Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
SCHEUERLE STB1000

Transport record de 870 tone

18.01.2011
Dan Vasile; Ema Stancu
 Transport record de 870 tone
În luna decembrie 2009 Grupul Multilift a angajat producatorul de vehicule speciale Scheuerle pentru a dezvolta un trailer dublu articulat cu dimensiuni de neegalat. Pentru transportul de generatoare si transformatoare cu dimensiuni din ce în ce mai mari, cel mai mare trailer dublu articulat cu o sarcina utila de 620 tone a fost proiectata si construita într-un timp record.
În luna noiembrie/decembrie 2010 Multilift a realizat primul transport de mare tonaj cu modelul STB 1000: transportul celui mai mare transformator construit vreodata de Siemens, din Nüremberg pâna în Wilhelmshaven. Cu o greutate totala de 870 tone acesta a fost cel mai mare transport de categorie grea realizat vreodata în Wilhelmshaven.
Transformatorul Siemens de 495 tone, model TRPM9056 produs pentru compania energetica Tractebel, o filiala a GDF Suez Group a fost transportat pe trailerul InterCombi  cu 2x14 axe. Din cauza spatiului limitat, transportul din hala de productie Siemens a fost posibil doar prin cuplarea unei unitati suplimentare InterCombi PowerBooster.

Conform planului, la ora 22:00 ansamblul  cu o lungime de peste 100 m s-a deplasat catre portul Nuremberg.
Urmatorul pas al acestui demers a fost deplasarea de-a lungul canalului Rin-Main-Dunare catre Olanda prin Dordrecht si Delfzijl. Apoi, dupa câteva întârzieri cauzate de furtuni, transportul a continuat  peste Marea Nordului catre orasul Wilhelmshaven.
O întâlnire deosebita în Wilhelmshaven
Pe debarcaderul Luneberg din Wilhelmshaven, transformatorul a fost ridicat din nou cu grinzile laterale ale STB 1000. De aceasta data încarcatura a fost distribuita pe 2x 20 de axe InterCombis. A mai fost utilizata si o unitate cu 4 axe Inter Combi PowerBooster  cu o putere de 197 CP. Doua modele MAN THX41.680, fiecare cu 670 CP au fost folosite pentru remorcarea si împingerea imensei încarcaturi. Dimensiunile întregului ansamblu vorbesc de la sine. Transportul a avut o lungime de 102 m, o înaltime de 5,5 m si o latime de 4,4 m si s-a deplasat catre centrul orasului Wilhelmshaven, unde a acoperit o distanta de 13 km într-o singura noapte, intrând în istoria orasului Wilhelmshaven drept cel mai mare transport realizat vreodata.

Date tehnice STB 1000

Trailerul dublu articulat ofera câteva optiuni pentru transportul generatoarelor si transformatoarelor. Încarcatura poate fi preluata cu ajutorul unui mecanism special de ridicare si cuplata direct.
Creata pentru o gama variata de aplicatii, trailerul are o latime maxima de 38,2 m si o lungime totala de 47,22 m fiind capabil sa se adapteze  numarului necesar de axe prin combinatia cu vehiculul platforma precum si cu dimensiunea încarcaturii. Ridicarea verticala a puntii pentru preluarea încarcaturii este de 1,6 m. Flexibilitatea acestui model nu se manifesta doar la nivelul dimensiunilor. Scheuerle STB 1000 poate transporta generatoare, transformatoare precum si alte greutati de pâna la 620 tone si este unic în lume.

Scheuerle STB 1000 este compatibil cu seria Scheuerle Inter Combi precum si cu vehiculele modulare autopropulsate (SPMT). În functie de cerinte, acestea pot fi cuplate cu  2 linii de 20 de axe sau cu 2, 3 sau 4 linii. În plus, vehiculul platforma în varianta extinsa poate fi combinat cu unitati de putere suplimentare de 2x4 axe InterCombi. Optional, pentru a actiona întregul ansamblu se poate utiliza si o unitate de putere InterCombi pentru ca greutatea totala a acestuia sa fie redusa, ceea ce reprezinta un avantaj atunci când este necesara traversarea unor poduri.
Pentru a garanta un proces sigur de transport, personalul operational are la dispozitie doua cabine pentru sofer încalzite, fiecare fiind proiectata pentru a un echipaj de doua persoane. Cabinele sunt dotate cu monitoare care afiseaza în permanenta starea încarcaturii în timpul transportului cu ajutorul celor doua camere montate.

Anul XII, nr. 142, dec 2017
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, Mai 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

NEXT AUTO, Noiembrie 2017
 
NEXT AUTO, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 
 
 

PARTENERI