Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Caterpillar

Experienta unui producator mondial

16.06.2011
Dan Pavel
Experienta unui producator mondial
Caterpillar este cel mai mare producator de utilaje full-line. Prin cele 300 de modele de masini ofertate pe pietele din întreaga lume, producatorul american reuseste sa acopere orice tip de cerinta din partea utilizatorilor, indiferent de randamentul cerut sau de tipul de lucrari solicitate.
Datorita gamei extinse de utilaje distribuite în întreaga lume si a gradului accelerat de înnoire, Caterpillar doreste sa sustina un dialog permanent cu clientii din întreaga lume, pentru ca acestia sa fie la curent cu toate utilajele si tehnologiile lansate pe piata de catre producator.

Peste 100 de inovatii într-un singur model
Un exemplu de inovatie în folosul clientului este dat de gama de gredere Caterpillar. Grederele sunt considerate masinile cel mai greu de exploatat datorita sistemului complicat de leviere, ce poate ajunge la 15, care asigura controlul independent al fiecarei aplicatii din punct de vedere hidraulic. Dupa ani de cercetari intense si teste de performanta, noile gredere Caterpillar din Seria M redefinesc ideea de "usor de folosit".
Cu seria M de la Caterpillar aceste elemente sunt de domeniul trecutului, deoarece au fost înlocuite, cu succes de doar doua joystick-uri, cu care se pot controla toate functiile grederului, inclusiv pozitia lamei,viteza si directia masinii. Caterpillar este singurul producator care a integrat complet controlul prin joystick-uri în proiectul masinii. Conceptul acesta asigura modularea totala a fiecarei functii la ambele joystick-uri, ceea ce înseamna predictibilitate totala si comenzi precise în orice aplicatie. Testele efectuate au dovedit ca miscarile mâinilor si bratelor operatorului se reduc cu 78% si în acest fel se poate realiza, în mod confortabil, un schimb de 10 ore, lucrând eficient toata ziua fara ca operatorul sa resimta oboseala. Incredibila serie M are incluse peste 100 de patente, printre acestea fiind un nou tip de mecanism de pozitionare a lamei, tractiunea integrala sau sistemul de compensare a virajelor, care permite reducerea razei de virare.

Viitorul este aici: D7E, buldozerul hibrid
Utilajele hibride nu se mai afla la stadiul de prototip! Primul buldozer pe senile cu actionare diesel-electrica a fost lansat pe piata de Caterpillar înca de acum doi ani. Modelul D7E ofera un consum redus cu 20% si un randament mai mare cu 10%, comparativ cu variantele clasice. Acesta ofera un confort unic operatorului, zgomotul din cabina fiind redus cu 50% fata de variantele clasice. De asemenea, acesta ofera o durata de viata mai lunga cu 50% utilizatorului în timp ce costurile sale de întretinere sunt mai mici cu 10%. 
D7E este un exemplu ilustrativ al viitorului în acest domeniu, actionarea cu motor electric excluzând curelele de transmitere a miscarii de la motor pentru diferitele tipuri de actionari, ceea ce duce la scaderea timpilor de imobilizare, timpi ce apar inerent deoarece transmisiile de acest tip solicita înlocuirea periodica a curelelor.
Gratie sistemului electronic de control avansat, aceasta generatie noua de buldozere poate fi livrata direct din fabrica cu sistemul de control si ghidare AccuGrade™.
Viteza si calitate: sisteme de dirijare automata CatŸ AccuGrade™ 

Caterpillar ofera constructorilor ce utilizeaza utilaje de mare randament cea mai larga gama de aparate de control si sisteme de dirijare din industria constructiilor. De la sistemele 2D destinate activitatilor de volum ce presupun saparea, lucrari de elevatie sau în panta si pâna la sistemele 3D GNSS sau statiile totale de lucru, sistemele Cat Ÿ sunt usor de utilizat, robuste, flexibile, permitând utilizarea lor pentru numeroase aplicatii si  mai ales, sunt complet scalabile. Sistemul AccuGrade™ este conceput si integrat în utilaj si la nivelul sistemelor hidraulice cu scopul de a crea un modul de comanda ce permite operatorilor sa lucreze cu precizie maxima.
Sistemul CatŸ® AccuGrade™ GCS 900 este un sistem de control destinat utilizarii la maxim a performantelor excavatoarelor hidraulice. De la saparea unui simplu sant si pâna la realizarea unor pante, aliniamente si suprafete cu un grad complex de finisare, toate pot fi realizate de catre operator într-un timp foarte scurt, totul la un grad de acuratete si calitate a suprafetei finale fara cusur. 
Utilizarea acestui sistem în cazul grederelor, gratie sistemului de ghidare single/dual sonic sau cu laser, valabil pentru sistemele 2D, 3D sau pentru statiile totale de lucru, CatŸ® AccuGrade™ asigura un control exact al lamei. Ridicarea sau înclinarea lamei de lucru este comandata automat, indiferent de profilul final al lucrarii sau înclinarea solului, totul pentru a obtine o viteza de lucru maxima si o calitate perfecta. Gradul de finisare al lucrarii este de 3-5 mm, calculat pe verticala.

Compactoarele de sol de la Caterpillar pot fi dotate cu sistemul CatŸ® AccuGrade™ GCS 900 pentru a oferi maximul de eficienta. Montat pe sistemele de compactori cu un singur tambur vibrator, cu cabina închisa sau deschisa, acesta permite atingerea gradului de compactare dorit într-un timp mult mai scurt. Sistemul poate detecta anomaliile din sol, precum suprafetele moi sau obstacolele ascunse. Acestea fiind identificate, pot fi excavate sau recompactate. Suprafetele compactate sunt masurate automat si datele despre procesul de compactare sunt stocate pe un card de date. Optional, acestea pot fi printate pe loc.
Sistemul Cat®Ÿ AccuGrade™ contine în functie de modelele alese, CB450 sau CB460 un monitor de control full-color 2D sau 3D montat în cabina operatorului, capabil sa înmagazineze date pentru un numar nelimitat de masuratori în ceea ce priveste adâncimea, panta si profilele de orientare.
Acestea pot fi montate de la un utilaj la altul fara upgrade-uri software sau firmware, au componentele modulare si pot fi adaugate sau eliminate la cerere. De asemenea, pot fi special pregatite pentru aplicatii submarine pentru apa adânca sau salina si sunt simplu de upgradat la nivelul 3D.

Comenzile pot fi selectate din 25 de limbi, dintr-o singura apasare de buton. 
Statiile totale de lucru permit functionarea si lucrul în zone închise, precum tunele sau în interiorul cladirilor.
Gama de finisoare de asfalt de la Caterpillar beneficiaza la rândul sau de sistemul de control si ghidare Cat® AccuGrade PCS400. Usor de utilizat, acesta este apreciat de operatorii utilajelor deoarece este intuitiv si permite o acomodare rapida din partea acestora. Acesta este un sistem ce permite lucrul 2D, ecranul sau putând fi împartit pe din doua, permitând astfel unui singur operator sa controleze ambele parti laterale ale placii de lucru, aceasta utilizând  senzorii cei mai exacti din industrie. 
De asemenea, este usor de upgradat, sistemul Cat® AccuGrade PCS900 fiind considerat cel mai bun sistem 3D de lucru de pe piata. Utilizarea solutiei 3D permite crearea suprafetei perfecte dorite, oferind modele de lucru complexe, eliminând si striatiile de turnare ce apar în astfel de lucrari.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI