Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sandvik

Test si prezentare la Eskilstuna

16.06.2011
Ema Stancu
Test si prezentare la Eskilstuna
Una dintre cele mai mari suprafete de testare din lume ale unui producator de camioane si utilaje este construit în Suedia, în apropierea orasului Eskilstuna. Pe o suprafata de 750.000 mp sunt simulate conditii dintre cele mai diverse de lucru care pot fi întâlnite pe un santier, totul fiind dedicat testarii utilajelor si camioanelor producatorului suedez Volvo.
În acest an lansarea unei game extinse de utilaje, cu caracteristici functionale deosebite a fost un motiv perfect pentru ca peste 100 de ziaristi din întreaga lume sa le testeze la lucru. ªi cum o zona importanta este dedicata lucrarilor de exploatare din cadrul carierelor de piatra, pe lânga utilajele producatorului Volvo Construction Equipment am putut vedea la lucru si concasoarele altui producator suedez de marca, Sandvik MC.

Cu o experienta de peste 100 de ani în productia de echipamente pentru concasat, Sandvik Mining and Construction a adus propriile utilaje destinate concasarii si benzile transportoare aferente pentru distributia sorturilor, conditiile oferite astfel pe terenul de teste de la Eskilstuna fiind absolut similare cu cele din realitate.
Unitatea de concasare cu con UH440i 
Unitatea de concasare cu con UH440i asigura un nivel optim al productiei deoarece este dotat în standard cu sisteme de înalta performanta precum Intelligence si ASRi. Unitatea este echipata cu concasorul cu con CH440, model care în prezent este lider de piata cu o gama diversificata de setari pentru diferite aplicatii.
UH440i detine un sistem de monitorizare încorporat care optimizeaza nivelul de material din concasor si ajusteaza viteza transportorului de alimentare si a alimentarii din unitatea primara.

Banda transportoare este actionata hidraulic de la si catre pozitia de lucru. Buncarul de alimentare are o capacitate de 6 mc, prezinta o captuseala de cauciuc (cu protectia modulara Sandvik împotriva uzurii) si a fost astfel proiectat pentru a putea fi alimentat direct de un încarcator frontal sau de un concasor primar. Banda transportoare este protejata de o structura de otel, la care se adauga si barele de impact care absorb socul provocat în momentul încarcarii, durata de viata si utilizare fiind astfel mai mare. 
Concasorul cu con beneficiaza de comunicare wireless cu unitatea primara Sandvik UJ440i. 
Sandvik ofera posibilitatea de a modifica pozitia de cadere a materialului de la gura de alimentare catre concasor cu ajutorul unei telecomenzi.
Unitatea de concasare este dotata cu un motor si cu sistem de pre-încalzire a uleiului de gresare a concasorului. Unitatile pentru pulverizarea apei sunt pozitionate în partea de descarcare a materialului si peste suprafata concasorului.
Platformele sunt pozitionate în jurul concasorului si a unitatii de putere pentru a permite accesul pentru întretinere si inspectiile periodice.
Unitatea si toate procesele pot fi manevrate prin control radio ca optiune, iar telecomanda cu cablu intra în dotarea standard.  Senzorii sunt amplasati strategic pentru a asigura o operare în conditii de maxima siguranta, iar butoanele pentru opririle de urgenta sunt situate în locatii cheie.
Datorita sistemelor de vidare hidraulica si de suspensie a prafului nu intervin scurgeri de ulei la schimbarile de filtre.

Concasor cu falci UJ440i
Modelul Sandivk UJ440i este disponibil în trei variante de baza:
  • Confort: alimentator grizzly, valva by-pass si optional o banda transportoare pentru steril.
  • Classic: alimentator grizzly, valva by-pass, monitor NF si optional, banda transportoare pentru steril.
  • Trend: alimentator separat, monitor separat cu alimentator grizzly în trepte deasupra.

Nivelul optim al productiei generate de UJ440i este asigurat de sistemul de înalta performanta Intelligence si de automatizarea proceselor.
Zonele de impact sunt îmbracate în cauciuc pentru a reduce uzura si nivelul de zgomot.
Conveioarele de descarcare sunt dotate cu benzi cu raclete, role de directionare si bare de impact montate sub concasor. Cu o latime de 1.400 mm, o înaltime de descarcare de 3.300-3.800 mm, acest model pune la dispozitia clientilor o gama variata de placi de concasare (falci) pentru diferite tipuri de aplicatii. 
Accesul la punctele de inspectie si întretinere se realizeaza cu multa usurinta, acestea fiind localizate deasupra concasorului si în jurul unitatii de putere.
Diferite semnale luminoase si alarme asigura avertizari vizuale si sonore referitoare la miscare si modul stand-by.
UJ440J poate fi usor manevrat, iar întregul proces este controlat prin radio-comanda (optional) dar are si un cablu conectat pentru controlul de la distanta ca sistem de rezerva.
Senzorii sunt amplasati în locatii strategice pentru a asigura o operare fara probleme.
Unitatea se transporta într-o singura bucata, fara a fi nevoie de demontarea pieselor componente.  Optional, concasorul cu falci poate fi dotat cu un transportor NF cu o latime de 500 mm si o înaltime de descarcare de 3 m.
Nu intervin scurgeri de ulei la schimbarile de filtre datorita sistemelor de vidare hidraulica si de suspensie a prafului.
Anul XII, nr. 141, nov 2017
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017

Trenchless Romania, Mai 2017
 
Trenchless mai 2017

Supliment Carburanti & Lubrifianti, Martie 2017
 
Revista M&U - Supliment Carburanti si Lubrifianti Martie 2017
 
 
 

PARTENERI