbim numai de senile, dar si de mecanismele de transmitere ale miscarii, pentru rotile stelate ce pun în miscare senila sau chiar mecanismele de întindere.
Producatorii mondiali de utilaje pentru constructii utilizeaza totdeauna materiale de calitate, preferând sa achizitioneze de la cei mai mari producatori de astfel de componente de uzura, cu experienta în domeniu. Dar producatorii de astfel de echipamente de lucru si piese de calitate, care pot garanta o folosinta îndelungata a lor, sunt foarte putini.

ESCO este unul din liderii mondiali ai segmentului de piese de uzura pentru industria utilajelor de constructii terasiere. Sinonim cu inovatia si performantele inegalabile, ESCO duce mai departe traditia si îsi îmbunatateste permanent gamele de piese si parti de uzura pentru industria utilajelor de constructii.
Cu unitati de productie în America de Nord si de Sud, Europa si Asia si distribuitori autorizati pe piete cheie din întreaga lume, ESCO ofera solutii pentru uzura si unelte pentru cele mai dure si solicitante aplicatii.
Lansat în 2009, Ultralok a devenit rapid unul dintre cele mai vândute sisteme de dinti pentru cupele de excavator. Ultralok este un sistem inovator si eficient din punct de vedere al costurilor si are integrat un dispozitiv de blocare, astfel ca ansamblul este format din doua piese, spre deosebire de sistemele traditionale din trei parti componente. Ultralok este un sistem pentru a carui instalare nu mai este nevoie de utilizarea unui ciocan, astfel ca siguranta muncii este crescuta, stocul este redus, iar înlocuirea direct pe frontul de lucru este simplificata.
Datorita designului sau deosebit, Ultralok ofera un sistem de închidere sigur integrat, design care nu numai ca furnizeaza o siguranta a muncii sporita, dar si elimina necesitatea folosirii de bolturi sau închizatori.

Ultralok System - configuratii si forme

S - Sistemul în forma de S reprezinta o alegere excelenta pentru excavatoare si încarcatoare frontale pentru aplicatiile generale de sapat. Pentru o mai mare durabilitate prezinta o nervura centrala.
C - Acesta este un dinte în forma de dalta în principal pentru utilizarea pe excavatoare. Designul furnizeaza un nivel excelent de penetrare si o rezistenta mai mare la uzura în cazul aplicatiilor speciale. Dintele se mentine ascutit pe toata durata de viata.
P -  Sistemul cu dinti în forma de P reprezinta o alegere potrivita pentru aplicatiile speciale si materialele extrem de dure si a fost conceput special pentru utilizarea pentru excavatoare, dar poate fi folosit si pentru încarcatoare frontale. Nervurile asigura fiabilitatea si rezistenta sistemului pe toata durata de viata a acestuia.
T - Sistemul în forma de T ofera performante maxime în aplicatii dure si materiale extrem de abrazive. Configuratia sa unica reduce riscul de blocare a rocilor între ramificatiile dintilor si este destinat folosirii la colturi în combinatie cu dintii în forma de P pentru a curata laturile cupei. Dintii de la extremitati pot fi schimbati pentru a creste durata de viata a sistemului.
F- Dintii în forma de F sunt destinati aplicatiilor de sapat si aplicatiilor care necesita muchii ascutite. Acest sistem reprezinta o alegere excelenta pentru excavatiile pentru fundatii si sapatul de santuri.

Muchia lata maximizeaza capacitatea cupei utilajului.

H - Varianta H este construita pentru aplicatii ce implica materiale extrem de abrazive si este destinata excavatoarelor. Elementele de metal aditionale cresc durata de viata a sistemului.
AP - Sistemul AP este destinat aplicatiilor dure cu materiale abrazive si este montat de cupele încarcatoarelor multifunctionale. Designul înclinat al vârfului ajuta la mentinerea dintelui ascutit.
A - Dintii în forma de A au fost fabricati pentru o protectie optima împotriva uzurii pentru încarcatoarele frontale care lucreaza în aplicatii dure, cu materiale abrazive. Vârful înclinat si  integrat în arhitectura cupei asigura o mai buna încarcare a cupei. Mantaua din otel de înalta rezistenta situata în partea inferioara asigura protectie maxima împotriva uzurii si o nivelare optima pentru a reduce riscul de avariere a pneurilor.
 Dintii ramân ascutiti, penetreaza mai bine, se uzeaza mai putin. Astfel, Ultralok atinge echilibrul optim dintre protectia împotriva uzurii si productivitate.
O penetrare mai buna ajuta la cresterea cantitatii de material ridicata în cupa. Designul aerodinamic al sistemului Ultralok si dintii care se ascut singuri contribuie la îmbunatatirea capacitatii de penetrare. Astfel dependenta de presiunea hidraulica se reduce, consumul de combustibil scade si productivitatea în ansamblul sau creste.

Caracteristici si beneficii

* Rezistenta sporita la uzura cu 15 procente comparativ cu alte sisteme similare si utilizarea unui aliaj din otel mai dur care creste durata de utilizare.
* Fiabilitate si rezistenta crescute
* Reducerea costurilor de utilizare, datorita sistemelor de închidere integrate
* Performante de sapare crescute
* Mai usor de utilizat datorita elementelor de închidere integrate
* Siguranta a muncii crescuta, datorita sistemului hammerless, care reduce riscul de accidente
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI