Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Terex TC 2800-1

Provocarea Jocurilor Olimpice

16.06.2011
Ema Stancu
Provocarea Jocurilor Olimpice
Ainscough Crane Hire Ltd, cea mai mare companie din Marea Britanie furnizoare de echipamente pentru ridicat, a folosit macaraua montata pe camion Terex® TC 2800-1 pentru a instala 10 unitati de aer conditionat cu rezervoare containerizate si unitati pentru cilindri în noul complex comercial Westfield, în estul Londrei, acolo unde vor avea loc Jocurile Olimpice din vara anului 2012.
Amplasat strategic, complexul va fi punct de atractie pentru vizitatorii Jocurilor Olimpice din 2012. Cu echipe diferite de specialisti care lucreaza pe suprafete destul de apropiate, proximitatea macaralei fata de cladire a fost limitata datorita regulilor de siguranta de pe santier.
Cea mai îndepartata dintre unitati a fost montata cu ajutorul configuratiei cu brat oscilant zabrelit (SFSL) cu o raza impresionanta de 128,5 m si o sarcina de 10 tone. Celelalte unitati au fost montate cu o configuratie de brat zabrelit, iar bratul principal a fost fix (SWSL).
Asamblata pe parcursul a trei zile, macaraua Terex® TC 2800-1 a fost configurata cu un brat principal de 72 m si o contragreutate de 160 tone la care se adauga 72 m de brat oscilant zabrelit extensie fixata la o raza de 150. Pentru a spori si mai mult capacitatea de ridicare si raza de actiune, ansamblul macaralei a inclus de asemenea un catarg de 30 m si o contragreutate de 300 tone.
Raza de actiune si performantele de ridicare, designul cu montare pe camion, dimensiunile compacte si asamblarea usoara reprezinta avantaje importante oferite de modelul TC 2800-1 si care s-au dovedit foarte necesare pentru aceasta aplicatie.
Macaraua a fost adusa pe santierul de lucru pe drumuri construite temporar si a trebuit sa se conformeze cerintelor de a nu depasi 6 t/mp presiune asupra solului. Acest lucru a fost posibil prin desfasurarea lonjeroanelor de 14 x14 m în forma de X care reduc presiunea asupra solului pâna la 5,6 t/mp, o valoare destul de joasa pentru o macara de asemenea dimensiuni.

Despre Terex® TC 2800-1
Foarte bine adaptata aplicatiilor din domeniul petrochimic, infrastructura si turbine de vânt, modelul TC 2800-1 este o macara compacta montata pe camion cu brat zabrelit care furnizeaza o capacitate maxima de ridicare de 600 t la o raza de 6 m în configuratia SH 24 a bratului principal. Performantele de lucru date de lungimea maxima a bratului de 138 m si o combinatie maxima de 96 m brat principal cu brat oscilant zabrelit cu o lungime maxima de 96 de metri instalat pentru o înaltime maxima la vârf de 192 m, sunt sporite de un sistem de lonjeroane de 14 x 14 m, în forma de X. O selectie variata de module glisante sunt disponibile pentru adaptarea cu usurinta a configuratiilor la cerintele specifice fiecarei aplicatii, fara sa fie nevoie de vehicule de transport suplimentare. Acestea includ extensiile bratului principal, bratul oscilant zabrelit, kit-ul bratului principal pentru turbinele de vânt si altele.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI