Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Eveniment Ubifrance

Echipamente franceze destinate sectorului romān al constructiilor

16.06.2011
Madalina Dragomir; Gheorghe Apostol
Echipamente franceze destinate sectorului romān al constructiilor
Īn data de 17 mai, Misiunea Economica Ubifrance Bucuresti a organizat un seminar tehnico-economic  destinat prezentarii ofertei franceze de echipamente destinate sectorului constructiilor catre principalele societati  romānesti active īn acest domeniu.
Īntālnirile profesionale īntre reprezentantii a cincisprezece societati franceze care au oferit interlocutorilor romāni o gama foarte larga de echipamente (buldozere, excavatoare, cilindri compactori, echipamente pentru saparea santurilor, statii de betoane si de asfalt, freze rutiere sau nacele autoridicatoare) si o parte dintre cei mai importanti constructori si distribuitori romāni de echipamente, au reprezentat ocazia ideala pentru a īntelege caracteristicile pietei si a identifica nevoile de echipamente ale principalelor societati romānesti din domeniu. 

Dupa o trecere īn revista a societatilor franceze realizata de un expert īn domeniu, prima parte a evenimentului a fost dedicata prezentarii echipamentelor si serviciilor oferite de societatile din Hexagon cāt si a posibilitatilor de finantare prin leasing oferite de catre Banca Romāna de Dezvoltare - Group Société Générale. 
Schimburile initiate īn cadrul celor peste 50 de īntālniri ce au avut loc īn timpul dupa-amiezei au permis īntarirea pozitiilor societatilor franceze deja prezente pe piata romāneasca si generarea de contacte promitatoare pentru fabricantii francezi de echipamente care nu sunt īnca prezenti īn mod direct pe piata romāneasca. Astfel, distribuitorii romāni de echipamente si utilaje de constructii, prezenti la eveniment sub īndrumarea ADUC au putut sa descopere si oferta franceza si sa identifice echipamente care nu se aflau, pāna la momentul evenimentului īn gama de produse distribuite. 
Compania Algeco prezenta īn 19 tari, este liderul european īn industria de īnchiriere a spatiilor locative. Compania opereaza cea mai vasta flota īn īnchirierea de spatii locative si pentru depozitare formate din constructii modulare, avānd un total de 338.000 de unitati. Din 2007 compania este prezenta si īn Romānia si ofera aceleasi servicii de calitate īn ceea ce priveste proiectele modulare. 

Un sistem de cladiri modulare acorda beneficiarului facilitatea de a procura adaptarea spatiului, prin expansiune sau relocare.
O cladire formata din unitati mobile este asamblata īn mod dinamic, conform cerintelor individuale si este din acest punct de vedere ideala pentru satisfacerea necesitatilor de spatiu.
Aptechnic proiecteaza, produce si comercializeaza statii de asfalt, statii de beton, statii de productie emulsii, cuptoare de bitum, repartizatoare de asfalt, concasoare si echipamente pentru repararea drumurilor. Īn portofoliul firmei se regasesc statii de asfalt mobile sau fixe, modele APRM, APBM, APRS si APBS cu capacitate de productie de 30 pāna la 400 t/h; o gama completa de produse destinate īmprastierii de material pe sosele, o gama diversificata de concasoare noi sau de ocazie reconditionate; cuptoare de bitum care permit topirea bitumului pentru transferarea īn rezervoare de depozitare. 

CTP (Concept Travaux Publics) produce materiale pentru īntretinerea si iluminarea soselelor, unitati pentru fabricarea vestelor reflectorizante si de valorificare a deseurilor de pe santierele de constructii. 
Grupul Fayat este o afacere de familie fondata īn 1957, cu 15.500 de angajati si o cifra de afaceri de 2,7 miliarde Euro.  Divizia de Materiale Rutiere a grupului reuneste o serie de marci de renume precum Breining, Marini, Ermont, Secmair, Rincheval, Secmair, Mathieu, 3 D, Ravo. 
Compania fabrica echipamente de productie a asfaltului, de la statii de asfalt la cald, cu capacitati īntre 100 si 650 t/h, statii de amestec la rece pentru beton, emulsii bituminoase, statii de productie a emulsiilor si liantilor calzi, finisoare pe pneuri sau senile marca Secmair sau Breining, compactoare de asfalt pentru aplicatii usoare si grele, compactoare de pamānt, compactoare de deseuri, freze la rece, echipamente pentru reciclare la cald īn mod continuu si discontinuu, echipamente pentru reciclare "in situ". 

Īncepānd cu anul 2009 compania este prezenta si īn Romānia prin filiala grupului Fayat, cu sediul la Timisoara. 
HTI Groupe este producator de echipamente destinate celor care opereaza retele electrice, de telecomunicatii, iluminat public, fibra optica, retele de gaz si canalizare. Cele doua societati ale grupului RISA si COMILEV produc o gama vasta de echipamente destinate acestor domenii. RISA ofera echipamente pentru montarea stālpilor, saparea santurilor si trolii de reglare, iar COMILEV aduce o gama variata de nacele instalate pe camioane, cu īnaltimi ce variaza īntre 10 si 46 cm, cāt si o gama speciala de nacele destinate masinilor de pompieri.

Grupul Piroux este prezent pe piata romāneasca din 2001prin intermediul filialei sale CDP Access, distribuitor unic al marcii Haulotte. 
Grupul Piroux pune la dispozitia clientilor o gama variata de produse si servicii: nacele autoridicatoare Haulotte, disponibile pentru comercializare sau īnchiriere si compresoare SULLAIR.
SKAKO Concrete este fabricantul francez de malaxoare de beton si statii de betoane fixe sau mobile pentru santiere. Īn portofoliul sau se regasesc malaxoare de beton cu capacitati de pāna la 3 mc, statii de beton si automatizari pentru gestionarea statiilor de beton, inclusiv pentru reglarea umiditatii. 
Soloc Rabotage este liderul pietei franceze īn domeniul de frezare rutiera, cu peste 280 de angajati, 14 agentii si 140 de masini. Societatea a fost īnfiintata acum 25 de ani si s-a specializat rapid īn prestarea de servicii catre societatile cu activitati īn domeniul reparatiilor de infrastructura rutiera.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI