Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Demolari

Ciocanele hidraulice Atlas Copco demoleaza Stadionul Mineirao

17.02.2011
Dan Vasile
 Ciocanele hidraulice Atlas Copco demoleaza Stadionul Mineirao
În calitate de câstigator al licitatiei pentru cea de-a doua si cea mai mare renovare a Stadionului Mineirao din Belo Horizonte din Brazilia, compania Detronic trebuie sa raspunda provocarii de a demola zona tribunelor unde vor fi instalate scaune în concordanta cu standardele stabilite de FIFA. Pentru a se încadra în termenul limita si a face fata volumului mare de interventii, compania a apelat la ciocanele hidraulice Atlas Copco.
Conform declaratiilor directorului executiv al companiei Detrnic, Ayres de Ayevedo Barreto, printre lucrarile de care s-a ocupat firma s-a numarat si micsorarea terenului cu 3,9 m, dar si îndepartarea  a 70.000 mc de pamânt si demolarea tabelelor electronice de marcaj si a camerelor interioare ale stadionului.
Pentru a putea duce la îndeplinire cu succes aceste lucrari compania a dezvoltat un plan tehnic de demolare iar prima etapa a acestui plan a constat în deschiderea unor spatii de acces pentru a facilita intrarea echipamentelor de dimensiuni mari.
"Am folosit ciocanele hidraulice de 140 kg model SB 152 montate pe mine-excavatoare de 8 tone", a declarat domnul Barreto. "Doar echipamentele de dimensiuni mici precum acestea s-ar fi putut deplasa în spatiul restrâns pe care îl aveam la dispozitie în aceasta prima etapa a proiectului."

Dupa ce a fost creat suficient spatiu pentru echipamente mai mari, compania Detronic a început demolarea tribunelor folosind ciocane hidraulice mai mari precum SB 452 de 441 kg, MB 750 de 750 kg si HB 3100 de 3.100 de kg. Aceste accesorii au fost montate pe utilaje de pâna la 50 de tone care au demolat 2.500 mc de beton.
Planul tehnic pus la punct de companie a dat rezultate: în primul rând atât demolarea Stadionului Mineriao cât si reducerea dimensiunilor terenului urmau sa fie realizate în 150 de zile si astfel se încadrau în termenul stabilit prin conditiile impuse la acordarea licitatiei. Productivitatea înalta a echipamentelor implicate a permis companiei terminarea lucrarilor în mai putin de 120 zile.
Atunci când au fost selectate aceste ciocane hidraulice a fost luata în considerare versatilitatea, acestea putând fi montate pe utilaje de diferite dimensiuni, inclusiv un excavator de 20 de tone folosit pentru demolari pe santierele care pot fi accesate cu dificultate.
"Având în vedere celelalte accesorii pentru demolari de pe piata, ciocanele hidraulice continua sa fie cele mai solicitate", a observat domnul Barreto "Acestea sunt diferite de  accesoriile intens specializate precum pulverizatoarele si clestii pentru demolari. Primele reprezinta alegerea ideala pentru reciclarea betonului, iar cele din urma sunt recomandate mai ales pentru demolarile pe santierele greu accesibile deoarece sunt mai grele si necesita utilaje mai robuste", a continuat acesta.
Anul XII, nr. 140, oct 2017
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017

Trenchless Romania, Mai 2017
 
Trenchless mai 2017

Supliment Carburanti & Lubrifianti, Martie 2017
 
Revista M&U - Supliment Carburanti si Lubrifianti Martie 2017
 
 
 
 

PARTENERI