Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Simpozion 2011

"Experimenteaza progresul"

19.05.2011
Madalina Dragomir; Dan Vasile
Intrat deja în traditie, simpozionul organizat de catre producatorul german Liebherr, prin reprezentanta sa Liebherr România, împreuna cu partenerii sai traditionali, societatile
Genco '93 si Cosim Trading, a primit noi "membri" în fiecare an. Astfel, daca anul 2010 înregistra participarea masinilor de la Fayat România, în acest an noul-venit a fost Hiarom Invest srl.
Ca si anul trecut, spatiul impresionant din apropierea autostrazii Bucuresti - Pitesti, kilometrul 23, locul unde au fost organizate ultimele doua editii, proprietatea societatii Liebherr România, s-a dovedit o locatie ideala, de aceasta data parcarea fiind suprasolicitata, un semn bun, spunem noi. Numarul mare de macarale Liebherr montate au reprezentat un bun reper pentru cei care au venit pentru prima data în aceasta locatie. De fapt, producatorul german a dorit sa arate câteva dintre modelele sale, cu aplicatii din cele mai diferite: macarale mobile si pe senile, macarale turn, echipamente terasiere, gama ofertata acoperind practic orice dorinta. Astfel, cei care au dorit sa le vada la lucru, nu au avut de ce sa regrete, fiind o ocazie unica sa stea de vorba cu specialistii firmei, unii veniti special pentru acest eveniment din Germania.

Daca vorbim de utilaje la lucru, spatiul generos oferit pentru simpozion a acoperit si un teren de teste pentru utilajele destinate saparii si transportului pamântului. Cele trei zile, perioada de desfasurare a evenimentului, au fost astfel utilizate din plin de catre cei interesati sa vada la lucru utilajele si de ce nu, sa le si comande. 
Initiativa de a accepta si alte tipuri de utilaje la acest simpozion s-a dovedit a fi binevenita, potentialii cumparatori putând sa gaseasca o gama extinsa de masini pentru constructii. Astfel, în afara celor destinate producerii si transportului betonului, aici au fost prezenti cilindrii vibratori de diferite dimensiuni, dar si utilaje usoare precum încarcatoarele multifunctionale Gehl.

Participantii la acest simpozion nu au avut ce sa regrete din nici un punct de vedere, seara principala încheindu-se cu muzica de calitate, bere dar si mititei.
Ca si cu un an în urma, simpozionul s-a dovedit un concurent serios al spatiului expozitional de la Romexpo, prin numarul de utilaje expuse, mai mult de 60, majoritatea de categorie grea, dar si prin numarul mare de vizitatori.
Succesul acestei manifestari este oglindit si prin faptul ca este într-o expansiune evidenta, chiar daca cei trei ani în care a fost organizat au fost exact anii de criza ai economiei mondiale. Astfel, în acest an au loc nu unul, ci doua simpozioane. Dupa luna aprilie, luna în care la Bucuresti au venit peste 1.000 de vizitatori, specialisti din domeniul constructiilor si reprezentanti ai celor mai mari firme de pe piata locala, a urmat la începutul lunii mai organizarea de la Cluj. 
Realizat în premiera, simpozionul de la Cluj este organizat de catre aceiasi parteneri traditionali: Liebherr România, Genco ‘93 si Fayat România. În mod sigur, aceasta este cea mai mare manifestare expozitionala dedicata utilajelor din zona Ardealului.

Cei peste 7.000 mp de la Bucuresti dedicati simpozionului, dar si spatiilor de demonstratii vor fi completati, în timp de cei peste 1.000 mp de la Cluj, si aici reteta fiind aceiasi: numar mare de utilaje performante, cu aplicatii din cele mai diferite, specialisti ai firmelor din România si din strainatate gata sa ofere informatiile necesare.
Domnul Peter Schretzmeir, director general Liebherr Romania caracteriza pe scurt acest eveniment: "Prin organizarea acestui simpozion le putem arata clientilor exclusiv produsele noastre, ne putem simti bine împreuna si pot îmbina utilul cu placutul. Pot stabili relatii de afaceri, pentru ca ne viziteaza clienti din toata tara si astfel pot face schimb de idei, de opinii. 
Sunt invitati clienti din România, dar sunt invitati de asemenea si clienti din Austria, Germania sau Franta, care îsi desfasoara activitatea în România. Este foarte interesant din acest punct de vedere pentru clientii nostri. 
Toti cei care activeaza în domeniul constructiilor si cu care putem încheia un eventual parteneriat sunt invitati sa ia parte la simpozionul nostru, nu numai clientii Liebherr."

Vizitatorii au putut vedea la lucru utilaje din gama de încarcatoare cu capacitati ale cupei de pâna la 8,5 mc, buldozere cu o capacitate de împingere de 5,86 mc, toate marca Liebherr. De la acelasi producator german nu au lipsit excavatoarele în gama completa, pe senile (modelele R 916, R 926 si R 934) sau pe pneuri (modelele A 904, A 914 si A 309), cu capacitati de sapare de pâna la 1,80 mc. 
Si ca în fiecare an, câteva buldozere au fost echipate cu statii totale de lucru marca Trimble, în aceasta formula masinile devenind extrem de eficiente si de exacte în cazul utilizarii pe spatii extinse.

Gama de macarale de la Liebherr a excelat, aici fiind prezente macarale turn, macarale autoridicatoare sau de mare capacitate. Ca si anul trecut, macaraua turn model MK100/110 a primit aprecierile celor prezenti, montarea/demontarea sa facându-se în maxim 20 minute. Utilajele de produs si transportat asfaltul de la Liebherr, precum statiile mobile de betoane, usor de transportat pe sasiul unui camion sau malaxoarele de beton, au fost completate de catre pompele de beton ale producatorului Putzmeister, utilaje destinate compactarii de la Bomag-Grup Fayat, precum si utilaje destinate frezarii si asternerii asfaltului de diferite dimensiuni. De asemenea a fost prezentata si o gama completa de mini-încarcatoare Gehl. A fost prezentata si o gama de ciocane hidraulice specifice activitatii de demolari, tip HB 4200, MB 1000, MB 700, SB 552, dar si clesti hidraulici si cuple rapide de la Atlas Copco. 
Diverse utilaje de mici dimensiuni, masini destinate marcajelor rutiere, schele autoridicatoare au fost de asemenea prezentate vizitatorilor.
Anul XIII, nr. 149, iul 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Iulie 2018
 
Truck Power, Iulie 2018

NEXT AUTO, Iunie 2018
 
NEXT AUTO, Iunie 2018

Supliment M&U, Aprilie 2018
 
Aprilie 2018
 


 
 

PARTENERI