Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Terex

Macarale pentru teren accidentat

17.03.2011
Mariana Patru
Macarale pentru teren accidentat
Producatorul mondial de utilaje Terex are o îndelungata traditie în proiectarea macaralelor de toate categoriile. Experienta sa este pusa în valoare îndeosebi atunci când vorbim de masinile destinate activitatilor all-terain. Este destul de greu de închipuit o macara care sa lucreze undeva în mijlocul unei paduri sau pe o panta de munte, acolo unde nu exista nici un drum amenajat.
Parcurg cu usurinta cel mai accidentat si neprietenos teren
Performanta de a lucra oriunde este nevoie, fara o suprafata plata de deplasare sau de calare este posibila datorita faptului ca toate modelele din gama de macarale speciale Terex sunt proiectate cu o garda la sol înalta si cu un sistem virator independent. Aceste facilitati constructive permit depasirea usoara a obstacolelor si manevrarea fara eforturi, chiar si în cele mai restrictive conditii de lucru. Puterea motorului si forta sistemului hidraulic ofera utilizatorului viteze mari de telescopare a bratului, având în acelasi timp un control permanent al sarcinii în cârlig, aceasta fiind manevrata lin, fara miscari bruste.
Dar o macara prin definitie poate fi utilizata în timp în cadrul unor santiere departate din punct de vedere al distantei, dar si al conditiilor de lucru. Astfel, acelasi utilaj trebuie sa faca fata unor temperaturi extreme pe parcursul duratei sale de functionare, de la temperaturi foarte înalte pâna la cele extrem de joase. Din acest motiv constructorii grupului Terex utilizeaza numai oteluri de înalta rezistenta pentru constructia structurii. În acest mod, axele si suprastructura robusta trec probe dintre cele mai grele, pe suprafete de teren cu noroi sau cu zapada afânata. Motorul puternic asigura totdeauna cuplul necesar depasirii acestor obstacole, dar si forta necesara ridicarii unor greutati mari. Dar indiferent de conditiile de lucru, operatorul este ferit de aceste probleme de temperatura sau de clima, gratie unei cabine dotate cu aer conditionat si sistem de încalzire, asigurându-i un confort de exceptie.

O alegere excelenta pentru orice locatie

Macaralele pentru teren accidentat de la Terex au o constructie robusta, testata la lucru, completata de cele mai bune componente existente, toate asamblate de echipe de profesionisti calificati. Scopul final este acela de a obtine o durata de exploatare lunga, aceasta fiind asigurata si de activitati de mentenanta desfasurate la timp. Din acest motiv constructorul a prevazut un acces facil în zona filtrelor dar si a altor compartimente de servisare, astfel asigurând o întretinere usoara zilnica. Si pentru ca pe întreg mapamondul clientii sa beneficieze de acelasi service de calitate, Terex asigura un suport integral la nivel mondial prin divizia de service si piese de schimb.
În timpul lucrului pozitionarea sarcinii este extrem de simpla gratie bratului care are întreg sistemul de telescopare sincronizat. Astfel, bratul poate fi extins si retras sub sarcina, facând posibila pozitionarea precisa a acesteia.
Operatorul este ajutat în activitatea sa zilnica de sistemul de manete intuitive si de indicatorul de Moment (LMI), acestea având sarcina de a asigura usurinta si rapiditate în operare. Dincolo de aceste comenzi, sistemele hidraulice inteligente sunt proiectate pentru a asigura o miscare de ridicare/coborâre controlata si continua, componentele hidraulice si mecanice fiind furnizate de catre furnizori mondiali de prima clasa, acestia garantând o utilizare îndelungata si fiabila.

Control sporit în operare

Indiferent de operatiunile desfasurate, sistemul hidraulic de înalta performanta al macaralelor pentru teren accidentat de la Terex include un sistem cu trei pompe care asigura un flux si o presiune înalta, acestea oferind un  randament înalt în momentul lucrului. Suplimentar, este disponibila optiunea de operare simultana a tuturor tronsoanelor bratului, a troliului de ridicare, în timp ce se realizeaza rotirea structurii superioare. Bratul telescopic poate fi repozitionat sub sarcina, motorul puternic permitând operarea la turatii reduse pentru o mai mare economie de combustibil si nivele reduse de zgomot, un beneficiu major atunci când se lucreaza în zone urbane.
Toate modelele ofera trei variante de virare si transmisie "power shift". Diagrama de sarcina arata permanent operatorului capacitatea de ridicare disponibila.
Siguranta este prima regula pe orice santier. Macaralele de la Terex ofera pentru orice model siguranta asigurând operatorului o vizibilitate exceptionala. De la accesul facil în cabina si pâna la sistemul dual de frânare independent, macaralele pentru teren accidentat sunt proiectate si construite pentru a oferi siguranta maxima nu numai operatorului ci si celorlalti muncitori din santier.

Sistem de control performant:

* Viteze multiple de deplasare, atât pentru directia înainte, cât si înapoi
* Toata puterea necesara pentru bratul telescopic
* Tipuri multiple de telescopare
* Bratul se poate extinde sub sarcina maxima
* Joystick-urile electrice reduc efortul de operare
* Trolii cu doua viteze cu comutare automata, permitând adaptarea vitezei de ridicare a cârligului la cerintele de lucru
* Comenzi intuitive si usor de actionat.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI