Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 62

Casagrande schimba īn īntregime gama de masini de forat

12.04.2011
Casagrande schimba īn īntregime gama de masini de forat
2010 a fost anul īn care Casagrande a inaugurat o noua era a masinilor de foraj, īn care hidraulica lucreaza īn simbioza cu electronica. Utilajul care promoveaza aceasta tehnologie a fost denumit B175 si īnlocuieste practic modelul B170 din gama anterioara. O descriere succinta si plastica īn acelasi timp a acestui utilaj: versatil, precis, inteligent si nu īn ultimul rānd cu un design atractiv. Utilajul a fost prezentat īn octombrie 2010 la expozitia Geofluid 2010 din Piacenza, Italia.
Īn faza de proiectare, tehnicienii Casagrande si-au canalizat atentia catre un singur obiectiv: proiectarea unui echipament specific pilotilor cu diametre mari cu maximum de eficienta īn activitatea de forare. Echipat cu sasiu heavy duty, utilajul B175 are un moment al capului rotativ de 160 kNm si o viteza maxima de rotatie de 32 rpm. Vinciul principal are o forta nominala de tragere de 160 kN. Puterea instalata este de 194 kW. 
Noul utilaj B175 face parte din clasa "masinilor inteligente" deoarece pe lānga controlul electronic al echipamentului, este echipat cu un sistem care ghideaza si asista operatorul īn timpul procesului de foraj, cu indicatii simple si intuitive īn conditii de siguranta totala. 

Sistemul de control total
O alta inovatie introdusa de Casagrande este "Sistemul de control total". Deoarece toate comenzile masinii sunt guvernate prin semnale electrice, se poate monitoriza si controla īntreaga masina. Beneficiile sunt: flexibilitate si precizie sporite, posibilitatea de a personaliza programul īn functie de lucrarea de efectuat, operare facila si īn completa siguranta. Legat de siguranta īn exploatare trebuie mentionat de asemenea ca masina este echipata cu senzori de sarcina care masoara fortele din cablurile vinciurilor si limiteaza operatiunile potential periculoase.
Calculatoarele de pe masina, pe lānga controlul verticalitatii si adāncimii, ofera o protectie avansata la orice operatiune executata gresit precum si indicatii complete asupra functionarii motorului (consum, situatia filtrelor, parametri), asupra sistemului hidraulic (starea valvelor, presiunii, debitului) indicatii de eroare si date despre service. 
Este disponibila si informarea online despre starea masinii si pozitionarea GPS ca si transmiterea mesajelor de eroare prin SMS. 

Diagnostic instantaneu
Eventuale defecte sau disfunctii ale senzorilor si electrovalvelor sunt afisate pe display-ul computerului de bord īn timp real, astfel īncāt problemele pot fi identificate rapid si se poate evita supraīncarcarea masinii.

Operare prietenoasa
De cele mai multe ori operatorii utilajelor sunt īngrijorati de noile sisteme electronice de comanda, considerindu-le complicate si usor defectabile. Casagrande ofera un sistem de comanda al masinii foarte avansat si īn acelasi timp "prietenos".

Silentios si economic
Ventilatoarele racitorului de ulei hidraulic functioneaza numai cānd este necesar si corelat cu temperatura. Acest lucru reduce semnificativ zgomotul general al masinii. Sistemul hidraulic proportional contribuie la functionarea economica a masinii. Cu siguranta unul din cele mai populare elemente din clasa Casagrande este trenul de rulare (sasiul) heavy duty (HD) care este indicat pentru cele mai grele job-uri cu cele mai bune forte, ceea ce se traduce prin cea mai buna stabilitate. Pe parcursul operatiunii de foraj, masa utilajului variaza de la un minim de 41 la 45 tone.
Alt avantaj al instalatiei B175 īl reprezinta latimea de transport: doar 2,5 metri acest lucru semnificānd faptul ca nu trebuie sa fie organizat un transport special cānd se muta utilajul. Noul echipament B175 are un timp de setare foarte rapid de maximum 2 ore.

Instalatia B175 vine cu un nou corp special proiectat pentru a asigura protectia totala a operatorului si a personalului de īntretinere. 
Sunt doua noutati principale: sistemul automat de deschidere si īnchidere a usilor laterale ale masinii si platforma de lucru integrata: o usa se ridica si cealalta coboara, aceasta din urma pozitionāndu-se perpendicular pe incinta si putānd fi folosita ca platforma de lucru. Usile se pot bloca īn pozitii, iar deschiderea creata permite accesul total īn instalatie. Usa cabinei operatorului se deschide de asemenea automat, culisānd spre dreapta. 
Sistemul a fost patentat la nivel international deoarece este unicul de acest tip.

Configuratiile posibile ale utilajului B175:
* Īn versiunea pentru piloti cu cilindru  sau vinci  pentru o adāncime maxima de 50 metri si un diametru de 1.500 mm
* Luvoaieza pāna la un diametru de 1.000 mm
* Īn CFA cu conversie rapida pāna la 19 m adāncime sau CFA clasic pāna la 23 m.
* Displacement pile (Compactare laterala) pāna la 18 metri adāncime
* Cu Soil Mixing (mixarea cu ciment a pamāntului) pāna la19,2 metri adāncime
* Cu sistem pentru pereti diafragma pāna la 30 m adāncime cu KRC-1
* Cu vibrator PTC 30H1A

Service 
Romdril SRL este reprezentantul autorizat al Casagrande pentru a asigura service si īntretinere īn garantie si postgarantie pentru utilajele Casagrande. 
Echipele de service sunt instruite periodic la producator si au un timp de raspuns de 24h. 
Eficienta si priceperea acestora pot fi certificate de clientii Romdril care folosesc utilaje Casagrande.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI