Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Utilaje de top

Venieri si Starwest lucreaza pentru Oradea

12.04.2011
Mariana Patru; Dan Pavel
Venieri si Starwest lucreaza pentru Oradea
Grupul de firme Star West a luat nastere în anul 1992, având ca domeniu principal de activitate comertul cu utilaje pentru constructii si servicii comunale. Experienta deosebita cumulata în cei aproape 20 de ani se poate observa nu numai la nivelul activitatii de vânzari, fiecare potential client primind cele mai bune sfaturi pentru configurarea utilajului dar si prin marcile distribuite în România, de o calitate recunoscuta pe plan international.

Dezvoltarea domeniului constructiilor si cresterea cererii pentru utilaje de calitate au reprezentat pentru Star West posibilitatea de a aduce masini de calitate superioara, cu utilizari dintre cele mai diverse. Astfel, marci precum Venieri, Ditch Witch, Locust, NTC sau Wiedemann&Reichhard, importate din Europa de Vest si SUA se numara în portofoliul societatii cu sediul central în Oradea, fiecare dintre acestea oferind un randament deosebit utilizatorilor, datorita materialelor de calitate utilizate si inovatiilor tehnologice înglobate.
 Statutul de distribuitori autorizati pe teritoriul României ai unor astfel de marci a impus si dezvoltarea unei retele solide de vânzari si service, dar si asigurarea suportului necesar pentru clienti printr-un stoc larg de piese de schimb si consumabile. 
În prezent, Star West detine trei sedii bine organizate, cu depozit propriu de piese de schimb la Oradea, unde se afla sediul central, la Bucuresti, unde o investitie de aproximativ 2 milioane de euro s-a materializat într-un show-room de prezentare, o cladire de birouri si o hala de service si o alta reprezentanta la intrarea în municipiul Iasi.

Una dintre marcile de renume importate de societatea Star West este Venieri, producator italian de traditie, cu o experienta de peste 60 de ani în domeniul fabricarii utilajelor de constructii, numele lui fiind sinonim cu calitatea. Domnul Octavian Petrut, General Manager Star West explica într-un mod plastic avantajele utilajelor Venieri comparativ cu altele, similare, existente pe piata: "Venieri se poate considera un Subaru al industriei de utilaje de constructii, în sensul ca nu se concentreaza asa de mult pe o productie de masa, cât pe dezvoltarea modelelor cu caracteristici speciale. De exemplu, buldoexcavatoarele articulate cu transmisie hidrostatica realizate pe liniile proprii de montaj sunt total diferite de cele standard, construite pe sasiu de tractor. Aceasta diferentiere apare deoarece Venieri dezvolta si îsi proiecteaza sasiurile numai pentru buldoexcavatoarele realizate în fabricile proprii.
Astfel, acestea au caracteristici speciale unice, aducând o valoare mai mare afacerilor celor care le achizitioneaza. Buldoexcavatoarele Venieri sunt 100% integrate în activitatea firmelor care se ocupa cu serviciile publice pentru orase si comunitati, deoarece producatorul le construieste cu un sistem propriu patentat ce permite utilizarea lor pe timp de iarna. Astfel, bratul de excavare al utilajelor Venieri se poate demonta si în locul sau se poate monta în partea posterioara o sararita, un dispozitiv de împrastiat material antiderapant, iar în partea frontala se poate monta o lama de zapada reglabila, o turbofreza de zapada, etc "

Compania de Apa Oradea este unul dintre cei mai noi utilizatori români ai utilajelor Venieri. Având ca obiect principal de activitate alimentarea cu apa potabila, preluarea si epurarea apelor uzate, compania se confrunta cu o activitate intensa de modernizare a retelei orasului, dar si cu extinderea acestuia. La rândul sau, pentru a face fata noilor cerinte compania se afla într-un proces continuu de dezvoltare si modernizare, inclusiv a parcului de utilaje. Dotarea cu masini si utilaje cu cei mai buni parametri tehnici pentru desfasurarea în bune conditii a unor lucrari calitativ superioare, reprezinta o necesitate imediata, acest demers fiind sprijinit si prin investitiile facute cu ajutorul Fondurilor Europene. 
Pentru a fi siguri ca vor primi cele mai bune utilaje, Compania de Apa Oradea a organizat o licitatie pentru achizitionarea a doua încarcatoare frontale, caietul de sarcini fiind extrem de laborios, deoarece masinile urmeaza sa faca fata unor utilizari diverse, în conditii de exploatare dure.

Ultima licitatie organizata de companie a fost câstigata de societatea Star West, care a livrat astfel doua încarcatoare frontale Venieri, model 9.63B. Domnul Claudiu Pop, director comercial la Compania de Apa Oradea S.A. ne explica necesitatea achizitionarii celor doua utilaje si motivul alegerii marcii Venieri: "Suntem o companie în continua extindere si datorita acestui fapt în ultima perioada am achizitionat mai multe tipuri de utilaje necesare pentru desfasurarea activitatilor noastre specifice. Suntem operatori regionali de aproximativ doi ani si în acest sens ne desfasuram activitatea pe întreaga raza a judetului Bihor. Avem lucrari în aproximativ 15-18 comune din judetul Bihor si este de datoria noastra sa asiguram lucrari calitative în interesul cetatenilor. Cerintele de calitate ne impun sa crestem flota auto, dar si pe cea de utilaje, iar firma Star West, câstigatoarea celei mai noi licitatii ne-a furnizat exact utilajele de care aveam nevoie."
Deoarece Star West este un furnizor cunoscut, colaborarea avuta de-a lungul anilor cu cei de la Compania de Apa Oradea s-a concretizat si prin alte utilaje livrate, printre care buldoexcavatoare si încarcatoare frontale. Toate au rezistat cu bine testului timpului, fiind intens utilizate pe diferite santiere din zona. Si cele doua încarcatoare, ca si restul utilajelor furnizate de catre Star West, vor fi utilizate la maxim: "Lucram uneori si la 7 santiere în acelasi timp, iar noi avem obligatia de a asigura în fiecare din aceste santiere, prezenta utilajelor prevazute în schema de mecanizare. De aceea încercam sa achizitionam utilajele de care avem nevoie, dar sa ne si încadram în buget si tocmai din acest motiv cele pe care le avem vor fi exploatate la întreaga lor capacitate", ne-a declarat domnul Claudiu Pop. 

Cele doua încarcatoare frontale Venieri, model 9.63B însumeaza o serie de caracteristici ce nu se regasesc la un utilaj clasic, dar care sunt absolut necesare pe santierele Companiei de Apa Oradea. Astfel, s-a tinut cont ca suprafetele de deplasare si de lucru sunt în cele mai multe cazuri situate în zone rurale sau muntoase, fiind tipice unor santiere. Transmisia hidrostatica asigura o pozitionare precisa a utilajului, chiar si în sarcina maxima. Forta cuplului motor este eficient transformata în forta de tractiune, prin intermediul transmisiei hidrostatice. Puterea motorului, tractiunea integrala si sistemul antipatinare a rotilor de pe ambele axe, vor fi exploatate la maxim atunci când vor fi utilizate pentru realizarea aductiunilor de apa, la pozitionarea conductelor în conditii grele de santier, pe un teren dificil. Utilajele vor lucra în spatii înguste si pe timp ploios si în conditii de iarna, astfel sasiul articulat, cele patru roti motoare, vor asigura raze de viraj strânse, indiferent de conditiile meteo. Încarcatoarele frontale Venieri devin piese centrale, pe astfel de santiere, în astfel de conditii.
Dar odata cu livrarea utilajelor misiunea importatorului Star West nu s-a încheiat: "pentru a fi la nivelul cerintelor clientului, ne-am dotat cu toate cele necesare pentru a asigura  revizii tehnice conforme cu standardele producatorului, pentru a asigura o functionare de durata a utilajelor furnizate. Cu Compania de Apa Oradea, si datorita pozitionarii noastre din municipiu, dar si calitatii produselor noastre avem o colaborare de lunga durata, care s-a materializat printr-o serie de contracte pentru buldoexcavatoare si încarcatoare frontale marca Venieri, fiind apreciate caracteristicile care sunt foarte utile în activitatea pe care o desfasoara", declara domnul Octavian Petrut, General Manager Star West. Astfel, va fi asigurat permanent un service non-stop, capabil sa intervina ori de câte ori este nevoie, pentru ca utilizatorul sa aiba siguranta exploatarii permanente a utilajelor.

Caseta tehnica Venieri 9.63 B
* Putere motor:  118 CP/2.200 rpm;
* Transmisie hidrostatica;
* Hidrogenerator/hidromotor cu debit variabil;
* Numar viteze înainte/înapoi 4/4;
* Capacitate cupa standard 1,7 mc;
* Forta de rupere: 10.000 kgf;
* Înaltimea descarcare 3.600 mm;
* Greutate operationala 9.500 kg.
Anul XII, nr. 141, nov 2017
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017

Trenchless Romania, Mai 2017
 
Trenchless mai 2017

Supliment Carburanti & Lubrifianti, Martie 2017
 
Revista M&U - Supliment Carburanti si Lubrifianti Martie 2017
 
 
 
 

PARTENERI