Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Prezentare de gama

Solutii eficiente pentru spatii mici

16.06.2011
Solutii eficiente pentru spatii mici
Lucrarile utilitare diverse care se desfasoara în mediul urban, în spatiile înguste din cartiere,  necesita utilaje specializate si versatile, dar în acelasi timp compacte, pentru a îndeplini cu succes sarcinile de executat. Caterpillar ofera solutii complete pentru acest gen de lucrari, prin miniîncarcatoarele rigide multifunctionale pe pneuri si miniexcavatoarele hidraulice.
Gama de miniîncarcatoare rigide multifunctionale pe pneuri Caterpillar si-a câstigat renumele datorita  fiabilitatii si performantelor obtinute într-o gama vasta de aplicatii. Designul compact si posibilitatea functionarii cu o gama larga de unelte de lucru (cupe de uz general sau multifunctionale, lame, furci, ciocane hidraulice, brate de excavare, sfredele, taietoare de santuri, discuri de debitare, freze de asfalt, placi compactoare, perii, taietoare de cioturi, graifare) sunt calitati care le recomanda pentru aplicatii care se desfasoara în spatii mici.

Gama de miniîncarcatoare rigide pe pneuri Caterpillar cuprinde opt modele, cu masa operationala cuprinsa între 2,5-3,8 tone si capacitate operationala de la 635 kg la 1.474 kg, fiind adaptate unei varietati de aplicatii. 
Utilajele  dispun de motoare Cat robuste, fiabile, care întrunesc criteriile standardelor de emisii EPA Tier 4 Interim pentru S.U.A. si Stage IIIA pentru Uniunea Europeana. Grupul motor de înalta performanta ofera niveluri de putere si cuplu ridicate ale motorului.
Sistemul de ridicare este construit pentru lucrari dificile. Sunt disponibile doua tipuri de sisteme: cu ridicare verticala si radiala, pentru adaptarea la cerintele specifice ale aplicatiilor. Sistemul de ridicare verticala ofera lungime si înaltime de ridicare extinse, pentru încarcarea rapida si usoara a camionului si descarcarea materialului. Sistemul de ridicare radiala ofera performante de sapare excelente si lungime superioara în pozitia mediana a ridicarii.

Puterea si fiabilitatea maxima sunt atribute ale sistemului hidraulic. Pe lânga furnizarea de putere la roti, sistemul alimenteaza de asemenea functiile de ridicare si de basculare ale sistemului de încarcare, alimenteaza circuitul auxiliar pentru antrenarea uneltelor de lucru si antreneaza ventilatorul de racire a motorului. Sistemul hidraulic Load Sensing, cu centru închis si percepere a sarcinii furnizeaza un debit mare hidraulic chiar si la turatii scazute ale motorului, capacitate ce reduce consumul de combustibil si uzurile utilajului.
Cabina este spatioasa, confortabila si asigura o vizibilitate excelenta asupra zonei de lucru, oferindu-i operatorului un mediu de lucru excelent. Sunt disponibile mai multe tipuri de cabine, pentru a îndeplini cerintele punctuale ale utilizatorilor. Astfel, sunt disponibile atât cabine deschise, cât si cabine închise, cu sistem de încalzire si ventilatie. Cabinele deschise corespund normelor ROPS (structura rezistenta la rasturnare), iar cele închise corespund normelor ROPS si FOPS (structura rezistenta la obiecte care cad). 

Comenzile electrohidraulice, montate pe scaun, împreuna cu scaunul cu suspensie si indicatoarele intuitive, amplasate ergonomic cresc confortul si productivitatea operatorului. Un cuplor rapid mecanic, aflat în dotarea standard, ofera posibilitatea schimbarii rapide si usoare a diferitelor unelte de lucru. 
 Punctele de service amplasate convenabil faciliteaza întretinerea, reducând timpul de nefunctionare:
Sistemul de racire cu basculare, exclusiv în domeniu, ofera acces superior la punctele de service si la racitoare. Usa spate se deschide la 90 de grade pentru acces usor pe ambele parti ale motorului iar cabina basculeaza pe spate pentru acces usor la toate pompele hidraulice, motoare, supape, conducte si rezervorul hidraulic.

Gama de miniexcavatoare Caterpillar
Gama de miniexcavatoare Caterpillar este formata din 10 modele cu masa operationala cuprinsa între 1,7 t si 8,4 t si adâncime de sapare de la 2,3 m la 4,7 m, adaptate pentru lucrarile din spatii înguste din mediul urban.
Sistemul hidraulic cu pompa hidraulica cu piston si debit variabil asigura forte mari de sapare, un raspuns fin al sistemului hidraulic si operarea mai multor comenzi în aplicatii dificile. De asemenea, consumul de combustibil este redus, datorita functiei de detectare a sarcinii, care permite adaptarea debitului de ulei hidraulic în functie de nivelul solicitarii. 

Postul de operare este spatios si confortabil si ofera o vizibilitate excelenta asupra uneltelor de lucru. Sunt disponibile doua tipuri de cabine,  atât deschise cât si închise (cu încalzire si aer conditionat).
Sistemul cu usa culisanta asigura un bun acces si pastreaza dimensiunile compacte ale utilajului, reducând riscul de deteriorare.
Functiile hidraulice sunt controlate prin comenzi electrohidraulice, asigurând o operare lina si facila si productivitate sporita. 
Functionarea lamei de nivelare este controlata de operator din interiorul cabinei, asigurând o operare continua, proportionala. Functia variabila standard este activata prin împingerea manetei înainte pâna la capat în pozitia de detenta. Curatarea si umplerea cu spatele este mai simpla, deoarece operatorul nu trebuie sa regleze înaltimea lamei în timpul deplasarii.

ªenilele standard din cauciuc permit lucrul pe suprafete diverse precum iarba, pavaj sau piatra, fara a deteriora suprafata. ªenilele optionale din otel sunt disponibile pentru conditii dificile precum demolarile. Greutatea suplimentara a senilelor din otel asigura în general o stabilitate mai buna când se sapa în partea laterala a utilajului. 
Aparatorile optionale din cauciuc pot fi atasate la senilele din otel pentru a nu deteriora suprafetele pavate si a reduce la minim zgomotul si vibratiile în timpul deplasarii. 
Întretinerea miniexcavatoarelor Caterpillar este simpla, reducând timpii morti. Ridicarea carcasei laterale permite accesul la filtrul de aer, supapa principala a uneltei de lucru, selectorul de flux auxiliar, acumulator, filtrul de combustibil si rezervorul hidraulic. Aceasta elimina necesitatea de ridicare a cabinei la întretinerea si service-ul utilajului. Usa din spate cu deschidere spre exterior asigura acces la componentele principale si punctele de service, inclusiv la verificarea si alimentarea cu ulei, filtrul de ulei de motor montat vertical, demaror si alternator.
O gama larga de unelte de lucru a fost proiectata special pentru a mari la maxim performantele miniexcavatoarelor hidraulice Cat. Uneltele de lucru disponibile includ cupe de diferite tipodimensiuni, ciocane hidraulice, sfredele, placi vibrocompactoare, foarfece si  cuploare rapide.
Anul XIII, nr. 143, ian 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

NEXT AUTO, Noiembrie 2017
 
NEXT AUTO, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 

 
 

PARTENERI