Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 62

Casagrande schimba în întregime gama de masini de forat

12.04.2011
Casagrande schimba în întregime gama de masini de forat
2010 a fost anul în care Casagrande a inaugurat o noua era a masinilor de foraj, în care hidraulica lucreaza în simbioza cu electronica. Utilajul care promoveaza aceasta tehnologie a fost denumit B175 si înlocuieste practic modelul B170 din gama anterioara. O descriere succinta si plastica în acelasi timp a acestui utilaj: versatil, precis, inteligent si nu în ultimul rând cu un design atractiv. Utilajul a fost prezentat în octombrie 2010 la expozitia Geofluid 2010 din Piacenza, Italia.
În faza de proiectare, tehnicienii Casagrande si-au canalizat atentia catre un singur obiectiv: proiectarea unui echipament specific pilotilor cu diametre mari cu maximum de eficienta în activitatea de forare. Echipat cu sasiu heavy duty, utilajul B175 are un moment al capului rotativ de 160 kNm si o viteza maxima de rotatie de 32 rpm. Vinciul principal are o forta nominala de tragere de 160 kN. Puterea instalata este de 194 kW. 
Noul utilaj B175 face parte din clasa "masinilor inteligente" deoarece pe lânga controlul electronic al echipamentului, este echipat cu un sistem care ghideaza si asista operatorul în timpul procesului de foraj, cu indicatii simple si intuitive în conditii de siguranta totala. 

Sistemul de control total
O alta inovatie introdusa de Casagrande este "Sistemul de control total". Deoarece toate comenzile masinii sunt guvernate prin semnale electrice, se poate monitoriza si controla întreaga masina. Beneficiile sunt: flexibilitate si precizie sporite, posibilitatea de a personaliza programul în functie de lucrarea de efectuat, operare facila si în completa siguranta. Legat de siguranta în exploatare trebuie mentionat de asemenea ca masina este echipata cu senzori de sarcina care masoara fortele din cablurile vinciurilor si limiteaza operatiunile potential periculoase.
Calculatoarele de pe masina, pe lânga controlul verticalitatii si adâncimii, ofera o protectie avansata la orice operatiune executata gresit precum si indicatii complete asupra functionarii motorului (consum, situatia filtrelor, parametri), asupra sistemului hidraulic (starea valvelor, presiunii, debitului) indicatii de eroare si date despre service. 
Este disponibila si informarea online despre starea masinii si pozitionarea GPS ca si transmiterea mesajelor de eroare prin SMS. 

Diagnostic instantaneu
Eventuale defecte sau disfunctii ale senzorilor si electrovalvelor sunt afisate pe display-ul computerului de bord în timp real, astfel încât problemele pot fi identificate rapid si se poate evita supraîncarcarea masinii.

Operare prietenoasa
De cele mai multe ori operatorii utilajelor sunt îngrijorati de noile sisteme electronice de comanda, considerindu-le complicate si usor defectabile. Casagrande ofera un sistem de comanda al masinii foarte avansat si în acelasi timp "prietenos".

Silentios si economic
Ventilatoarele racitorului de ulei hidraulic functioneaza numai când este necesar si corelat cu temperatura. Acest lucru reduce semnificativ zgomotul general al masinii. Sistemul hidraulic proportional contribuie la functionarea economica a masinii. Cu siguranta unul din cele mai populare elemente din clasa Casagrande este trenul de rulare (sasiul) heavy duty (HD) care este indicat pentru cele mai grele job-uri cu cele mai bune forte, ceea ce se traduce prin cea mai buna stabilitate. Pe parcursul operatiunii de foraj, masa utilajului variaza de la un minim de 41 la 45 tone.
Alt avantaj al instalatiei B175 îl reprezinta latimea de transport: doar 2,5 metri acest lucru semnificând faptul ca nu trebuie sa fie organizat un transport special când se muta utilajul. Noul echipament B175 are un timp de setare foarte rapid de maximum 2 ore.

Instalatia B175 vine cu un nou corp special proiectat pentru a asigura protectia totala a operatorului si a personalului de întretinere. 
Sunt doua noutati principale: sistemul automat de deschidere si închidere a usilor laterale ale masinii si platforma de lucru integrata: o usa se ridica si cealalta coboara, aceasta din urma pozitionându-se perpendicular pe incinta si putând fi folosita ca platforma de lucru. Usile se pot bloca în pozitii, iar deschiderea creata permite accesul total în instalatie. Usa cabinei operatorului se deschide de asemenea automat, culisând spre dreapta. 
Sistemul a fost patentat la nivel international deoarece este unicul de acest tip.

Configuratiile posibile ale utilajului B175:
* În versiunea pentru piloti cu cilindru  sau vinci  pentru o adâncime maxima de 50 metri si un diametru de 1.500 mm
* Luvoaieza pâna la un diametru de 1.000 mm
* În CFA cu conversie rapida pâna la 19 m adâncime sau CFA clasic pâna la 23 m.
* Displacement pile (Compactare laterala) pâna la 18 metri adâncime
* Cu Soil Mixing (mixarea cu ciment a pamântului) pâna la19,2 metri adâncime
* Cu sistem pentru pereti diafragma pâna la 30 m adâncime cu KRC-1
* Cu vibrator PTC 30H1A

Service 
Romdril SRL este reprezentantul autorizat al Casagrande pentru a asigura service si întretinere în garantie si postgarantie pentru utilajele Casagrande. 
Echipele de service sunt instruite periodic la producator si au un timp de raspuns de 24h. 
Eficienta si priceperea acestora pot fi certificate de clientii Romdril care folosesc utilaje Casagrande.
Anul XIII, nr. 149, iul 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Iulie 2018
 
Truck Power, Iulie 2018

NEXT AUTO, Iunie 2018
 
NEXT AUTO, Iunie 2018

Supliment M&U, Aprilie 2018
 
Aprilie 2018
 


 
 

PARTENERI