Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Case 621EXR

O solutie inovatoare

16.06.2011
Ema Stancu
O solutie inovatoare
Un īncarcator frontal modificat Case a reusit sa īnlocuiasca un telescopic īntr-o importanta unitate de productie a unei fabrici de tigla de lānga Stoke, Marea Britanie.
Echipamentul Case 621EXR este utilizat īn faza de final a procesului de productie. Acesta ajuta la depozitarea materiilor prime precum pamāntul galben si calcarul aduse īn volume mari si la alimentarea proceselor de fabricare a tiglelor. Este de asemenea folosit pentru a remorca un trailer care colecteaza tiglele rebuturi ce sunt aduse din nou īn procesul de productie.

Īn ultimii zece ani, de la īnfiintare si pāna īn prezent compania a folosit un telehandler pentru toate aceste activitati. Cea mai potrivita optiune pentru a īnlocui vechiul echipament s-a dovedit a fi īncarcatorul frontal CASE 621 EXR echipat cu extensii ale bratului, o cupa heavy duty cu īnaltime mare de ridicare, un cārlig de remorcare hidraulic cu CCTV si camera de monitorizare si pneuri heavy duty pentru aplicatii miniere.
Furnizorul actual al noului echipament Case, Arnold Plant, cu sediul īn Stockport a īncheiat contractul pentru furnizarea noului echipament īn conditiile īn care a fost singura companie īndeajuns de curajoasa īncāt sa ofere o alternativa pentru ceea ce era destinat activitatii unui telehandler. Diferitele teste efectuate au demonstrat ca solutia propusa functioneaza si īn practica si ca īncarcatorul frontal Case constituie o alternativa mai eficienta. O vizita īntr-un mediu de lucru asemanator pentru a vedea un astfel de īncarcator frontal la lucru a permis o observatie directa prin comparatie asupra modului īn care cele doua utilaje lucreaza pe santier.
Prin observarea la lucru a īncarcatorului frontal īn paralel cu un telehandler au putut fi remarcate diferentele privind presiunea pusa pe fiecare dintre cele doua utilaje. Atunci cānd se lucra cu telehandlerul trebuia frānat la jumatatea arborelui, īn schimb utilizānd īncarcatorul frontal cupa poate fi īncarcata complet, iar miscarile par a fi derulate cu īncetinitorul.

Chiar daca echipamentul s-a dovedit a fi extrem de fiabil, acesta a trebuit totusi sa fie sustinut de un contract de īnchiriere pentru o perioada de 3 ani/ 10.000 ore. Acum īncarcatorul lucreaza īn prima linie a operatiunilor de lucru astfel ca importanta strategica a acestuia nu trebuie subestimata. Īn cazul unei defectiuni compania nu īsi permite īntārzieri prea mari iar ca un furnizor de īncredere, capabil sa asigure service prompt si de calitate a fost un alt element esential care a contribuit la aceasta alegere.
Case 621 EXR cu cupa de īncarcare a fost modificat si beneficiaza de extensii ale bratelor pentru a-i putea permite sa ajunga īn buncarele de productie si pentru a se putea asigura ca rezervele de material pot fi mentinute la niveluri cāt mai īnalte posibil. Acest utilaj a fost echipat cu o cupa cu descarcare de la īnaltime mare, un cārlig hidraulic si camera de monitorizare precum si cu pneuri pentru aplicatii miniere deoarece mediul de lucru este unul destul de dur. Utilajul are o greutate operationala de 12.521 kg si o putere a motorului de 172 CP.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI