Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Expozitii internationale

Sany la Samoter 2011

12.05.2011
Ema Stancu
Sany la Samoter 2011
Expozitia Samoter de la Verona a constituit cel mai bun moment pentru producatorii de utilaje de constructii de a arata ca cei trei ani de criza au fost numai un accident īn istoria lor, iar capacitatea de a inova si de a aduce utilaje noi, mai productive, cu consumuri reduse si mai putin poluante a ramas intacta.
Fondata īn 1989 compania Sany Group s-a extins rapid de la sediul principal din China catre noi piete din īntreaga lume. Deja peste 20 % din veniturile sale anuale provin din afacerile desfasurate peste hotare, cu o tendinta de constanta crestere.
Sediul principal al Sany Group se afla īn Changsha, provincia Hunan din China, dar compania detine departamente de Cercetare-Dezvoltare si fabrici īn Brazilia, India, Statele Unite ale Americii si Germania. 

Gama vasta de produse Sany include pompe de beton, utilaje pentru constructia de drumuri, utilaje de excavare, stivuitoare, masini de ridicat, utilaje portuare, utilaje pentru cariere si turbine de vānt.
Sany a prezentat īn cadrul Samoter 2011 rezultatele investitiilor masive si īndelungate īn cercetare, dezvoltare si calitate. Utilajele prezentate au acoperit o suprafata de mai mult de 1.300 mp, īn prim-plan fiind aduse modele noi, precum pompele de beton SZG 5260 THB 36, SYG 5320 THB 42 cu brat RZ5 sau SYG 5361 THB 48 cu brat RZ5.
SZG 5260 THB 36 cu brat RZ5

Cu noul brat RZ5 de 36 m, Sany a prezentat prima pompa de beton montata pe camion din clasa de 30 m cu un brat din 5 sectiuni. Bratul RZ5 adauga avantajele functiei de rotatie cu plierea īn Z, exact acolo unde este relevanta pentru o aplicatie, pe cea de-a cincea sectiune cu furtunul de distributie, furtunul "volant". Cinematica volantului (aproximativ 270°) asigura un maximum de flexibilitate.
Noul design al ramei auxiliare auto-sustinuta si fara presiune cu lonjeroane īn forma de X īn fata si lonjeroane drepte īn spate necesita doar o suprafata mica de instalare, dar confera o stabilitate deosebita. Cu suprastructura montata standard pe un sasiu cu 3 axe, greutatea totala este de 26 tone. Poate de asemenea fi montata  pe un sasiu cu 4 axe cu un ampatament foarte scurt de 2,3 m. Toate acestea creeaza un utilaj usor manevrabil si compact fara alte prelungiri.

SYG 5320 THB 42 cu brat RZ5
Sany a prezentat de asemenea o pompa de beton montata pe camion din clasa de 40 m, model similar cu THB de 36 m: cu cinci sectiuni de brat si o pliere īn Z dedesubt. Rama auxiliara stabila si auto-sustinuta are lonjeroane duale telescopabile pe partea din fata. Īn partea din spate lonjeroanele sunt montate direct pe rama auxiliara si pot fi pivotate hidraulic. Astfel, fortele momentului de īncarcare ale bratului sunt transmise direct catre picioarele de suport din spate, astfel asigurānd conditii stabile de lucru chiar si īn pozitii extreme ale bratului. 

SYG 5361 THB 48 cu brat RZ5
Bratul RZ de 48 metri este "fratele mai mare" al modelului THB 42, oferind toate avantajele modelului mai mic īncepānd de la pachetul de sectiuni de brat  si design-ul ramei auxiliare pāna la configurarea lonjeroanelor. 
Acest model este de asemenea montat pe un sasiu cu 4 axe si initial a fost destinat exportului. Toate bratele Sany din noua generatie sunt dotate standard cu numeroase caracteristici avantajoase pentru utilizator, facilitānd acestora utilizarea īn numeroase aplicatii din domeniul constructiilor. 

La toate acestea se adauga sistemul de control cuplat hidraulic pentru mutarea sectiunilor de brat. Acesta absoarbe vibratiile bratului si genereaza o operare stabila a furtunului de distributie.
Un sistem de control prin senzor special dezvoltat asigura o īncarcare continua constanta a sistemelor de lonjeroane si garanteaza stabilitate absoluta pe tot parcursul procesului de turnare a betonului. Functiile de extensie si retractare a bratului sunt controlate electronic si sunt permise doar atunci cānd lonjeroanele sunt complet extinse. Acest lucru elimina riscul unor posibile erori de operare.
Modelele THB 36 si THB 42 sunt echipate standard cu un sistem de lonjeroane cu o singura parte care reduce latimea suprafetei de sprijin necesare cu aproximativ 35%. Sistemul ofera doua regimuri de lucru atunci cānd opereaza cu suport pe o singura parte  si ofera un nivel maxim de flexibilitate pentru instalarea pompei de beton pe santierele de constructii unde spatiul este destul de limitat. 

Unitati de pompare pentru pompele montate pe camion SYG 5260, SYG 5320, SYG 5361
Unitatile de pompare Sany cu sistem de control SYMC reprezinta creierul electronic al pompelor de beton si stocheaza toate datele operationale pentru operarea fiabila a sistemului, cu mesaje de eroare afisate cu rapiditate pe ecranul color. Sistemul hidraulic cu putere cu reglare controlata a puterii genereaza economii de energie de pāna la 20%.
Compensarea automata cu presiune atunci cānd sunt porniti cilindrii valvei de comutare minimizeaza zgomotul produs de presiune. Au fost aduse de asemenea simplificari īn ceea ce priveste īntretinerea, disponibile doar pentru unitatile de pompa Sany: prin supra-extensia cilindrului hidraulic de lucru, pistoanele pompei sunt directionate catre camera de clatire unde pot fi īnlocuite īn doar cāteva minute.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI