Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Aniversare

WIRTGEN - 50 ani de efort si pasiune în progresul tehnicilor de constructii drumuri

16.06.2011
WIRTGEN - 50 ani de efort si pasiune în progresul tehnicilor de constructii drumuri
Anul 1961 reprezinta începutul unei istorii de succes. La vârsta de 18 ani, Reinhard Wirtgen, cu puternic spirit de pionierat întreprinzator, a fondat firma Wirtgen, începând cu transportul materialelor de constructii.
În 1965 Wirtgen ataca în forta executia de lucrari: Reinhard Wirtgen, cu o ghilotina pentru spargerea betonului inventata si construita de el însusi, intra ca subantreprenor la lucrari de constructii drumuri si la lucrari de reparatii piste de aeroport. Acesta a fost începutul tehnicilor revolutionare - în premiera mondiala, dezvoltate de Wirtgen în domeniu. 
A urmat în 1971 prima masina de reciclat la cald a covoarelor de asfalt, masina care a introdus conceptul de reciclare "in situ" a materialelor din structurile rutiere si a revolutionat tehnicile de reconditionare drumuri prin aceasta metoda economica, rapida si ecologica.
1979 a adus o alta premiera mondiala, prima masina de frezat la rece cu evacuarea materialului frezat. 
În 1980, Wirtgen aduce "masina de frezat munti" - prima aplicatie a tehnicii de frezare în domeniul mineritului de suprafata pentru exploatarea selectiva a resurselor minerale, fara puscarea zacamântului.

1981 a reprezentat un an de cotitura în orientarea activitatii firmei. Pâna atunci Wirtgen a lucrat ca si contractor de lucrari utilizând masinile speciale de fabricatie proprie, deschizând multe santiere si firme subsidiare pe glob. În acel an firma s-a restructurat, a externalizat activitatea de lucrari si s-a concentrat pe cercetarea / proiectarea, executia si comercializarea masinilor de constructii speciale, uzinele din Windhagen fiind dezvoltate corespunzator si în acelasi timp începând construirea unei retele de sucursale si reprezentante în întreaga lume. 
1987 a marcat o noua premiera, utilizarea tehnicii de reciclare "in situ la rece", tehnica ecologica de gestionare economica a resurselor, care a introdus conceptii si standarde noi în domeniul reabilitarii drumurilor. Dezvoltarea utilizarii varului, cimentului si/sau a emulsiei bituminoase la reutilizarea / ranforsarea / stabilizarea structurilor rutiere existente, precum si introducerea ulterioara a tehnicii cu bitum spumat, reprezinta o inovatie vizionara de mare viitor, confirmata de practica mondiala.

Anul 1989 reprezinta începutul dezvoltarii paletei de produse tehnologice Wirtgen. Prin preluarea firmei belgiene SGME, Wirtgen intra pe piata finisoarelor de beton cu cofraj glisant, dezvoltându-le intensiv si realizând în premiera mondiala tehnica de turnare a betonului în doua straturi, "ud pe ud" concomitent cu introducerea automata de ancore si gujoane.
În 1996 - Vögele AG, firma specializata în finisoare de asfalt, fondata în 1836, prin intrarea în Wirtgen Group aduce o experienta de 160 de ani în tehnologia asternerii si compactarii mixturilor asfaltice.
În anul 2000 - Hamm AG, firma specializata în compactori de asfalt si terasamente fondata în 1878, intrând în Wirtgen Group aduce o experienta de 122 de ani în tehnologia compactarii structurilor rutiere.
Acesta reprezinta anul în care Wirtgen Group devine un furnizor global de tehnica mobila pentru drumuri - freze, reciclatoare, finisoare de asfalt, finisoare de beton si compactori.

În anii urmatori Jürgen Wirtgen si Stefan Wirtgen s-au concentrat pe structurarea pozitiei de lider mondial, prin dezvoltarea capacitatilor de productie a tehnologiei de fabricatiei la standarde înalte similare cu productia auto, precum si la dezvoltarea si consolidarea pozitiei de lider inovator în tehnici noi de executie.
În 2002 în tehnologia reciclarii la rece "in situ" cu bitum spumant fost pusa o piatra de temelie - reciclatorul WR 4200, cel mai mare si productiv din lume, completeaza o gama larga de masini de stabilizat si/sau reciclat la rece structuri rutiere, consolidând pozitia de cel mai important furnizor pe acest segment.
În anii 2003-2004-2005 activitatea concentrata de îmbunatatire continua a produselor a dus la aparitia noilor generatii de produse - Wirtgen - seria W, Vögele - seria - 1, Hamm - seria 3000, la care sistemul modular interschimbabil, inovatiile tehnice, automatizarea si controlul cu microprocesoare al functionarii precum si operarea si întretinerea prietenoasa, le-a asigurat pozitii de lider pe piata.

2006 reprezinta anul când firma Kleemann, fondata în 1902, specializata în productia de masini de concasare - sortare, s-a integrat în Wirtgen Group. Astfel, cu o experienta de 104 ani de fabricatie de instalatii fixe si mobile pentru procesarea pietrei naturale sau a deseurilor de constructii si demolari, dezvolta divizia productie si procesare resurse minerale din care face parte si freza miniera de suprafata.
În anii 2008-2010, având ca motto: "Sa iesim mai puternici din criza", continuând viziunea si credinta familiei, Jürgen si Stefan Wirtgen si-au concentrat eforturile pe investitii în dezvoltarea la cele mai moderne standarde a capacitatilor de fabricatie.
Astfel la uzina Hamm AG din Tirschenreuth s-a realizat cea mai moderna fabrica din lume pentru rulouri cilindrii compactori. Firma Kleemann a fost relocata complet pe un nou amplasament în Göppingen, concentrând productia de instalatii mobile de concasare - sortare pe o suprafata de productie de 125.000 mp.
De asemenea firma Vögele AG, care nu mai avea posibilitatea de dezvoltare în centrul orasului Mannheim, a fost relocata pe un nou amplasament în apropiere de Ludwigshafen, constituind cea mai moderna uzina de producere finisoare de asfalt.
Pe lânga aceste capacitati de rezidenta în Germania, Wirtgen Group a dezvoltat si alte uzine în China, SUA, Brazilia si India.
În 2011 în fabricile si reprezentantele raspândite pe glob lucreaza peste 5.000 de angajati de diferite nationalitati, toti având un tel: sa construiasca cele mai performante masini pentru tehnologiile de drumuri si de procesare a resurselor minerale, sa acorde asistenta si ajutor pentru succesul clientilor în activitatea de santier, sau altfel spus: 

"Mereu lânga client".
1961-2011 - 50 ani cu pasiune pentru progres veritabil stau în spatele tehnologiilor inovative implementate în constructia de drumuri si în procesarea resurselor minerale. Totul sub filozofia: - furnizor global de servicii complete si tehnologii de constructii cu înalta eficienta economica si sustenabilitate ecologica.
Astazi forta lui Wirtgen Group rezulta din puterea celor 4 marci de prestigiu - WIRTGEN - VÖGELE - HAMM - KLEEMANN, cu inconfundabila lor experienta în domeniu. Cu unitati de productie ultra-moderne în Germania si reteaua mondiala de desfacere si service cu 55 sucursale proprii si peste 100 dealeri, Wirtgen Group este un model de succes în bransa.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI