Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Haulotte Group

Crestere de 24%

17.03.2011
Cornelia Rotaru
 Crestere de 24%
Industria constructiilor iese încetul cu încetul din recesiune, în mai multe viteze. Astfel, tarile din estul Europei se pare ca sunt înca afectate de socul economic mondial, dar deja dau semne de redresare. Cel mai mare producator european de platforme aeriene si nacele, Haulotte Group anunta un reviriment al vânzarilor pe plan international, el însusi înregistrând o crestere a cifrei de afaceri cu 24% în anul 2010 comparativ cu anul 2009.
Pastrând intacta structura de vânzari si productie, Haulotte da un semnal pozitiv pietei de profil. Cele doua mari segmente de productie ale sale: sisteme de ridicare profesionale pentru oameni si utilaje pentru ridicare si terasament ofera o gama completa de masini cu propulsie electrica sau cu motor termic, adaptate oricarei solicitari.

Totdeauna, platforme aeriene de calitate

Numarul mare de platforme aeriene lansate în ultimii trei ani de catre producatorul francez Haulotte, unul din liderii europeni ai pietei de profil face ca în prezent oferta sa sa includa utilaje pentru orice tip de utilizare. Daca nacelele de lucru la înaltime mare reprezinta o clasa deosebita, specialistii grupului asigurând utilizatorilor o securitate deosebita, în paralel cu o manevrabilitate de invidiat pentru dimensiunea lor, cele dedicate lucrului în spatii aglomerate sau înguste prezinta câteva caracteristici speciale, mai ales atunci când vorbim de înaltimi de lucru relativ mari. Acestea au o baza de sprijin relativ mica comparativ cu înaltimea maxima de lucru, sasiul trebuind la rândul lui sa nu ocupe o suprafata prea mare. Din acest motiv, multe dintre aceste masini au patru roti motoare, cu blocaj al diferentialului, iar sistemul hidraulic proportional permite executarea unor miscari foarte exacte, pe distante mici. În plus, o mare parte dintre aceste platforme pot fi transportate foarte usor, în bena unui camion.

H 14 TX

Din cele 50 de tipuri de platforme telescopice pentru persoane, dezvoltate si produse de Haulotte Group de-a lungul anilor, H14TX se distinge prin numeroasele avantaje pe care le ofera utilizatorilor.
Mobilitate exceptionala. Cele patru roti motoare, sistemul de blocaj diferential hidraulic, precum si garda la sol de 35 cm permit o deplasare foarte buna a acestui echipament pe toate tipurile de teren.

Rapiditatea în interventii. Timpul de ridicare al acestei nacele fiind foarte scurt, se poate accede rapid în zonele de lucru. Cu o înaltime de lucru de 10,6 m H 14 TX permite atingerea cu usurinta a zonelor dorite.
Dimensiuni compacte. Având dimensiuni extrem de reduse atât în pozitie de lucru cât si repliata, modelul H 14 TX îmbunatateste posibilitatea de interventii în zone aglomerate sau în spatii restrânse. Sasiul cu o latime de 2,3 m si dimensiunile de gabarit care nu depasesc cadrul nacelei faciliteaza sarcina operatorului indiferent de mediul de lucru.
Proportionalitatea miscarilor
Utilizând un sistem hidraulic proportional energia este mai bine utilizata, iar miscarile sunt mai line datorita temporizarii. Astfel utilizatorul beneficiaza de conditii de lucru sigure, de un mediu de lucru mai confortabil si de un randament mai bun, respectând toate normele de siguranta în materie de reglementare a muncii, dar si normele europene de poluare.

Istoria recenta

Istoria grupului începe în anul 1881, atunci când Alexandre Pinguely înfiinteaza propria sa firma, alta data de referinta fiind anul 1924, anul aparitiei "Atelierelor de constructii A. Haulotte"
* 1979: Pinguely si Haulotte. Prima macara TTR 220 este dezvoltata de cei doi parteneri.
* 1985: Pierre Saubot preia controlul asupra Pinguely-Haulotte de la Creusot Loire. Haulotte se implica treptat pe piata emergenta a platformelor de lucru aeriene. Sectorul macaralelor mobile, în special al celor militare este gestionat de Pinguely.
* 1986: H46N - prima platforma aeriana de lucru Haulotte.
* 1992: Apar platformele Haulotte H76.
* 2003: Pingurely-Haulotte se alatura cursei spatiale: capsula Shenzhou V, primul zbor spatial cu persoane la bord lansat de China.
* 2003: "Haulotte loads up to charge ahead!". Acesta a fost mesajul promovat în cadrul vestitei campanii publicitare lansata de Haulotte Group. Diversificarea produselor grupului a început cu echipamente pentru ridicat materiale precum telehandlerele (dezvoltate în parteneriat), macarale cu actionare automata prin control cu unde radio si buldo-excavatoare cu o raza de rotire de 360°.
* 2005: Se schimba numele grupului si logo-ul. " Pinguely-Haullote" devine "Haulotte Group", care reflecta mai bine diversitatea activitatilor si dimensiunea globala pe care producatorul a dobândit-o de-a lungul anilor.
* 2006: Lider european recunoscut si al treilea cel mai mare producator mondial de echipamente pentru ridicat materiale si persoane reuseste sa atinga o cifra de afaceri de 519,3 milioane euro si 1.600 de angajati la nivel mondial. 2006 a fost un an al recordurilor odata cu lansarea cu succes la bursa de valori a actiunilor Haulotte  pe Euronext Paris (SBF 120).
Un alt pas a fost facut în domeniul service-ului odata cu deschiderea în  regiunea Rhon-Alpi din Franta a unui Centru de Receptie si  Expertiza Service Haulotte cu o suprafata de 6.000 mp dedicati în întregime clientilor companiei. Acest lucru a dus la crearea unei noi dimensiuni a relatiei cu clientii la nivel global, accentuata si de deschiderea filialelor de marketing si service pentru clientii din Asia, Europa de Est, Mexic si America de Sud.
* 2009: Deschiderea oficiala în România a fabricii Haulotte.
Cu mai mult de 100 de ani de experienta în domeniul echipamentelor de transport si manipulare a materialelor, Haulotte Group, cotat la Paris Stock Exchange înca din 3 decembrie 1988, a achizitionat recent compania americana BilJax extinzându-si permanent oferta de produse cu mai mult de 60 de modele care sa raspunda necesitatilor clientilor: platforme de lucru aeriene, telehandlere, echipamente terasiere, samd.
Cu o cifra de afaceri de 450,8 milioane euro la sfârsitul anului 2008, Haulotte Group investeste permanent în cresterea si diversificarea capacitatii de productie, dezvoltând o retea de vânzari stabila si profesionista. Una din cele mai noi investitii este reprezentata de unitatea de productie construita în România, în apropierea localitatii Mioveni.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI