Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
IML Motoare

Un motor Deutz ramâne un motor Deutz

17.02.2011
În anul 1898 a fost construit primul motor diesel Deutz din lume. Practic, acesta este momentul în care industria constructoare de masini comerciale începe sa se dezvolte cu adevarat pe întreg mapamondul. Dar istoria începe mai demult, din  anul 1872, în momentul în care Nicolaus August Otto si Eugen Langen, parintii motorului, fondeaza  firma  Gasmotoren - Fabrik Deutz. Dupa numai patru ani, primul motor în patru timpi, cu alimentare cu benzina, este inventat de catre August Otto.
În prezent, motoarele Deutz practic ne înconjoara, fiind utilizate în aplicatii din cele mai diverse, de la tractoare de agricultura si autocamioane pâna la cele de cilindree mare, cu destinatie industriala. În aceste conditii, partenerii locali sunt alesi cu grija, pentru a putea face fata nu numai cerintelor de marca, dar si pentru a asigura un service de calitate, identic în toate tarile lumii.
În România, în anul 2007, se înfiinteaza societatea comerciala International Motoare Leader, având ca asociat grupul IML Motori S.p.A.-Italia. Denumirea comerciala "IMLmotoare" a venit în mod natural, urmarind dezvoltarea rapida a firmei din România. Preluarea reprezentarii DEUTZ A.G. în România a venit ca o provocare a îmbunatatirii reprezentarii marcii în România, si acest lucru a fost posibil datorita, în principal, experientei de peste 100 de ani a grupului IML S.p.A. De notat este faptul ca IML Motori S.p.A. este principalul client la nivel mondial al Deutz A.G. cu o cifra de afaceri de peste 80 mil. EUR.

Domnul Ionut Glavan, directorul societatii IMLmotoare crede ca aceasta colaborare este în primul rând foarte angajanta, nu numai din punctul de vedere al serviciilor profesionale ce trebuie asigurate pe întreg teritoriul României, dar si datorita numarului mare de motoare în functiune, unele cu un numar mare de ani de când lucreaza. Dinamica dezvoltarii societatii din România este atât de mare, încât dupa numai un an firma numara la finalul lui 2008 un portofoliu de peste 240 de clienti, iar pentru finalul anului 2010 numarul este de cca 700. Totalul de seriile unice de motoare DEUTZ în România a depasit 8.500 de unitati.
În prezent, societatea dispune în orasul Galati de o suprafata construita acoperita de 350 mp si un spatiu operativ, sub forma unor birouri de 150 mp. Reteaua nationala de parteneri de service si desfacere de piese de schimb dispune în prezent de un numar de 8 dealeri.
"IMLmotoare acorda o atentie deosebita suportului tehnic zonal prin acorduri de lucru cu societati specializate în reparatii motoare diesel DEUTZ. Aria de acoperire medie pentru un dealer de service este de aproximativ 250 km, aceasta divizare asigurând un timp de reactie optim pentru solicitarile venite din teritoriu" - Ionut Glavan, directorul societatii IMLmotoare.

Masini si Utilaje: Probabil în ultimii doi ani cererea de a repara sau întretine motoare deja existente a crescut destul de mult, tinând cont de criza financiara prin care trecem. Cum v-ati adaptat acestei situatii?

Ionut Glavan: Timpul mediu de interventie pentru constatare este cuprins între 24 si 72 de ore (în functie de complexitatea constatarii) iar eventuala reparatie se poate executa la momentul constatarii(pentru defectari clare si disponibilitatea reperului de înlocuit în stocul IMLmotoare) sau dupa aprovizionarea cu piesele de schimb aferente. În acelasi timp, pentru motoarele livrate la 0 ore de functionare, la punerea în functiune, IMLmotoare actioneaza ca o interfata între clientul final/reprezentatul societatii distribuitoare pentru utilaj si înainteaza formularul de punere în functiune catre serverul DEUTZ A.G.

M&U: Ce tip de piese si consumabile utilizati în cadrul asistentei oferite clientilor IMLmotoare?

I.G.: În primul rând trebuie spus ca folosirea pieselor de schimb originale asigura ca motorul Deutz ramâne un motor DEUTZ si dupa efectuarea unor revizii programate sau accidentale. Avantajul de a folosi piese de schimb originale DEUTZ rezulta si din faptul ca acestea sunt produse având la baza experienta Deutz în concordanta cu ultimele descoperiri în materie de materiale si tehnologii. Integrarea perfecta si asigurarea deplina a functionalitatii pieselor de schimb asigura un risc scazut de inoperabilitate a motoarelor Deutz si un nivel înalt de siguranta în exploatare. IMLmotoare asigura piese de schimb noi sau,prin programul DEUTZ Xchange, piese revizionate în fabrica. În ceea ce priveste  programul DEUTZ Xchange, piesele livrate sunt de aceeasi calitate ca si piesele de schimb noi, în schimb costurile de achizitie sunt mai scazute. Consumabilele originale Deutz reprezinta garantia mentinerii motorului în parametrii optimi de functionare. Prefiltrele, filtrele de motorina, filtrele de ulei, filtrele de aer, partea de injectie sau curelele diverse de antrenare pot face diferenta între a câstiga timp si a fi în imposibilitatea de folosire a utilajului.

M&U: Ce cota de piata detineti în România?

I.G.: Prezenta pe piata  româneasca a motoarelor DEUTZ este importanta: Deutz detine peste 80% din piata de compresoare mobile si peste 60% din piata de instalari pentru masini si utilaje de constructii. De asemenea, instalarile în sectorul naval au adus satisfactii deosebite clientilor nostri.
DEUTZ este o companie recunoscuta la nivel mondial drept asociata calitatii, fiabilitatii incredibile si durabilitatii legendare.
Acum, IMLmotoare pune în practica aceste atribute în dezvoltarea propriilor  grupuri electrogene cu motoare diesel DEUTZ si alternatoare MeccAlte. Din punctul de vedere al pietei, reactia unor companii de nivel national a fost una de bun augur: am realizat pasi importanti pentru obtinerea autorizatiilor necesare activitatii de reparatii pentru echipamente de cale ferata, suntem pe linie dreapta în privinta certificarii calitative a serviciilor si.... suntem bucurosi sa asiguram un suport la standarde tehnice înalte pentru partenerii nostri.
Anul XII, nr. 140, oct 2017
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017

Trenchless Romania, Mai 2017
 
Trenchless mai 2017

Supliment Carburanti & Lubrifianti, Martie 2017
 
Revista M&U - Supliment Carburanti si Lubrifianti Martie 2017
 
 
 
 

PARTENERI