Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Volvo Trucks

Show la Eskilstuna

16.06.2011
Dan Pavel
Show la Eskilstuna
Volvo Group reprezinta un nume cu rezonanta mondiala, producând vehicule destinate transportului comercial, utilaje pentru constructii dar si componente pentru industria aero-spatiala. Volvo este recunoscut de asemenea ca un producator global de motoare de calitate. Dezvoltate în propriile site-uri de cercetare si proiectare, acestea sunt realizate nu numai pentru a propulsa vehicule cu utilizare comerciala, dar si pentru industria maritima sau pentru cea aeriana, 90% din aeronavele detinute de liniile aeriene având componente marca Volvo.
Terenul de teste si demonstratii din apropierea orasului Eskilstuna - Suedia este de asemenea considerat drept unul dintre cele mai mari site-uri de acest gen din Europa cu cei peste 750.000 mp ai sai. În aceasta locatie au fost construite special drumuri care sa simuleze de la deplasarea normala pe sosea pâna la conditiile de lucru existente în paduri situate pe panta unui munte sau ale unui santier de constructii de mari dimensiuni.

Pentru a aprecia calitatile noilor game de utilaje de constructii produse de catre Volvo CE, 100 de ziaristi din întreaga lume au fost invitati pe parcursul lunii mai pe terenul din vecinatatea orasului Eskilstuna pentru a le testa. ªi cum utilajele lucreaza întotdeauna împreuna cu autocamioanele de constructii, aici am putut vedea la lucru si chiar testa si o gama de camioane performante destinate transportului de materiale pentru constructii sau busteni. 
Gama Volvo FMX a fost reprezentata de o serie de camioane destinate activitatilor de santier. Echiparea unui camion Volvo FMX cu motor cu o putere de 500 CP, cu trei punti pe spate si un sistem de cuplare rapida pentru aplicatii speciale montat pe partea frontala inferioara reprezinta o aplicatie interesanta pentru interventiile de urgenta. Acesta poate utiliza un sistem de tip lama înclinabila pentru zapada sau o freza pentru locurile unde densitatea stratului depus este mare.

Pentru orice tip de aplicatie de santier "soldatul universal" Volvo FMX 8x4 a facut o adevarata demonstratie de virtuozitate. Camionul prezent pe terenul de la Eskilstuna beneficia de un motor D13C cu o putere de 460 CP, acesta acoperind orice cerinta de santier, indiferent de starea drumului sau a vremii. Trebuie spus ca întreaga gama FMX beneficiaza de un numar mare de motorizari, putând fi comandate autocamioane cu motoare tip D11C de 330, 370, 410, 450 CP, model D13B ce dezvolta 360, 400 sau 440 CP si cele mai puternice din gama D13C de 380, 420, 460, 500 CP.
ªi cum un show trebuie sa ofere si elemente inedite, nu pot sa nu prezint si un Volvo FH de mare capacitate destinat activitatilor de asternere a asfaltului sau a pietrisului pe drumuri. În afara suprastructurii proprii formata dintr-o bena conceputa pentru transportul asfaltului lichid, acesta are o capacitate de transport aproape dubla datorita unui tandem remorcat cu roti centrale cu o a doua bena basculabila. Chiar daca nu este o aplicatie destinata drumurilor publice din România datorita lungimii date de remorca si greutatii totale, aceasta reprezinta o solutie de santier extrem de eficienta atunci când vorbim de transportul intern dintr-o organizare de santier pentru o autostrada sau un drum national.

ªi cum în unele tari europene precum cele nordice sau chiar Rusia exista drumuri pe care se poate circula cu lungimi totale de gabarit de 25,25 metri si o masa totala de 60 tone, aparitia probabil cea mai spectaculoasa a fost cea a unui camion VolvoFH 16 cu motor de 700 CP!
Echipat special pentru transportul de busteni, acesta este utilizat intens în interiorul exploatarilor forestiere, datorita capacitatii sale de a transporta chiar si pe drumurile specifice de padure, în conditii de iarna, o sarcina utila de peste 40 tone. Spectacolul oferit de acesta a fost complet si datorita remorcii speciale cu podea coborâta, care permite transportul unui cubaj sporit de material lemnos.
Eskilstuna a reprezentat, ca întotdeauna, locul unde producatorul Volvo a oferit celor prezenti nu numai posibilitatea de a testa în direct, conducând sau lucrând cu masinile puse la dispozitie, dar si show-uri de clasa, spectacole ce reusesc sa puna înca o data în evidenta calitatile vehiculelor sale.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI