Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Eveniment Ubifrance

Echipamente franceze destinate sectorului român al constructiilor

16.06.2011
Madalina Dragomir; Gheorghe Apostol
Echipamente franceze destinate sectorului român al constructiilor
În data de 17 mai, Misiunea Economica Ubifrance Bucuresti a organizat un seminar tehnico-economic  destinat prezentarii ofertei franceze de echipamente destinate sectorului constructiilor catre principalele societati  românesti active în acest domeniu.
Întâlnirile profesionale între reprezentantii a cincisprezece societati franceze care au oferit interlocutorilor români o gama foarte larga de echipamente (buldozere, excavatoare, cilindri compactori, echipamente pentru saparea santurilor, statii de betoane si de asfalt, freze rutiere sau nacele autoridicatoare) si o parte dintre cei mai importanti constructori si distribuitori români de echipamente, au reprezentat ocazia ideala pentru a întelege caracteristicile pietei si a identifica nevoile de echipamente ale principalelor societati românesti din domeniu. 

Dupa o trecere în revista a societatilor franceze realizata de un expert în domeniu, prima parte a evenimentului a fost dedicata prezentarii echipamentelor si serviciilor oferite de societatile din Hexagon cât si a posibilitatilor de finantare prin leasing oferite de catre Banca Româna de Dezvoltare - Group Société Générale. 
Schimburile initiate în cadrul celor peste 50 de întâlniri ce au avut loc în timpul dupa-amiezei au permis întarirea pozitiilor societatilor franceze deja prezente pe piata româneasca si generarea de contacte promitatoare pentru fabricantii francezi de echipamente care nu sunt înca prezenti în mod direct pe piata româneasca. Astfel, distribuitorii români de echipamente si utilaje de constructii, prezenti la eveniment sub îndrumarea ADUC au putut sa descopere si oferta franceza si sa identifice echipamente care nu se aflau, pâna la momentul evenimentului în gama de produse distribuite. 
Compania Algeco prezenta în 19 tari, este liderul european în industria de închiriere a spatiilor locative. Compania opereaza cea mai vasta flota în închirierea de spatii locative si pentru depozitare formate din constructii modulare, având un total de 338.000 de unitati. Din 2007 compania este prezenta si în România si ofera aceleasi servicii de calitate în ceea ce priveste proiectele modulare. 

Un sistem de cladiri modulare acorda beneficiarului facilitatea de a procura adaptarea spatiului, prin expansiune sau relocare.
O cladire formata din unitati mobile este asamblata în mod dinamic, conform cerintelor individuale si este din acest punct de vedere ideala pentru satisfacerea necesitatilor de spatiu.
Aptechnic proiecteaza, produce si comercializeaza statii de asfalt, statii de beton, statii de productie emulsii, cuptoare de bitum, repartizatoare de asfalt, concasoare si echipamente pentru repararea drumurilor. În portofoliul firmei se regasesc statii de asfalt mobile sau fixe, modele APRM, APBM, APRS si APBS cu capacitate de productie de 30 pâna la 400 t/h; o gama completa de produse destinate împrastierii de material pe sosele, o gama diversificata de concasoare noi sau de ocazie reconditionate; cuptoare de bitum care permit topirea bitumului pentru transferarea în rezervoare de depozitare. 

CTP (Concept Travaux Publics) produce materiale pentru întretinerea si iluminarea soselelor, unitati pentru fabricarea vestelor reflectorizante si de valorificare a deseurilor de pe santierele de constructii. 
Grupul Fayat este o afacere de familie fondata în 1957, cu 15.500 de angajati si o cifra de afaceri de 2,7 miliarde Euro.  Divizia de Materiale Rutiere a grupului reuneste o serie de marci de renume precum Breining, Marini, Ermont, Secmair, Rincheval, Secmair, Mathieu, 3 D, Ravo. 
Compania fabrica echipamente de productie a asfaltului, de la statii de asfalt la cald, cu capacitati între 100 si 650 t/h, statii de amestec la rece pentru beton, emulsii bituminoase, statii de productie a emulsiilor si liantilor calzi, finisoare pe pneuri sau senile marca Secmair sau Breining, compactoare de asfalt pentru aplicatii usoare si grele, compactoare de pamânt, compactoare de deseuri, freze la rece, echipamente pentru reciclare la cald în mod continuu si discontinuu, echipamente pentru reciclare "in situ". 

Începând cu anul 2009 compania este prezenta si în România prin filiala grupului Fayat, cu sediul la Timisoara. 
HTI Groupe este producator de echipamente destinate celor care opereaza retele electrice, de telecomunicatii, iluminat public, fibra optica, retele de gaz si canalizare. Cele doua societati ale grupului RISA si COMILEV produc o gama vasta de echipamente destinate acestor domenii. RISA ofera echipamente pentru montarea stâlpilor, saparea santurilor si trolii de reglare, iar COMILEV aduce o gama variata de nacele instalate pe camioane, cu înaltimi ce variaza între 10 si 46 cm, cât si o gama speciala de nacele destinate masinilor de pompieri.

Grupul Piroux este prezent pe piata româneasca din 2001prin intermediul filialei sale CDP Access, distribuitor unic al marcii Haulotte. 
Grupul Piroux pune la dispozitia clientilor o gama variata de produse si servicii: nacele autoridicatoare Haulotte, disponibile pentru comercializare sau închiriere si compresoare SULLAIR.
SKAKO Concrete este fabricantul francez de malaxoare de beton si statii de betoane fixe sau mobile pentru santiere. În portofoliul sau se regasesc malaxoare de beton cu capacitati de pâna la 3 mc, statii de beton si automatizari pentru gestionarea statiilor de beton, inclusiv pentru reglarea umiditatii. 
Soloc Rabotage este liderul pietei franceze în domeniul de frezare rutiera, cu peste 280 de angajati, 14 agentii si 140 de masini. Societatea a fost înfiintata acum 25 de ani si s-a specializat rapid în prestarea de servicii catre societatile cu activitati în domeniul reparatiilor de infrastructura rutiera.
Anul XIII, nr. 143, ian 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

NEXT AUTO, Noiembrie 2017
 
NEXT AUTO, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 

 
 

PARTENERI