Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Case 621EXR

O solutie inovatoare

16.06.2011
Ema Stancu
O solutie inovatoare
Un încarcator frontal modificat Case a reusit sa înlocuiasca un telescopic într-o importanta unitate de productie a unei fabrici de tigla de lânga Stoke, Marea Britanie.
Echipamentul Case 621EXR este utilizat în faza de final a procesului de productie. Acesta ajuta la depozitarea materiilor prime precum pamântul galben si calcarul aduse în volume mari si la alimentarea proceselor de fabricare a tiglelor. Este de asemenea folosit pentru a remorca un trailer care colecteaza tiglele rebuturi ce sunt aduse din nou în procesul de productie.

În ultimii zece ani, de la înfiintare si pâna în prezent compania a folosit un telehandler pentru toate aceste activitati. Cea mai potrivita optiune pentru a înlocui vechiul echipament s-a dovedit a fi încarcatorul frontal CASE 621 EXR echipat cu extensii ale bratului, o cupa heavy duty cu înaltime mare de ridicare, un cârlig de remorcare hidraulic cu CCTV si camera de monitorizare si pneuri heavy duty pentru aplicatii miniere.
Furnizorul actual al noului echipament Case, Arnold Plant, cu sediul în Stockport a încheiat contractul pentru furnizarea noului echipament în conditiile în care a fost singura companie îndeajuns de curajoasa încât sa ofere o alternativa pentru ceea ce era destinat activitatii unui telehandler. Diferitele teste efectuate au demonstrat ca solutia propusa functioneaza si în practica si ca încarcatorul frontal Case constituie o alternativa mai eficienta. O vizita într-un mediu de lucru asemanator pentru a vedea un astfel de încarcator frontal la lucru a permis o observatie directa prin comparatie asupra modului în care cele doua utilaje lucreaza pe santier.
Prin observarea la lucru a încarcatorului frontal în paralel cu un telehandler au putut fi remarcate diferentele privind presiunea pusa pe fiecare dintre cele doua utilaje. Atunci când se lucra cu telehandlerul trebuia frânat la jumatatea arborelui, în schimb utilizând încarcatorul frontal cupa poate fi încarcata complet, iar miscarile par a fi derulate cu încetinitorul.

Chiar daca echipamentul s-a dovedit a fi extrem de fiabil, acesta a trebuit totusi sa fie sustinut de un contract de închiriere pentru o perioada de 3 ani/ 10.000 ore. Acum încarcatorul lucreaza în prima linie a operatiunilor de lucru astfel ca importanta strategica a acestuia nu trebuie subestimata. În cazul unei defectiuni compania nu îsi permite întârzieri prea mari iar ca un furnizor de încredere, capabil sa asigure service prompt si de calitate a fost un alt element esential care a contribuit la aceasta alegere.
Case 621 EXR cu cupa de încarcare a fost modificat si beneficiaza de extensii ale bratelor pentru a-i putea permite sa ajunga în buncarele de productie si pentru a se putea asigura ca rezervele de material pot fi mentinute la niveluri cât mai înalte posibil. Acest utilaj a fost echipat cu o cupa cu descarcare de la înaltime mare, un cârlig hidraulic si camera de monitorizare precum si cu pneuri pentru aplicatii miniere deoarece mediul de lucru este unul destul de dur. Utilajul are o greutate operationala de 12.521 kg si o putere a motorului de 172 CP.
Anul XIII, nr. 151, sep 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 

TRUCK POWER , Iulie 2018
 
Truck Power, Iulie 2018
 


 
 

PARTENERI