Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Brett Motors

Solutii la īndemāna!

16.06.2011
Solutii la īndemāna!
Anul 1991 a adus īn Italia īnfiintarea firmei SIMEX īn San Giovanni in Persiceto. Īn scurt timp aceasta firma din regiunea Bologna se va distinge prin produsele cu actionare hidraulica destinate exploatarilor miniere, refacerii drumurilor, terasamentelor, demolarilor si multor alte aplicatii speciale, iar īn cei 20 de ani de excelenta si-a cladit renumele īn calitate, tehnica si inovatie.
Primele produse care au parasit linia de fabricatie au fost frezele destinate buldoexcavatoarelor si mini-īncarcatoarelor.
Īn scurt timp Simex devine un renume pe piata internationala datorita echipamentelor de excavare prin frezare si repartizatoarelor de asfalt.
Īn prezent compania italiana este unul dintre liderii de necontestat īn productia de echipamente pentru īntretinerea drumurilor si excavari. 
Proiectarea si productia de echipamente cu actionare hidraulica a modelelor noi, cum ar fi sapatoarele cu lant si elinda seria "CHD", rotile de excavat seria "T" si cupele concasor seria "CB", dovedesc un angajament continuu īn cautarea de solutii personalizate pentru a raspunde nevoilor si cerintelor clientilor. 
Excavari santuri
Excelente la realizarea santurilor īnguste si adānci de mare precizie sunt rotile de excavat seria  "T" care garanteaza performante remarcabile chiar īn roca, asfalt si beton. Dimensiunile compacte si manevrabilitatea maxima garanteaza lucrari fara a cauza probleme la traficul rutier.
Seria "T" cu mai multe dimensiuni poate sapa la orice adāncime, fiind ideala mai ales pentru pozarea de fibra optica, gaze, aductiuni de apa, rosturi de dilatatie, etc. 
Pentru excavatii mai mari, pe material compactat si stāncos, frezele cu tamburi rotativi din seria "TF" sunt instrumente ideale care permit zdrobirea materialului. Īn plus, acestea dau posibilitatea de a sapa mai adānc īn timp ce profilul si dimensiunea se pastreaza exacte.

Sapatoarele seriei "CHD" sunt instrumentele ideale pentru a obtine o productivitate mare a santurilor mici si īnguste, cu sectiune exacta īn solul organic. 
Excavari īn cariere, mine, demolari si tuneluri (pasaje)
Avantajul incontestabil al utilizarii pe bratele excavatoarelor, a frezelor rotative cu tambur seria "TF" la lucrarile de anvergura din cariere este acela al obtinerii unei dimensiuni optime a materialului, fara a mai fi nevoie de operatiunile de sfarāmare primara. Īn plus, acest tip de atasament prezinta un impact redus asupra mediului sau constructiilor din jur, datorita lipsei de vibratii daunatoare si zgomote obositoare.
Frezele rotative Simex sunt ideale nu doar īn activitatile din carierele de piatra ci īsi pastreaza eficienta la aplicatiile realizate īn tunele sau pasaje unde reducerea vibratiilor este cruciala pentru reducerea riscurilor de  prabusire sau daune.
Lucrarile de īntretinere a peretilor din tunele, pasaje si a parapetelor de consolidare pot fi efectuate cu seria de freze "PLB", cu care se pot echipa excavatoare īncepānd de la 3-4 tone. Astfel se pot curata depuneri, se pot executa jgheaburi de scurgere sau canale de pozare a cablurilor.

Compactare/finisare
Rotile compactor "CT" sau placile vibratoare "PV" (pentru suprafete mai mari) ofera posibilitatea de a realiza usor operatiunile de compactare de pe marginea drumului pentru a mari suprafata carosabila existenta sau pentru realizarea trotuarelor.
Fundatia oricarei constructii garanteaza o lucrare durabila, iar fundatia se bazeaza pe umplere si compactare, care trebuie sa garanteze o suprafata consistenta si robusta.
Compactoarele Simex satisfac toate aceste nevoi evitānd īn acelasi timp orice problema care poate sa apara īn asigurarea sigurantei rutiere īn timpul lucrului sau īn timpul transportului. Rotile compactor sunt disponibile pentru īncarcatoarele cu virare prin derapare sau pentru buldoexcavatoare, iar placile pot fi utilizate pe excavatoare.
Repartizatoarele de asfalt "ST" pot asigura lucrari de īntindere a unor straturi de mixturi asfaltice cu o grosime de maxim 10 cm. Latimea suprafetei asfaltate poate fi obtinuta prin reglare hidraulica si este cuprinsa īntre 125 mm si 1.900 mm. Exista astfel posibilitatea asfaltarii unor sectoare reparate de drum, trotuare sau alei, deoarece aceste echipamente permit asfaltari īn lateralul utilajului de baza pe o latime de pāna la 1.600 mm.

Concasare
Reducerea si eliminarea deseurilor reprezinta o problema a spatiilor de reamenajari si a santierelor de demolari. 
Concasarea si reutilizarea deseurilor chiar pe santierele de constructii sau demolari īnseamna reduceri de cost din punct de vedere al transporturilor. 
Aceasta activitate se poate realiza cu ajutorul cupelor concasoare Simex, ce pot fi montate pe īncarcatoare īn varianta "CB" si pe excavatoare īn varianta "CBE". Ca si celelalte echipamente si acestea au parti brevetate de catre Simex.
Cu ajutorul acestor echipamente materialul concasat poate avea granulatii de 30, 50, 70 si 100 mm. Materialul concasat poate fi īmprastiat chiar īn locurile dorite.
Cupele concasoare Simex pot concasa o gama variata de materiale, de la caramida, beton, beton armat, materiale naturale, sticla, gresie, dale asfalt, etc. Spre deosebire de concasarea cu falci, sistemul rotorului (brevetat) nu este afectat de prezenta pamāntului, lemnului sau a materialelor ude si deformabile.
Frezarea

Īnlaturarea unei parti sau completa a stratului de asfalt sau betoane poate fi realizata fara zgomot si vibratii cu frezele brevetate Simex. Acestea pot fi folosite pe miniīncarcatoare īn varianta "PL" sau pe buldoexcavatoare īn varianta "PLB", materialul obtinut putānd fi refolosit. 
Frezele Simex dispun de brevete īn mentinerea planeitatii īn frezare, īncorporarea bazinului cu apa, etc. Asigurarea autoplaneitatii realizata hidraulic confera o suprafata prelucrata plana, chiar daca masina se deplaseaza pe teren denivelat.
Prin utilizarea unor tamburi speciali multipli poate fi asigurata si frezarea pentru īnlaturarea marcajelor rutiere care au fost realizate pe carosabil sau realizarea unor suprafete striate de atentionare.
Configuratia compacta le face accesibile pentru reparatii executate īn cladiri (parcari), tuneluri, parcuri, alei, drumuri, etc.
Brett Motors este distribuitorul autorizat al echipamentelor Simex pentru Romānia. 
Pentru mai multe detalii consultati site-ul www.brett.ro
Anul XII, nr. 140, oct 2017
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017

Trenchless Romania, Mai 2017
 
Trenchless mai 2017

Supliment Carburanti & Lubrifianti, Martie 2017
 
Revista M&U - Supliment Carburanti si Lubrifianti Martie 2017
 
 
 
 

PARTENERI