Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sisteme de stingere a incendiilor

Lubrication Systems - o companie sigura

17.02.2011
Madalina Dragomir
 Lubrication Systems - o companie sigura
Īnca din anul 2007 Lubrication Systems  a devenit reprezentant oficial, īn Romānia, al companiei Groeneveld Transport Efficiency B.V., lider mondial īn furnizarea de echipamente pentru gresaj automat. Lubrication Systems ofera solutii complete pentru orice aplicatie, īn materie de reducere a costurilor, marire a eficientei si scaderea riscului producerii de accidente.
Complementar sistemelor de gresare si monitorizare Groeneveld, Lubrication Systems comercializeaza pe piata din Romānia si stingatoarele de incendii sub presiune mare cu tehnologie brevetata FOGMAKER.
Un incendiu pentru un utilaj poate fi devastator, mai ales daca īn imediata apropiere a acestora deseori exista adesea cantitati mari de substante chimice si combustibili sau ulei hidraulic. Un astfel de incendiu se īmprastie foarte repede, este extrem de periculos si trebuie stins imediat. Deseori masinile functioneaza īn schimburi si sunt mai dificil de īnlocuit in cazul unei īntreruperi.

Utilajele sunt utilizate pentru aplicatii extrem de variate, de multe ori fiind singurele masini ce pot face fata unor conditii de lucru dure. Astfel, īn cazul exploatarilor de suprafata de carbune, a haldelor de material usor inflamabil sau a manipularii solului īmbibat cu petrol, si acestea sunt numai cāteva exemple, buldozerele si īncarcatoarele sunt expuse posibilitatii combustiei spontane. Cu alte cuvinte, de la o scānteie sau pur si simplu datorita aerului prea uscat, solul de sprijin al masinii se poate aprinde. Pentru a proteja viata operatorului dar si utilajul, firmele echipeaza masinile cu sisteme sofisticate, de mare forta, care sa stinga orice incendiu īnca din faza incipienta.
Stingatorul de incendii Fogmaker reprezinta un astfel de sistem de siguranta, acesta avānd rolul de a proteja motorul, sistemul de comanda hidraulic si frānele īncorporate. Stingatorul poate fi declansat manual sau complet automat, fiind montat īn partea superioara a utilajului. Un avantaj important al acestui stingator este ca  poate suporta variatii puternice de tensiune care pot aparea īn timpul lucrarilor de sudura si īn momentul utilizarii unui starter de pornire, si ca functioneaza independent de sursa de alimentare. Cu alte cuvinte, aceste sisteme pot sa se declanseze numai atunci cānd exista o sursa reala de incendiu, facānd diferenta īntre lucrarile de reparatii ale utilajului sau de montare a unor piese suplimentare si un foc accidental. Deoarece exista posibilitatea ca operatorul sa observe incendiul sau sa nu poata declansa sistemul de stingere, acest actioneaza prompt atunci cānd este necesar, nelasānd focul sa se extinda.

Stingatoarele Fogmaker contin aburi de apa sub presiune mare si sting focul cu ajutorul a trei mecanisme de baza. Toate cele trei moduri de functionare depind de dimensiunea picaturilor.
Presiunea mare si duzele speciale sparg apa īn picaturi foarte mici, cu dimensiune medie de 50 µm. Prin evaporare, 1 litru de apa se dilata īn apa. Continutul de oxigen se reduce īntr-un mod foarte eficace si stinge focul din centrul sau, unde continutul de oxigen este la nivel minim, si īmpiedica adaosul de oxigen suplimentar. Īn afara de apa, agentul de stingere contine si antigel si AFFF, un spumant foarte eficient īn stingerea incendiilor cu benzina, motorina sau uleiuri.
Constructia brevetata permite stingatorului sa se goleasca complet indiferent de unghiul de asamblare sau de pozitie īn timpul eliberarii. Acesta este un mare avantaj pentru ca stingatorul poate fi asezat orizontal sau vertical īn īncaperi īnguste pentru a economisi spatiu. De asemenea, acesta este si un factor crucial de securitate atunci cānd stingatorul este instalat īn autovehicule expuse la riscul de rasturnare.
Durata de golire a unui stingator Universal de 4.0 litri cu cinci duze este de 59 de secunde.

Caracteristici stingator Fogmaker

* Aprobat de Asociatia suedeza de combatere a Incendiilor
* Produs de racire si stingere cu formare de ceata
* Este ecologic si stinge rapid incendiile
* Constructie brevetata
* Lichid de stingere cu antigel care face fata unor temperaturi extreme de -35° C
* Cerinte minime de curatenie dupa incendiu
* Sigur pentru oameni si echipamente
* Eliberare mecanica, manuala si automata
* Containere eloxate, sub presiune mare, protejate īmpotriva coroziunii pentru medii dure.

Anul XII, nr. 142, dec 2017
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, Mai 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

NEXT AUTO, Noiembrie 2017
 
NEXT AUTO, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 
 
 

PARTENERI