Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Dublu simpozion 2011

Cluj - Prima manifestare dedicata utilajelor

16.06.2011
Madalina Dragomir; Dan Pavel
Cluj - Prima manifestare dedicata utilajelor
Traditia simpozionului realizat în apropierea orasului Bucuresti de catre importatorul de utilaje Liebherr România împreuna cu societatile Genco'93, Fayat România si Atlas Copco are deja trei ani vechime. În fiecare primavara, constructorii sunt invitati sa vada, sa testeze si sa discute cu specialistii firmelor expozante în cadrul spatiului impresionant din apropierea autostrazii Bucuresti - Pitesti, kilometrul 23, organizat nu numai cu teren de demonstratii si teste, dar si cu birouri speciale pentru discutii.
În acest an, simpozionul de lânga Bucuresti a avut o continuare... tocmai la Cluj. Desi de dimensiuni mai reduse, si aici s-a respectat traditia de la Bucuresti, invitatii venind pe parcursul celor doua zile ale evenimentului nu numai din partea firmelor implicate în activitatile de constructii din zona, dar si de la distante mai mari, ca de exemplu Timisoara sau Sibiu. Organizarea a inclus o expozitie de utilaje dar si o sala de discutii, organizata ingenios chiar în incinta unui fost atelier de reparatii. Cele doua zile au beneficiat de soare, discutiile despre caracteristicle utilajelor sau viitoarele contracte continuând într-un spatiu mai putin conventional, dar apreciat de catre toti vizitatorii.
O initiativa interesanta cu un rezultat pe masura, reprezentantii firmelor din zona Transilvaniei venind nu numai pentru prezentari, dar si pentru a discuta noi contracte. Din acest punct de vedere, domnul Peter Schretzmeir, director general Liebherr Romania ne spunea: "a fost o initiativa care a venit natural, dupa simpozionul de la Bucuresti. Am considerat ca distanta este prea mare fata de firmele din aceasta parte a României, si de ce sa cerem clientilor nostri sa vina la Bucuresti,  când putem veni noi la ei? Avem deja o bogata experienta în organizarea unor evenimente de succes, precum cel de la Bucuresti, si am urmat aceeasi reteta si aici, chiar daca la o scara mai mica."
Pe cei 1.000 mp de expunere, societatea Liebherr România a prezentat o serie de utilaje destinate lucrarilor grele de constructii. 

Grupul Fayat a prezentat câteva utilaje de constructii dar si materiale de întretinere precum si echipamente speciale. Astfel, a fost expus un "covor" de cauciuc cu crampoane, ce poate îmbraca cilindrul compactor-vibrator din otel ce este utilizat pentru asfalt. Astfel, acelasi utilaj, numai prin îmbracarea cilindrului cu covorul de cauciuc cu crampoane poate fi utilizat alternativ si pentru compactarea pamântului. Clientii prezenti la simpozionul de la Cluj au primit informatii despre utilajele compactoare, finisoarele de la Bomag, dar si despre statiile de asfalt Marini si Ermont sau gama de masini de întretinere marca Breining si Secmair. 
Domnul Eric Gregoire, reprezentantul grupului Fayat în România, crede ca expozitiile de la Bucuresti si Cluj au reprezentat o mare oportunitate, astfel firmele de constructii din România putând cunoaste întreaga gama de utilaje a producatorului francez. Viitorul unor astfel de expozitii se pare ca este asigurat, în opinia domnului Gregoire: "experienta simpozioanelor ar trebui continuata si în alte orase din România. Asfel ne vom apropia de clientii nostri, în concluzie cred ca este un concept bun din acest punct de vedere".

Societatea Genco'93 cu o bogata experienta pe piata din România, fiind înfiintata în anul 1993, a expus mai multe utilaje de capacitate mare pe care le-a deplasat special pentru simpozionul de la Cluj, fiind în acelasi timp "sufletul" organizarii evenimentelor de dupa-amiaza. Autopompa Putzmeister de 38 m si cilindrul compactor tip BOMAG BW 219D4 au fost printre "greii" prezenti la Cluj. Surpriza a fost utilajul multifunctional GEHL, fiind adus aici un model V 470, nou pentru România. Domnul Mircea Hânsa, director general al societatii Genco'93 ne-a declarat ca întâlnirile cu potentialii cumparatori la Cluj s-au încheiat peste asteptari, cu doua contracte semnate pentru utilaje de mare capacitate: "chiar si utilajele pentru producerea betonului au aici o piata în revenire, dupa doi ani foarte slabi. Aici am vazut primele semne ale revenirii acestui domeniu extrem de încercat în ultima vreme. Viitorul se pare ca va fi mai bun pentru importatorii de utilaje, si daca privim din acest punct de vedere, un simpozion zonal, precum cel de la Cluj este o idee foarte buna." 
Atlas Copco a venit cu o masina perfecta pentru exploatarile de piatra din zona, un sistem hidraulic de foraj model ROC T15.
Acesta ofera o gama larga de aplicatii, putând fi utilizat pentru realizarea sistemelor de ancorare, pentru foraje în vederea dinamitarii, s.a.m.d. Poate fi transportat cu usurinta pe platforma unui camion mic, greutatea sa fiind de numai 2.800 kg. Pe teren are un sistem propriu de deplasare si poate realiza gauri cu diametre cuprinse între 22 si 45 mm. Acesta are de asemenea un sistem de comanda de la distanta prin radio-control.

Detalii tehnice utilaje prezentate
Autompompa Putzmeister model M38-4
Raza de lucru orizontala (m) 33,1
Înaltime de lucru (m) 37,1
Adâncime de turnare (m) 24,4
Nr. segmente de lucru 4

Cilindru compactor-vibrator
Bomag BW 219D4
Masa proprie (kg) 19.100 - 20.800
Motor Deutz - putere (kW) 150
Latime de lucru (mm) 2.130
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI