Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Komatsu D65 Seria 16

Cel mai mic consum de combustibil si cea mai mare productivitate din clasa sa

12.05.2011
Cel mai mic consum de combustibil si cea mai mare productivitate din clasa sa
Tehnologiile moderne de astazi de pregatire a terenurilor pentru constructii de drumuri sau alte proiecte de anvergura ofera clientilor solutii din cele mai diversificate.
Solutiile cu adevarat eficiente, care sa aiba drept rezultat final lucrari de calitate, în timp optim si la costuri reduse, nu trebuie sa puna utilizatorul sa aleaga între puteri mari ale motoarelor si consumuri mari de combustibil, sau între costuri mici de achizitie si costuri foarte mari de întretinere si operare.
Solutia Komatsu în materie de buldozere din gama 20 - 24 tone, care se ridica peste standardele pietei de profil, disponibila clientilor înca de la începutul anului 2010, este modelul D65EX/PX/WX-16.  Testele realizate si declaratiile clientilor care folosesc deja acest model de buldozer de mai mult de un an, în proiecte din cele mai variate, au confirmat urmatoarele: buldozerul Komatsu D65-16 ofera cea mai mare productivitate si cel mai mic consum de combustibil din clasa sa de echipamente. 

Care sunt avantajele unice pe care le aduce D65-16 clientilor?
1. Raport optim eficienta - cost, performante de neegalat:
* Consum de combustibil cu 15-20 % mai mic decât orice alt model din clasa sa, disponibil pe piata - datorita conceptiei motorului, prevazut cu 2 moduri de lucru, PUTERE si ECONOMIE, selectabile în functie de aplicatie. 
* Productivitate mai mare cu peste 25% fata de seria anterioara D65-15 - datorita lamei SIGMA DozerŸ cu care este dotat (lama cu o capacitate cu peste 15% mai mare decât lama montata la seria anterioara), datorita sistemului performant de transmisie (transmisia este prevazuta cu convertizor de cuplu cu blocare automata, ce asigura optimizarea vitezei de lucru în functie de aplicatie) si a conditiilor de lucru asigurate operatorului.
Komatsu a conceput si introdus lama SIGMA DozerŸ, o lama extrem de versatila care ofera o productivitate de neegalat si cele mai bune performante în activitatea de sapare, dar si în activitatile de nivelare si împrastiere. Disponibila la versiunile EX si WX ale noului buldozer D65-16, lama SIGMA DozerŸ lucreaza ca o cupa în forma de "V" pentru o strapungere usoara dar agresiva si exacta. Datorita functiei standard de înclinare în plan vertical si a marginilor drepte, aceasta lama realizeaza o nivelare perfecta. 
* sistem PLUS (Parallel Link Undercarriage System) al trenului de rulare - sistem patent Komatsu, care înseamna un tip nou de tren de rulare, caracterizat printr-o durabilitate cu peste 50% mai mare fata de modelul anterior.
Sistemul PLUS asigura astfel o durata de viata mai mare atât a lanturilor de senila cât si a rolelor de sprijin si de ghidare, deci costuri de întretinere si reparatii semnificativ mai mici comparativ cu orice alt sistem conventional de acest gen de pe piata. 
* Motor Komatsu de 219 CP si viteze mai mari de mers înainte/înapoi fata de seria anterioara, de pâna la 13,4 km/h - ceea ce înseamna cicluri de lucru mai rapide si eficienta sporita. 
* Protectie eficienta a cilindrilor hidraulici de actionare a lamei si a furtunelor hidraulice aferente.

2. Mediu optim de lucru pentru operator:
* Design nou al cabinei - pentru vizibilitate excelenta si pentru mai multa siguranta si confort în lucru pentru operator. Acesta are vedere în lucru atât asupra lamei cât si asupra scarificatorului. Cabina este creata dupa modelul de buldozer Komatsu D155, mai spatioasa, mai confortabila si mai înalta si este certificata ROPS (protectie în caz de rasturnare).

3. Management complet al costurilor si al întregii activitati:
* În plus, D65-16 este dotat în standard cu sistemul de monitorizare a utilajelor prin satelit, Komtrax. Prin intermediul acestui sistem, clientii au permanent la dispozitie informatii despre consumul de combustibil al utilajului, locatia acestuia, despre modul de lucru, informatii despre intervalele de service si revizie, având astfel posibilitatea sa realizeze un management complet si eficient al întregii activitati de la biroul propriu, prin intermediul Internetului.
Noul D65-16 este disponibil în 3 configuratii standard (EX-WX-PX) si poate fi dotat cu o gama diversificata de lame pentru aplicatii multiple. Datorita performantelor tehnice unice pe piata de profil, D65-16 garanteaza clientilor productivitati de neegalat la costuri foarte mici si poate aduce un cost total de achizitie si de operare (TCO) cu 30 pâna la 70% mai mic decât cel adus de alte modele echivalente de pe piata.
De asemenea, clientul poate opta pentru programul de garantie de 5 ani, Maintenance Plus,  oferit de Komatsu, care îi asigura costuri preferentiale la activitatile de service si la piese de schimb, transparenta întregii activitati de service si odata cu acestea, garantia ca achizitioneaza un utilaj performant si fiabil.
Date tehnice D65-16  SERIA EX-16  SERIA WX-16  SERIA PX-16 
Puterea motorului (kW/CP):  164 / 219  164 / 219  164 / 219 
Greutatea operationala (kg):  22.890   23.660 21.860 
Dimensiune lama (mc):  5,61 (lama tip sigma)  5,9 (lama tip sigma)   
  4,25 (lama reglabila în 3 planuri)  4, 42 (lama reglabila în 3 planuri)  4,42 (lama semi U) 
 

Distribuitor autorizat Komatsu, MARCOM RMC'94 SRL.

Str. Drumul Odaii nr. 14 A, Otopeni, jud. Ilfov 
Tel / fax: 021.352.21.64 / 021.352.21.67 
E-mail: marketing@marcom.ro  
www.marcom.ro
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI