Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Suprastructuri

Faymonville, trailere pentru transporturi speciale

14.07.2011
Dan Pavel; Mariana Patru
Faymonville, trailere pentru transporturi speciale
Înfiintata în anul 2002, societatea CTE Trailers este unul dintre cei mai mari distribuitori de suprastructuri specializate de pe piata din România. Oferta sa acopera vehicule comerciale produse de catre cei mai mari producatori europeni: Krone, Meiller Kipper, Rohr, Faun si Schmidt GmbH. În luna aprilie a acestui an compania a adaugat în portofoliul sau si gama speciala de trailere a producatorului belgian Faymonville, devenind reprezentantul sau oficial pentru România.
"La baza încheierii acestui parteneriat a stat în primul rând dezideratul de a putea oferi clientilor de vehicule pentru transporturi speciale si agabaritice un produs fiabil si de calitate, împreuna cu servicii pe masura" - au declarat reprezentantii companiei. 
Astfel, odata cu preluarea reprezentantei Faymonville, compania CTE Trailers este cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului de a acoperi, prin oferta sa, în totalitate segmentul constructiilor si al transporturilor speciale. Pentru a raspunde cererilor clientilor, cereri în crestere în acest an, compania a creat un stoc semnificativ de vehicule agabaritice Faymonville în diverse configuratii. De asemenea, serviciile after sales puse la dispozitie de catre specialistii firmei ofera acum o calitate pentru cumparatorii români identica cu cea din celelalte tari europene, un rol important avându-l trainingul realizat la sediul producatorului din Belgia. Astfel, pentru toate vehiculele Faymonville acum pot fi realizate în România lucrari complete de reparatii si întretinere.

Flexibilitatea liniilor de productie Faymonville este completa, aici construindu-se la comanda întreaga gama de trailere destinate transportului agabaritic, cu sarcini utile cuprinse între 20 si 10.000 tone. Pentru piata din România vehiculele preferate ale transportatorilor locali sunt trailerele model Multimax cu 2 pâna la 10 axe, Megamax 2-5 axe, Variomax 2+4, 3+5, preferate pentru transportul utilajelor de constructii, dar si Telemax pentru marfuri cu lungimi mari. 
Reprezentantii CTE Trailers atrag  atentia asupra gamei extinse de trailere de la Faymonville: "avem în portofoliu si alte tipuri de trailere care fac fata cu succes cerintelor pietei din România, cum ar fi modelul Modulmax (pentru transportul echipamentelor industriale), Powermax (autopropulsat), Timbermax (pentru transportul bustenilor), Floatmax (transport sticla) sau Prefamax (transport prefabricate). Sunt masini adaptate unor transporturi speciale si sunt sigur ca le vom vedea în curând si pe soselele din tara noastra."

Specificul actual al pietei de transporturi speciale din România este favorabil unei abordari nuantate a fiecarei comenzi de trailere, un domeniu în care Faymonville exceleaza. Astfel, daca perioada de criza nu a influentat caracteristicile tehnice cerute de client, totusi o parte dintre acestia s-au orientat catre alte sectoare ale industriei si au încercat sa raspunda oricarei cereri, indiferent de capacitatea logistica si tehnica din dotare: "În acest moment, datorita concurentei companiilor cu capital strain, firmele autohtone doresc sa-si completeze flota cu trailere specializate si de capacitate mare."
Ca urmare a investitiilor masive în cercetare si proiectare din ultimii ani, Faymonville a lansat în 2010 modelul Powermax care este un trailer autopropulsat. Acesta ilustreaza perfect capacitatea inovativa si de adaptare la piata a firmei. Astfel, Powermax reprezinta solutia optima pentru firmele de transport care cauta sa combine avantajele modelelor clasice de trailere cu puterea extraordinara a trailerelor autopropulsate. Acesta poate fi utilizat în mod dual, fie ca modul "normal" în viata de zi cu zi fie ca modul autopropulsat atunci când este necesar.

Multimax - semitrailer extensibil cu 7 axe
Greutate totala 95.000-115.000 kg
Sarcina pe axa 70.000-87.500 kg
Sarcina utila 68.000-85.500 kg
Lungimea gât de lebada 4.000 mm
Lungimea încarcaturii 13.000 mm
Extensie 8.500 mm
Distanta între axe 1.510 mm
Latime 2.480-2.540 mm

Istoria unei firme unice
Faymonville este o companie în continua dezvoltare. Aceasta este de altfel si filozofia firmei, înca de la înfiintare. Rezultatul: o dezvoltare permanenta a gamei de produse, acoperind în prezent în întregime segmentul de semiremorci destinate transportului agabaritic. Constructia trailerelor Faymonville reprezinta o cheie importanta a succesului firmei, acestea fiind proiectate în functie de necesitatile clientului, dar si în strânsa colaborare cu producatorii de capete-tractor. Ca o consecinta fireasca, investitiile principale sunt în domeniul proiectarii si  gasirii unor solutii inovatoare care sa permita adaptarea lor la cerintele clientului final. Si astfel, plecând de la o mica afacere de familie în urma cu aproape jumatate de secol, Faymonville a reusit sa devina un lider pe plan european. Deoarece clientul este întotdeauna în centrul atentiei, Faymonville ofera de asemenea o gama completa de produse si servicii post-vânzare.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI