Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Job Report

Liebherr pentru Holzindustrie

17.03.2011
Dan Vasile
 Liebherr pentru Holzindustrie
Familia austriaca Schweighofer s-a implicat financiar în industria lemnului ca material de productie de mai bine de 360 de ani. Traditia, spiritul inovator, hotarârea de asumare a unor riscuri calculate si curajul de a aborda piete noi sunt reperele puternice ale companiei cunoscute sub numele de Holzindustrie Schweighofer.
În prezent, pe lânga sediul central din Viena, exista patru unitati de productie în România, precum si filiale ale companiei în Republica Ceha, Slovacia si Ucraina.
Înca din anul 2002 au fost stabilite sau achizitionate patru fabrici în România, ce asigura locuri de munca pentru aproximativ 2.000 de angajati. Totodata 2.200 hectare de pasuni si 5.000 hectare de teren agricol se afla în gestiunea companiei. În fiecare an, circa 2,15 milioane metri cubi de cherestea rotunda sunt taiati, uscati  si planificati la fabricile de cherestea din Radauti si Sebes, ceea ce înseamna aproximativ 14 milioane de unitati sau 45,5 milioane metri liniari de cherestea rotunda.
Panourile solide din lemn, rolele de hârtie, panourile de cofraje de mari dimensiuni si elementele de îmbinare sunt produse la fabricile din Siret si Comanesti. Lemnul ramas este prelucrat ulterior pentru a fi transformat în brichete si paleti. Totodata, la fabricile din Sebes si Radauti exista trei centrale electrice ecologice pe baza de biomasa în functiune, care genereaza împreuna un total de 15,8 de MW/h de "electricitate verde". Drept investitie de înlocuire pentru ridicatoarele la înaltime, dupa desfasurarea unui amplu proces de selectie, pentru fabrica de cherestea rotunda de la Sebes  au fost achizitionate doua manipulatoare de busteni si încarcatoare pe roti noi, modelul Liebherr L 580 2plus2.

Manipulatorul de busteni si încarcatorul pe roti L 580 2plus2 a fost special proiectat pentru exigentele industriei lemnului.  Un angrenaj special de ridicare permite ridicarea cherestelei la o înaltime considerabila, similar unui excavator industrial. La fabrica de la Sebes  acest încarcator îndeplineste sarcinile de încarcare si descarcare a camioanelor, de alimentare a instalatiei de descarcare si sortare si de manipulare si sortare a cherestelei rotunde cu un grad înalt de sustinere.
Pentru functionarea la unitatea de la Sebes, manipulatorul de busteni si încarcatorul pe roti Liebherr L 580 2plus2 este echipat cu un dispozitiv în forma de inima, cu o capacitate de 3,6 mc, prevazut cu un lant. Liebherr ofera o gama ampla de dispozitive de prindere, cu o multitudine de forme si dimensiuni. Toate dispozitivele de prindere provin din surse de dezvoltare si productie proprii ale companiei, ceea ce înseamna ca se garanteaza o calitate de vârf a fabricatiei, fara nici un fel de compromis. Dispozitivul de prindere se poate roti la 360° si poate fi pivotat înainte si înapoi. În combinatie cu versatilitatea si agilitatea încarcatorului pe roti se garanteaza o performanta eficienta chiar si în spatii restrânse.

Manipulatorul de busteni L 580 2plus2 respecta de asemenea standardele de vârf ale calitatii Liebherr în ceea ce priveste confortul si siguranta. Pentru a furniza cea mai buna vizibilitate catre partea superioara, cabina ergonomica, spatioasa este echipata cu un haion suplimentar pe plafon. Grilele de protectie pentru panoul frontal anti-vânt  si pentru haionul de pe plafon  sunt dotari standard pentru conditiile industriale grele în care functioneaza utilajul. Sistemul de operare Liebherr cu un singur mâner, testat si fiabil, ofera un control complet asupra manipulatoarelor de busteni, fara nici un fel de efort. Ambele utilaje de la unitatea din Sebes sunt echipate cu un brat cu articulatie coborâta hidraulic, ajungând în acest format la o masa de functionare de 34,5 tone. Cu acest echipament încarcatorul pe roti L 580 poate manipula cu usurinta  o sarcina de 8.470 kg.
Bineînteles, manipulatoarele de busteni Liebherr ofera, de asemenea, avantajele binecunoscute ale transmisiei hidrostatice care includ un consum de combustibil redus cu pâna la 25%, un sistem de frânare de serviciu care este practic lipsit de uzura, precum si o uzura redusa a pneurilor. Decizia de a achizitiona utilajele Liebherr s-a bazat nu numai pe avantajele tehnologice, ci si pe experienta excelenta avuta cu excavatoarele mobile si încarcatoarele pe roti Liebherr, precum si pe calitatea service-ului furnizat de producator.

Date tehnice

* Sarcina utila    8.470 kg
* Masa de functionare    34.510 kg
* Sectiune încrucisata sistem de prindere        3,6 mc
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI