Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Samoter 2011

Noile game de utilaje Volvo Construction Equipment

17.03.2011
Mariana Patru
Noile game de utilaje Volvo Construction Equipment
Expozitia Samoter de la Verona a fost pentru constructorul suedez Volvo un moment reprezentativ, acesta prezentând noile serii de echipamente pentru sectoarele industriale.
Construite pentru a îndeplini normele de poluare Stage IIIB, noile serii de echipamente Volvo ofera consumatorilor un consum de combustibil optimizat, în unele cazuri acesta scazând cu mai mult de 15% comparativ cu modelele din gamele mai vechi, productivitate îmbunatatita si performante superioare.

Buldoexcavatoarele seria B

Odata cu modelele  BL61B si BL71B, constructorul suedez si-a reconstruit gama de buldoexcavatoare, oferind performante de lucru superioare, fiabilitate si o înfatisare moderna. Constructorul utilizeaza materiale de calitate, iar masinile rezultate îmbina perfect într-o platforma unica, fiabilitatea si simplitatea unui încarcator frontal Volvo cu puterea si performantele unui excavator Volvo.
Cu greutati operationale de 7,1 pâna la 9,8 tone si o putere a motorului de 86 CP, respectiv 100 CP, BL61B si BL71B au fost construite având în vedere puterea, profitul, durata lunga de viata si reducerea costurilor de operare.
Cabina CareCab ofera cu 15% mai mult spatiu, în timp ce o suprafata vitrata cu 30% mai mare, stâlpii de sustinere mai îngusti si capota înclinata asigura o vizibilitate excelenta de jur împrejur si ofera mai multa siguranta în operare. 
Gama variata de accesorii include cupe multifunctionale sau pentru uz general si furci pentru paleti, dar si ciocane hidraulice sau cupe de excavator standard sau heavy-duty.

Noile excavatoare Seria D

Premiera europeana a noilor modele de excavatoare pe senile conforme cu standardele Stage IIIB, EC380D si EC480D au marcat intrarea Volvo în noua era a emisiilor scazute si a productivitatii crescute. Parte a noii generatii de excavatoare Seria D, Volvo Construction Equipment le ofera clientilor din Europa doua noi echipamente din gama heavy duty, cu greutati cuprinse între 38 si 50,5 tone. 

Îndeplinind normele stricte ale noii legislatii, puternicele EC380D si EC480D exceleaza când vine vorba de sarcini grele de lucru în aplicatii de sapat sau ridicat, oferind un randament superior si un consum de combustibil redus.  
Ambele excavatoare sunt echipate cu motoare diesel cu injectie directa care dezvolta o putere de 279 CP si respectiv 328 CP. EC380D si EC480D sunt echipate cu un sistem automat de reducere a vitezei motorului atunci când pedalele sau bratul nu sunt activate, contribuind astfel la scaderea consumului de combustibil si a nivelului de zgomot produs.
"Heavy duty" caracterizeaza perfect cele dou modele Volvo Seria D, ceea ce înseamna ca ofera durabilitate în cele mai dificile conditii de lucru. Sasiul acestora este construit dintr-un otel de înalta rezistenta, rotile senilelor si cilindrii sunt fabricate din otel forjat pentru a asigura durabilitatea acestora în timp.

Seria F-camioane articulate de santier

O alta noutate cu care au fost întâmpinati vizitatorii la standul Volvo Construction Equipment a fost gama de camioane articulate de santier seria F.
Noua serie F nu numai ca îndeplineste cu succes toate standardele stabilite de normele Tier 4i si Stage IIIB, dar include si un pachet de îmbunatatiri în ceea ce priveste functionalitatea, designul si mentenanta. Seria F propune modele cu greutati cuprinse între 24 de tone pentru A25F si 39 tone pentru A40F.
Durabilitatea si fiabilitatea sunt doua dintre elementele care caracterizeaza camioanele de santier Volvo. Cadrele fata si spate heavy duty au fost construite pentru operatiuni dificile off road. Bena este fabricata din otel HB400, iar designul si unghiul de basculare contribuie la o buna descarcare a materialelor.
Utilajele sunt echipate cu motoare diesel turbo cu sase clindri Volvo V-ACT, care dezvolta un cuplu de torsiune mare la viteze reduse ale motorului, ceea ce se traduce printr-un consum redus de combustibil, performante de lucru superioare, un raspuns mai rapid al motorului la comenzi si mai putina uzura.

Sistemul de directie articulat le permite operatorilor sa controleze perfect utilajul atât în conditii dificile de off-road, cât si atunci când se deplaseaza cu viteze mari.
Seria G de  încarcatoare frontale
Cu o forta de ridicare mai mare cu 20 de procente, modelele L150G, L180G si L220G reprezinta baza noii generatii de încarcatoare frontale Volvo, caracterizata prin productivitatea înalta, eficienta, consum redus de combustibil si hidraulica mai puternica.

Noile modele din seria G sunt echipate cu motoare conforme cu standardele Stage IIIB, sistem de transmisie, hidraulic si de ridicare concepute de Volvo pentru a lucra în perfecta armonie. Se obtin astfel performante superioare, emisii reduse si un mediu de lucru confortabil pentru operator. În plus, pentru seria G forta de ridicare este mai mare cu 20%, iar forta de rupere a crescut cu 10 procente.
Modelele L150G, L180G si L220 sunt echipate cu un motor diesel Volvo de 13 l, cu turbocharger si tehnologia V-ACT, cu filtru de particule diesel si filtru de recirculare a gazelor arse si dezvolta puteri cuprinse între 300 si 371 CP. 
Cabina CareCab ROPS/FOPS ofera un nivel ridicat de confort pentru operator si vizibilitate excelenta, atât în spatele utilajului, cât si la muchiile cupei.
Anul XII, nr. 142, dec 2017
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, Mai 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

NEXT AUTO, Noiembrie 2017
 
NEXT AUTO, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 
 
 

PARTENERI