Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Samoter 2011

Standul Case, printre vedetele expozitiei

17.03.2011
Ema Stancu; Madalina Dragomir
 Standul Case, printre vedetele expozitiei
Expozitia de echipamente pentru constructii Samoter a reprezentat rampa de lansare pentru un program ambitios de reînnoire a întregii game de utilaje a producatorului Case Construction Equipment, program care se va derula pe o perioada de doi ani.
Standul companiei s-a prezentat ca o adevarata vedeta pentru vizitatorii expozitiei gazduind modelele noi si îmbunatatite de excavatoare pe senile, încarcatoare frontale, mini-încarcatoare, buldoexcavatoare la care se adauga atentia deosebita acordata motoarelor Tier 4 Interim, bazate pe o tehnologie dezvoltata de partenerul sau FPT Industrial.

Standul de 1.000 mp a oferit, spre deliciul vizitatorilor, divertisment si numeroase inovatii. În plus, Case a colaborat cu Iveco Astra pentru a oferi demonstratii live cu încarcatorul frontal 921F într-o cariera de marmura în apropierea expozitiei, oferind clientilor oportunitatea de a vedea utilajul în actiune, într-un mediu de lucru real, caracterizat de conditii extreme.
În centrul inovatiilor aduse utilajelor de la standul Case au stat noile motoare care raspund cerintelor legislatiei privind emisiile Tier 4 Interim. Prin utilizarea sistemelor de Reductie Catalitica Selectiva (SCR) si Recirculare a Gazelor Evacuate (EGR), Case Equipment a reusit o reducere considerabila a pulberilor în suspensie si a oxizilor de nitrogen (NOx), în conformitate cu noile reglementari, extrem de drastice, Tier 4 Interim.
Case a dezvoltat motoare ce se bazeaza pe ambele tehnologii, SCR si EGR,  pentru a se asigura ca beneficiile în materie de productivitate pe care le asteapta orice client de la un utilaj Case ramân nealterate. Pentru multe dintre modele puterea dezvoltata de motor chiar a crescut în timp ce consumul de combustibil a fost redus, iar emisiile de gaze nocive se încadreaza în cele mai stricte standarde de poluare.

Performante îmbunatatite pentru excavatoarele Case Seria C

Primele doua modele din noua serie C de excavatoare pe senile Case sunt un exemplu clar al noii tehnologii puse în practica. Modelul CX250C de 24, 7 tone si modelul CX370C de 36,7 tone sunt alimentate de motoare conforme cu standardul Tier 4 Interim dotate cu sisteme de injectie multipla de combustibil, turbina cu geometrie variabila dar si un sistem de recirculare dubla a gazelor evacuate (CEGR) de ultima generatie.

Oferind acelasi nivel de putere ca si modelele precedente, noile excavatoare Case ofera clientilor o reducere cu 10% a consumului de combustibil. Modelele din Seria C sunt echipate cu multiple sisteme de economisire a energiei: unul dintre acestea asigura reducerea automata a turatiilor motorului la coborârea bratului, dar si în cazul rotirii structurii superioare, acesta fiind trecut automat în modul de lucru idle atunci când joystick-urile de comanda a bratului cu sarcina nu sunt folosite. De asemenea, motorul poate fi oprit automat dupa un timp presetat, atunci când nici un organ de lucru nu este activat, iar presiunea hidraulica poate fi aleasa de catre operator în timpul operatiunilor de sapare.
Utilajele sunt dotate cu o cabina ecologica îmbunatatita cu display-uri multicolore ce afiseaza concomitent informatii multiple, permite un acces facil si aduce o reducere a nivelului de zgomot din interior fata de variantele anterioare cu 2dB (A). Sistemul climatronic asigura confortul operatorului pe parcursul întregii zile de lucru.
De asemenea, toate modelele din Seria C sunt dotate cu un nou ciocan hidraulic, un sistem auxiliar hidraulic de înalta presiune si un design revizuit al accesoriilor pentru o operare mai rapida si o interschimbabilitate usoara, aducând în plus performante de ridicare îmbunatatite.

Încarcatoarele pe pneuri Seria F: mai rapide si mai economice

Modelul 821F a ocupat o pozitie centrala la standul Case de la Samoter afisând un motor compatibil Tier 4 Interim de 6,7 litri. Cu un sistem de control al puterii cu patru moduri de lucru, operatorul îsi poate alege nivelul adecvat de putere adaptat sarcinii de lucru reducând astfel consumul de combustibil cu pâna la 10% si în acelasi timp înregistrând o  productivitate sporita. Un sistem optional de transmisie automata cu cinci viteze contribuie la aceasta reducere impresionanta a consumului de combustibil cu înca 10%.

Utilajele din seria F sunt mai puternice, au un sistem hidraulic mai rapid si astfel ofera performante superioare. Clientii pot alege între un sistem cu o singura maneta servo si unul optional cu doua manete hidraulice pentru operatiuni de productie înalta. Noua transmisie automata cu cinci viteze asigura o accelerare mai rapida si viteze mai mari de deplasare comparativ cu Seria E.
Operatorii pot opta pentru sistemul premiat Case Joystick Steering. În plus atât modelul 821F cât si 921F pot fi echipate standard cu brate de încarcare cu design Z-Bar sau brate XR cu  raza suplimentara de actiune.
Clientii au putut vedea un încarcator 921 F în actiune în conditii reale de santier lucrând la cariera Cava Lonardi împreuna cu un Iveco Astra. Încarcatorul 921F pus la lucru a avut un motor de 242 CP si opereaza cu o cupa de 3,6 mc.

Regele Constructiilor s-a întors!

Lansata oficial în Europa la începutul lunii decembrie a anului trecut, noua Serie T de buldoexcavatoare (TLB) foloseste cu 10% mai putin combustibil decât modelele precedente si ofera una dintre cele mai puternice game de motoare de pe piata. Aceste modele au o aderenta mai buna datorita pneurilor mai late de 20" si au o capacitate de încarcare mai mare cu 20%. Pentru transportul pe drum, înaltimea este redusa cu 30 cm datorita noului design al bratului buldoexcavatorului care permite de asemenea schimbari rapide ale accesoriilor din cabina datorita sistemului integrat hidraulic de cuplare rapida. Modelul 695ST cu roti de dimensiuni egale a fost reprezentantul seriei la standul de la Samoter.

Mai mult spatiu si ritm mai alert cu mini-încarcatoarele Case

Case îsi extinde gama compacta prin lansarea noii Serii S de mini-încarcatoare. Aceste utilaje ofera o serie completa de brate radiale pentru operatiuni grele de sapare si brate cu ridicare verticala pentru operatiuni de manipulare a materialelor.
Toate modelele de mini-încarcatoare sunt dotate cu o cabina noua, care este cu 25% mai spatioasa comparativ cu modelele anterioare. Combinatia dintre o suprafata mai mare acoperita de geamuri si un design revizuit al bratului ofera un confort îmbunatatit pentru operatori si o vizibilitate mai buna în orice directie. Clientii pot alege între varianta mecanica sau cea cu sistem de comenzi electro-hidraulice, ce asigura un sisteme de control proportional auxiliar situat pe maneta principala pentru a raspunde prompt tuturor nevoilor acestora.
La standul de la Samoter au fot prezentate doua noi modele de mini-încarcatoare, Case  SR150 si SR175. Modelul SR150 cântareste 2,4 tone si este alimentat de un motor de 52 CP. Cu o forta de rupere de 18,5 kN, cupa ofera o capacitate de operare de 680 kg. Modelul mai mare, SR175 ajunge pâna la 2,8 tone si este dotat cu un motor de 60 CP. Datorita fortei de rupere de 31,8 kN, capacitatea operationala a cupei este cotata la 790 kg. 
La standul Case, vizitatorii si clientii au putut gasi pe lânga multitudinea de utilaje noi si sfaturi specializate referitoare la piese de schimb, service si finantare precum si detalii complete privind specificatiile utilajelor.
Anul XII, nr. 142, dec 2017
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, Mai 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

NEXT AUTO, Noiembrie 2017
 
NEXT AUTO, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 
 
 

PARTENERI