Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Echipamente de concasare

DSP Prerov a pariat pe dezvoltare

12.05.2011
Madalina Dragomir
DSP Prerov a pariat pe dezvoltare
Având în vedere consecintele crizei economice recente companiile producatoare de utilaje si echipamente pentru constructii au fost nevoite sa inoveze si sa se adapteze noilor conditii de piata.
Scaderea incontestabila a numarului de utilaje noi achizitionate de producatorii de piatra datorita atenuarii activitatilor de investitii în constructii paradoxal a devenit un impuls pentru modernizarea programelor de productie  a unuia dintre cei mai importanti producatori de echipamente tehnologice pentru cariere si balastiere din Republica Ceha, DSP Prerov. Principalul tel al inovatiei a fost atât adaptarea la cele mai noi trenduri în domeniu cât si o reactie la necesitatile schimbate ale utilizatorilor interni.

În domeniul activitatilor de cariera, preferintele în crestere ale utilizatorilor pentru echipamentele mobile combinat cu scaderea productiilor de mare capacitate prin utilizarea resurselor locale si reciclarea deseurilor, mai ales acelor din constructii, dar cu accent asupra calitatii ridicate a produselor fabricate au devenit un trend frapant.   

Deoarece concasoarele conice sunt produse cheie în portofoliul DSP Prerov, eforturile de modernizare nu puteau ocoli aceste utilaje. Rezultatul este seria modernizata a concasoarelor conice HCU, care se bucura de numeroase îmbunatatiri, precum:
* Schimbarea formei spatiului de concasare în toate variantele, atât pentru concasarea grosiera, cât si pentru cea fina, care a reiesit din experienta îndelungata din exploatarea seriei initiale de concasoare HCC;
* Reducerea dimensiunilor de amplasament;
* Cresterea randamentului si o mai mare capacitate de încarcare a concasorului;
* Grad de concasare marit;
* Corp unic al concasorului care permite montarea scuturilor de concasare pentru toate spatii de concasare;
* Amplasarea scuturilor de concasare metal pe metal.
Concasoarele conice HCU se aplica mult mai bine în unitati mobile, un exemplu în acest sens fiind unitatea mobila MCU 7 C cu concasor HCU 7/65, care a fost prezentata cu succes la expozitia Bauma de anul trecut în München si ale carei calitati au fost apoi confirmate în exploatare. 
Concasoarele cu falci mobile de dimensiuni mici si mijlocii îsi gasesc valorificarea mai ales în tehnologiile de reciclare, precum a aratat anul trecut programul Ministerului Mediului, orientat spre procesarea deseurilor. Echipamentele DSP Prerov s-au bucurat de un foarte mare succes pe pietele internationale.

Concasoarele cu falci din unitatile mobile sunt dotate cu fante setabile hidraulic, iar randamentele acestora variaza între 15 si 430 mc/ora. Dotarea acestor unitati mobile de concasat se poate schimba si completa conform cerintelor celui interesat, cu separator magnetic, ciocan hidraulic sau indicator de metale. 
Un avantaj pronuntat al acestui echipament este un alimentator relativ lung, cu suprafata de sortare suficienta pentru a permite separarea efectiva a unui volum însemnat de impuritati si a partilor mici din materia prima procesata, ce are o importanta majora în tehnologiile de reciclare.
Chiar daca predomina interesul pentru tehnica mobila, nu este fara importanta nici utilizarea echipamentelor semimobile, care sunt capabile sa concureze prin pret si simplitate, în timp ce ofera o anumita mobilitate, chiar daca limitata. Ca  alternativa a unitatii mobile descrise mai sus este concasorul conic model SCU 9.
Avantajul unitatilor semimobile, dar si mobile produse de DSP Prerov este fara îndoiala posibilitatea de a exploata aceste echipamente cu angrenare prin centrala diesel, care este parte componenta a acestora, sau prin conectare directa la reteaua electrica. 
Aceste echipamente sunt exportate cu succes în Rusia, Belarus, Vietnam sau Ecuador.

În tehnica de sortare s-a finalizat cu succes dezvoltarea sortatorului grosier cu trei site VGO 200x500/3 cu suprafata sitelor de 10 mc, cu suprafata superioara tip gratar pentru sortare, amplasata în patru cascade - alte doua suprafete sunt site împletite din otel. Sortatorul poate fi utilizat pentru sortarea materiei prime de pâna la 400 mm, puterea de 37 kW asigura un randament extrem de ridicat, iar greutatea de 10,2 t este foarte prielnica chiar daca beneficiaza de o constructie robusta.
Trebuie sa mentionam si faptul, ca DSP se ocupa si de tehnologii atipice, de exemplu concasoarelor cilindrice pentru concasare foarte fina. În ultima vreme are un succes foarte mare concasorul cilindric RCS 100 x 63, capabil sa produca în proportie de 100% sorturi de pâna la 4 mm, de exemplu în cadrul productiei de srot de dolomita.
DSP Prerov cunoaste cu mult mai bine necesitatile clientilor în teritoriu, unde este activ si reuseste sa li se adapteze mai bine, decât vânzatorii producatorilor straini, care sunt obligati sa oferteze echipamente proiectate dupa alte prioritati si sunt impuse conform altor interese comerciale.

Reprezentant în România:
SC SITOS SRL,
Fagaras - România
Tel./Fax: 0268-216317, 210648,
Mobil: 0744 840115,
E-mail: office@sitos.ro
www.sitos.ro
Anul XIII, nr. 151, sep 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 

TRUCK POWER , Iulie 2018
 
Truck Power, Iulie 2018
 


 
 

PARTENERI