Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 60

Iveco face performanta la Timisoara

17.02.2011
Madalina Dragomir; Gheorghe Apostol
Iveco face performanta la Timisoara
Continuând la Timisoara seria întâlnirilor anuale, devenite deja traditie, Iveco România si Cefin România au organizat pe 27 ianuarie o conferinta de presa, anuntând atât performantele dealerului si ale marcii Iveco pentru anul 2010, dar si obiectivele pe primul trimestru în 2011.
Alegerea orasului de pe Bega drept locatie pentru acest eveniment nu este una întâmplatoare, Cefin fiind prezent în zona de vest a tarii de mai bine de zece ani.
 La întâlnirea cu presa au participat echipele de top management ale celor doua companii, conduse de Milos Lalovic - Market Manager al Iveco România, Stefano Albarosa - CEO Cefin România si Fabio Razzetto - Director General Afin Leasing IFN.
"Este al treilea an în care organizam conferinta de presa de început de an la Timisoara si deja sunt doi ani de când Cefin a atins performante operationale de neasteptat. Nu putem sa nu remarcam rezultatele extraordinare pentru 2010 în ceea ce priveste distributia de vehicule comerciale", declara Stefano Albarosa în deschiderea conferintei, la care au luat parte reprezentantii presei.
În mare parte aceste rezultate se datoreaza si activitatii efervescente si a relatiilor pe care echipele de vânzari le-au construit de-a lungul timpului, si care au adus în portofoliul de clienti Cefin si al marcii Iveco unele dintre cele mai mari companii de transport din România. De altfel livrarile importante ale echipei din Timisoara, atât în anul 2009 cât si în 2010 au fost considerate "flotele anului" pe piata de camioane grele. 

La nivel de companie, Cefin România a confirmat pozitia de lider în domeniul distributiei de camioane realizând o crestere a cotei de piata de aproape 50% în 2010 fata de 2009 (de la 8% la 12% vehicule noi sau cu masa autorizata mai mare de 2,8 t, conform raportarilor APIA pentru 2010). Desi raportarile în domeniu arata o contractie a pietei cu aproape 25% în 2010 fata de 2009, Cefin a livrat în acest an prin reteaua sa 900 de vehicule noi si peste 700 de vehicule rulate.
"Eu cred ca aceasta performanta se datoreaza unei politici comerciale foarte puternice. Chiar si în cele mai dificile momente am continuat, ne-am dus planurile la capat si am dezvoltat gama de produse pentru a întâmpina nevoile clientilor nostri de produse sofisticate si "de criza", a continuat Stefano Albarosa. 
Pornind de la nevoile actuale ale pietei, în luna septembrie a anului trecut, Cefin a adaugat la portofoliul de produse o oferta completa de echipamente de constructii noi si rulate si a lansat online una dintre cele mai complete aplicatii de cautare si vânzare autovehicule comerciale, www.cefintrucks.com: "Echipamentele de constructii sunt finantate de mai multi parteneri, printre care si AFIN Leasing si ne mândrim cu faptul ca aducem un serviciu interesant  si ca le putem livra clientilor pachete complete, compuse nu numai din camioane, ci si din echipamente de constructii reconditionate la preturi foarte avantajoase. Bineînteles, tot ce vindem este garantat de serviciile Cefin de piese de schimb, service, logistica".

Aplicatia www.cefintrucks.com acopera absolut toate aspectele legate de vânzarea unui vehicul comercial, precum inspectarea sa si selectarea optiunilor sau alegerea variantei de calculator de leasing. Astfel clientii pot selecta on-line vehiculul de care au nevoie din peste 800 de camioane. Sunt puse la dispozitie multiple criterii de cautare, combinate cu o metoda inteligenta de memorare a tipului de vehicul salvat în meniul "favorite". Pe baza informatiilor salvate în fiecare cont, aplicatia cefintrucks.com va notifica automat vizitatorul despre orice alt vehicul din stoc cu specificatii tehnice similare si pret asemanator.
Cefin Trucks Rental, serviciul de închirieri camioane este un alt nou proiect ce vine în sprijinul operatorilor de transport, oferind o solutie flexibila în administrarea unui parc auto. Stefano Albarosa explica: "Dupa o criza atât de lunga este foarte dificil sa gasesti curajul sa cumperi un camion nou si atunci un raspuns ar fi o chirie pe termen scurt, la un pret convenabil. Închirierea înseamna în primul rând flexibilitate, un angajament pe termen scurt, livrare prompta, un instrument la îndemâna pentru acoperirea cererilor de transport, o alternativa pentru cei ce nu au fonduri sa investeasca la un anumit moment în achizitia de flote, dar desigur ce nu se poate substitui cumpararii de camioane".
Acest serviciu si-a gasit deja un client important caruia i-a fost livrata la începutul lunii ianuarie o flota de 20 de camioane Stralis cu remorca pentru transport marfuri generale, astfel ca începutul anului 2011 este deja promitator pentru dealerul care a planificat o crestere de 15 procente a volumelor de vânzari pentru acest an.
Rezultatele bune obtinute în anul 2010, s-au realizat si datorita sprijinului acordat de partenerul traditional al Cefin si Iveco, Afin Leasing IFN, reprezentata prin  directorul general, Fabio Razzetto.

"Între segmentele foarte afectate de criza sunt si societatile care au finantat vehicule comerciale. Eu cred ca acum, mai mult ca niciodata faptul ca Iveco a activat în România printr-o sursa de finantare proprie a ajutat la depasirea crizei. Finantarile nu s-au oprit nici macar o zi si au contribuit chiar la stabilirea unor relatii constructive, nu numai pe partea de vehicule noi", marturisea Stefano Albarosa. Parteneriatul strategic al Cefin cu Iveco Romania si Afin Leasing se traduce pentru client într-un pachet complet "produs-pret-finantare-servicii post vânzare" permanent optimizat pentru a raspunde cerintelor diferite într-o perioada atât de dificila.
Milos Lalovic, Market Manager Iveco Romania, aflat la prima vizita la Timisoara, s-a aratat foarte optimist în ceea ce priveste acest început de an. Si are si de ce: conform celor mai noi statistici APIA, care ofera informatii globale despre întreaga piata de vehicule comerciale pentru anul 2010,  Iveco este marca lider pe piata de vehicule comercile noi, cu masa totala mai mare de 2,8 tone, cota de piata a producatorului italian ajungând la peste 18%.
Iveco Romania a anuntat o strategie agresiva pentru piata de vehicule comerciale usoare prin lansarea unei campanii pentru Iveco Daily si lansarea în România a Eco Stralis. Despre momentul lansarii acestei campanii, domnul  Milos Lalovic, Market Manager Iveco Romania, a declarat: "As spune ca dupa doi ani, doi ani si jumatate de criza am început sa primim semnale de îmbunatatire a situatiei pe piata,  nu numai în România ci si în Europa în general. Credem ca am reusit ca, împreuna cu dealerii nostri, sa trecem prin perioada mai dificila a crizei si ne asteptam ca anul acesta piata sa înceapa sa creasca, cel putin pe anumite segmente."
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI