Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
ALUP Kompressoren

Creat prin experienta!

12.05.2011
Creat prin experienta!
Apa, praful si alti contaminanti pot reduce durata de viata a echipamentelor pneumatice. Cantitatea de apa continuta într-un sistem de aer comprimat depinde de conditiile de mediu - temperatura si umiditate. Dupa comprimare, vaporii de apa vor patrunde în sistem odata cu aerul.
Un sistem de aer comprimat include un racitor final care permite eliminarea unei parti din acea apa însa, chiar si asa, o anumita cantitate tot va patrunde în sistemul de distributie. Dupa patrunderea în sistemul de distributie, aerul comprimat sufera o racire si o expansiune si, ca urmare, în conducta de distributie si echipamentele conexe se va acumula condens. În plus, contaminantii se pot combina cu materialele (vopsea, mediu pneumatic, etc.), lucru care conduce la deteriorarea produselor.
Pentru multe companii de astazi, tratarea aerului comprimat este nu doar o optiune, ci si o necesitate pentru a reduce costurile operationale si a creste eficienta productiei.
Pericolele si riscurile contaminarii cu apa sunt numeroase, pornind de la coroziunea în sistemul de  distributie, functionarea defectuoasa a echipamentelor pneumatice sau rebuturi.

* Coroziune în sistemul de distributie:
Apa care se aduna în sistem va produce coroziune si scurgeri, va creste consumul de aer comprimat si deci costurile cu energia. Depunerile din sistem, cauzate de coroziune, vor duce la cresterea pierderilor de presiune, ceea ce înseamna costuri de operare si cu energia si mai mari.

* Functionare defectuoasa pentru echipamentele pneumatice:
Contaminarea tuturor echipamentelor pneumatice va duce la productivitate si fiabilitate scazuta,  mentenanta crescuta si timpi morti care împreuna conduc la un randament global mai mic.

* Rebuturi:
Contaminarea aerului comprimat are un impact direct asupra calitatii produselor finite. Imperfectiunile cauzate de finisarea imperfecta la vopsirea sub presiune sau prezenta contaminantilor în aplicatiile de ambalare, electronice sau farmaceutice va avea un impact considerabil asupra calitatii si performantelor produselor.
Pentru a proteja echipamentele si a garanta calitatea totala, ALUP Kompressoren ofera o gama completa de solutii de tratare a aerului.
Uscatoarele ALUP Kompressoren sunt create pentru a oferi aer comprimat uscat pentru o gama variata de operatiuni, cu un necesar minim de energie si caderi mici de presiune, pentru un randament optim.

Uscatorul de aer comprimat cu refrigerare ADQ foloseste tehnologia refrigerarii pentru a raci aerul comprimat la temperatura optima pentru eliminarea condensului (punctul de roua) si poate îndeparta pâna la 99% din condensul existent. Fiind o tehnologie simpla si eficienta, uscatoarele reprezinta solutia preferata pentru majoritatea aplicatiilor.
Uscarea cu adsorbtie produce aer comprimat uscat, cu eliminarea riscului de contaminare cu apa. Punctele de roua de la - 40°C la - 70°C, în functie de aplicatie, asigura un aer curat, uscat, care va satisface cele mai sensibile aplicatii.
Constructia compacta va facilita instalarea în orice mediu industrial sau în apropierea unei statii de lucru care necesita un tratament specific al aerului. Uscarea cu adsorbtie reprezinta solutia globala pentru orice tratament special al aerului.
Principiul de uscare cu adsorbtie se bazeaza pe capacitatea materialului desicant de a adsorbi apa din aerul comprimat. În faza de uscare, vaporii de apa sunt absorbiti pe suprafata desicantului.
De mai bine de 100 de ani, ALUP produce compresoare de aer de calitate. Prin sistemele inovatoare, ofera solutii personalizate pentru majoritatea aplicatiilor. Compania nu furnizeaza doar compresoare, ci si solutii pentru toti utilizatorii aerului comprimat.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI