Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Suprastructuri

Faymonville, trailere pentru transporturi speciale

14.07.2011
Dan Pavel; Mariana Patru
Faymonville, trailere pentru transporturi speciale
Īnfiintata īn anul 2002, societatea CTE Trailers este unul dintre cei mai mari distribuitori de suprastructuri specializate de pe piata din Romānia. Oferta sa acopera vehicule comerciale produse de catre cei mai mari producatori europeni: Krone, Meiller Kipper, Rohr, Faun si Schmidt GmbH. Īn luna aprilie a acestui an compania a adaugat īn portofoliul sau si gama speciala de trailere a producatorului belgian Faymonville, devenind reprezentantul sau oficial pentru Romānia.
"La baza īncheierii acestui parteneriat a stat īn primul rānd dezideratul de a putea oferi clientilor de vehicule pentru transporturi speciale si agabaritice un produs fiabil si de calitate, īmpreuna cu servicii pe masura" - au declarat reprezentantii companiei. 
Astfel, odata cu preluarea reprezentantei Faymonville, compania CTE Trailers este cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului de a acoperi, prin oferta sa, īn totalitate segmentul constructiilor si al transporturilor speciale. Pentru a raspunde cererilor clientilor, cereri īn crestere īn acest an, compania a creat un stoc semnificativ de vehicule agabaritice Faymonville īn diverse configuratii. De asemenea, serviciile after sales puse la dispozitie de catre specialistii firmei ofera acum o calitate pentru cumparatorii romāni identica cu cea din celelalte tari europene, un rol important avāndu-l trainingul realizat la sediul producatorului din Belgia. Astfel, pentru toate vehiculele Faymonville acum pot fi realizate īn Romānia lucrari complete de reparatii si īntretinere.

Flexibilitatea liniilor de productie Faymonville este completa, aici construindu-se la comanda īntreaga gama de trailere destinate transportului agabaritic, cu sarcini utile cuprinse īntre 20 si 10.000 tone. Pentru piata din Romānia vehiculele preferate ale transportatorilor locali sunt trailerele model Multimax cu 2 pāna la 10 axe, Megamax 2-5 axe, Variomax 2+4, 3+5, preferate pentru transportul utilajelor de constructii, dar si Telemax pentru marfuri cu lungimi mari. 
Reprezentantii CTE Trailers atrag  atentia asupra gamei extinse de trailere de la Faymonville: "avem īn portofoliu si alte tipuri de trailere care fac fata cu succes cerintelor pietei din Romānia, cum ar fi modelul Modulmax (pentru transportul echipamentelor industriale), Powermax (autopropulsat), Timbermax (pentru transportul bustenilor), Floatmax (transport sticla) sau Prefamax (transport prefabricate). Sunt masini adaptate unor transporturi speciale si sunt sigur ca le vom vedea īn curānd si pe soselele din tara noastra."

Specificul actual al pietei de transporturi speciale din Romānia este favorabil unei abordari nuantate a fiecarei comenzi de trailere, un domeniu īn care Faymonville exceleaza. Astfel, daca perioada de criza nu a influentat caracteristicile tehnice cerute de client, totusi o parte dintre acestia s-au orientat catre alte sectoare ale industriei si au īncercat sa raspunda oricarei cereri, indiferent de capacitatea logistica si tehnica din dotare: "Īn acest moment, datorita concurentei companiilor cu capital strain, firmele autohtone doresc sa-si completeze flota cu trailere specializate si de capacitate mare."
Ca urmare a investitiilor masive īn cercetare si proiectare din ultimii ani, Faymonville a lansat īn 2010 modelul Powermax care este un trailer autopropulsat. Acesta ilustreaza perfect capacitatea inovativa si de adaptare la piata a firmei. Astfel, Powermax reprezinta solutia optima pentru firmele de transport care cauta sa combine avantajele modelelor clasice de trailere cu puterea extraordinara a trailerelor autopropulsate. Acesta poate fi utilizat īn mod dual, fie ca modul "normal" īn viata de zi cu zi fie ca modul autopropulsat atunci cānd este necesar.

Multimax - semitrailer extensibil cu 7 axe
Greutate totala 95.000-115.000 kg
Sarcina pe axa 70.000-87.500 kg
Sarcina utila 68.000-85.500 kg
Lungimea gāt de lebada 4.000 mm
Lungimea īncarcaturii 13.000 mm
Extensie 8.500 mm
Distanta īntre axe 1.510 mm
Latime 2.480-2.540 mm

Istoria unei firme unice
Faymonville este o companie īn continua dezvoltare. Aceasta este de altfel si filozofia firmei, īnca de la īnfiintare. Rezultatul: o dezvoltare permanenta a gamei de produse, acoperind īn prezent īn īntregime segmentul de semiremorci destinate transportului agabaritic. Constructia trailerelor Faymonville reprezinta o cheie importanta a succesului firmei, acestea fiind proiectate īn functie de necesitatile clientului, dar si īn strānsa colaborare cu producatorii de capete-tractor. Ca o consecinta fireasca, investitiile principale sunt īn domeniul proiectarii si  gasirii unor solutii inovatoare care sa permita adaptarea lor la cerintele clientului final. Si astfel, plecānd de la o mica afacere de familie īn urma cu aproape jumatate de secol, Faymonville a reusit sa devina un lider pe plan european. Deoarece clientul este īntotdeauna īn centrul atentiei, Faymonville ofera de asemenea o gama completa de produse si servicii post-vānzare.
Anul XIII, nr. 149, iul 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Iulie 2018
 
Truck Power, Iulie 2018

NEXT AUTO, Iunie 2018
 
NEXT AUTO, Iunie 2018

Supliment M&U, Aprilie 2018
 
Aprilie 2018
 


 
 

PARTENERI