Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Consilierul vostru financiar

Început de an cu întrebari si sperante

18.01.2011
Ec. IULIU CIOBANU
Un nou an începe si mai mult ca niciodata urarile pentru un an mai bun formulate si adresate ascund în spatele lor gândurile si grijile legate de viitor ale celui care le formuleaza.
O parte a oamenilor simpli dar si a celor implicati în mediul de afaceri s-au resemnat în cursul anului 2010, obositi si depasiti de lupta continua pentru mentinerea unei traiectorii adecvate pentru ei si companiile lor. O alta parte a rezistat dar au din ce în ce mai multe întrebari legate de viitor, iar epuizarea variantelor folosite în anul 2010 pentru supravietuire de multe ori, nu le lasa decât dreptul sa spere ca se va schimba ceva.    

Putini sunt cei care au avut în ultima perioada capacitatea de a-si crea si mentine singuri strategia de dezvoltare si acestia în continuare vor identifica si fructifica noi oportunitati, indiferent de fluctuatiile mediului financiar sau ale celui politic.
Diversele domenii de activitate din tara noastra au cunoscut diverse etape în principal de declin cu mici exceptii în domeniul farmaceutic si cel al productiei pentru export. Aceste ultime doua domenii au cunoscut cresteri în decursul anului 2010, dar nivelul executiv din România parca nu le baga în seama, nu le stimuleaza si nu creaza premisele dezvoltarii lor fie prin sustinerea companiilor implicate deja sau prin crearea unui cadru de atragere a investitiilor.

Semnalele de pe piata nu sunt foarte optimiste, cel putin pentru prima perioada a anului, perioada în care domeniul imobiliar va înregistra în continuare scaderi atât prin accentuarea lipsei de lichiditati pentru dezvoltatorii ramasi cât si prin noua initiativa legislativa ce prevede ca fiecare imobil vândut sa detina un certificat energetic.
Vânzarile auto si cele de echipamente nu au foarte mari sanse sa îsi revina. Noile valori ale taxelor de înmatriculare si ale impozitelor auto, mentinerea prevederilor legate de deductibilitatea cheltuielilor cu acestea vor descuraja si putinii oameni care aveau ca plan de viitor achizitionarea unui autoturism.

Separat de toate aspectele prezentate mai sus exista un lucru care va face ultima jumatate a anului 2011 sa para total altfel: încep campanile electorale oficial sau nu.Si cum orice campanie electorala în România este un prilej de sarbatoare, se vor gasi noi resurse financiare peste noapte, statul va începe sa faca plati si ordonantele de urgenta vor modifica orice buget trebuie schimbat numai sa le fie un pic mai bine celor care voteaza. Iar în aceasta categorie intra si cei care s-au resemnat, si cei care spera si cei care au stiut sa profite în aceasta perioada si care vor avea mai multe puncte forte decât pâna în acel moment.
Indiferent de cât de multi s-au resemnat si de sperantele celorlalti, bani, resurse si capacitatea de a ajunge la ele exista. Un pic de analiza în cel mai realist mod, renuntarea la caracterul duplicitar si plin de orgolii, sunt doar doua din lucrurile pe care trebuie sa le faceti pentru a avea un altfel de viitor.
Planurile, sperantele dumneavoatra se pot realiza, doar trebuie sa gasiti oameni care le pot îndeplini.Si mai mult amintiti-va tot tipul ca orice decizie  vi se poate întoarce împotriva si orice lucru are un pret pe aceasta planeta. 

BENDIS FINANCIAL
30D Horei st., 2nd District, Bucharest
Tel: 0745-996-911;
Fax: 031-805-44-04
Anul XII, nr. 141, nov 2017
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017

Trenchless Romania, Mai 2017
 
Trenchless mai 2017

Supliment Carburanti & Lubrifianti, Martie 2017
 
Revista M&U - Supliment Carburanti si Lubrifianti Martie 2017
 
 
 

PARTENERI