Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Consilierul vostru financiar

Īnceput de an cu īntrebari si sperante

18.01.2011
Ec. IULIU CIOBANU
Un nou an īncepe si mai mult ca niciodata urarile pentru un an mai bun formulate si adresate ascund īn spatele lor gāndurile si grijile legate de viitor ale celui care le formuleaza.
O parte a oamenilor simpli dar si a celor implicati īn mediul de afaceri s-au resemnat īn cursul anului 2010, obositi si depasiti de lupta continua pentru mentinerea unei traiectorii adecvate pentru ei si companiile lor. O alta parte a rezistat dar au din ce īn ce mai multe īntrebari legate de viitor, iar epuizarea variantelor folosite īn anul 2010 pentru supravietuire de multe ori, nu le lasa decāt dreptul sa spere ca se va schimba ceva.    

Putini sunt cei care au avut īn ultima perioada capacitatea de a-si crea si mentine singuri strategia de dezvoltare si acestia īn continuare vor identifica si fructifica noi oportunitati, indiferent de fluctuatiile mediului financiar sau ale celui politic.
Diversele domenii de activitate din tara noastra au cunoscut diverse etape īn principal de declin cu mici exceptii īn domeniul farmaceutic si cel al productiei pentru export. Aceste ultime doua domenii au cunoscut cresteri īn decursul anului 2010, dar nivelul executiv din Romānia parca nu le baga īn seama, nu le stimuleaza si nu creaza premisele dezvoltarii lor fie prin sustinerea companiilor implicate deja sau prin crearea unui cadru de atragere a investitiilor.

Semnalele de pe piata nu sunt foarte optimiste, cel putin pentru prima perioada a anului, perioada īn care domeniul imobiliar va īnregistra īn continuare scaderi atāt prin accentuarea lipsei de lichiditati pentru dezvoltatorii ramasi cāt si prin noua initiativa legislativa ce prevede ca fiecare imobil vāndut sa detina un certificat energetic.
Vānzarile auto si cele de echipamente nu au foarte mari sanse sa īsi revina. Noile valori ale taxelor de īnmatriculare si ale impozitelor auto, mentinerea prevederilor legate de deductibilitatea cheltuielilor cu acestea vor descuraja si putinii oameni care aveau ca plan de viitor achizitionarea unui autoturism.

Separat de toate aspectele prezentate mai sus exista un lucru care va face ultima jumatate a anului 2011 sa para total altfel: īncep campanile electorale oficial sau nu.Si cum orice campanie electorala īn Romānia este un prilej de sarbatoare, se vor gasi noi resurse financiare peste noapte, statul va īncepe sa faca plati si ordonantele de urgenta vor modifica orice buget trebuie schimbat numai sa le fie un pic mai bine celor care voteaza. Iar īn aceasta categorie intra si cei care s-au resemnat, si cei care spera si cei care au stiut sa profite īn aceasta perioada si care vor avea mai multe puncte forte decāt pāna īn acel moment.
Indiferent de cāt de multi s-au resemnat si de sperantele celorlalti, bani, resurse si capacitatea de a ajunge la ele exista. Un pic de analiza īn cel mai realist mod, renuntarea la caracterul duplicitar si plin de orgolii, sunt doar doua din lucrurile pe care trebuie sa le faceti pentru a avea un altfel de viitor.
Planurile, sperantele dumneavoatra se pot realiza, doar trebuie sa gasiti oameni care le pot īndeplini.Si mai mult amintiti-va tot tipul ca orice decizie  vi se poate īntoarce īmpotriva si orice lucru are un pret pe aceasta planeta. 

BENDIS FINANCIAL
30D Horei st., 2nd District, Bucharest
Tel: 0745-996-911;
Fax: 031-805-44-04
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI