Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
RomNed

Vermeeer Corporation

21.07.2011
Vermeeer Corporation
Profilul pietei constructiilor din România începe sa se schimbe, încet dar sigur. Locul utilajelor multifunctionale "bune oriunde" dar de randament mic este luat de catre utilajele specializate, care au o productivitate pe masura. Producatorii importanti din întreaga lume vad Romania ca o piata cu volum redus de vânzari, dar în crestere. Putem totusi remarca apetitul firmelor din România pentru masinile de calitate, produse sub marci renumite.
Si cum orice constructie începe cu saparea pamântului, de multe ori instalarea utilitatilor, precum gaze, apa sau curent electric necesita mai un volum mai mare de material mutat decât constructia în sine. În acest numar al revistei vom vorbi despre o societatea specializata cu o experienta de 17 ani în domeniul retelelor de transport si distributie de gaze naturale si retele interioare de distributie a gazelor. 

Firma Teoval a luat fiinta în anul 1994, de atunci afacerea crescând în fiecare an. Domnul Ciobanu Valentin, director general Teoval Instalatii: "Ne-am marit parcul de utilaje pentru toate tipurile de lucrari, mai putin cele electrice. Ca sa putem sa lucram am început sa ne orientam spre noi utilaje, spre noi tehnologii, noi investitii si pas cu pas am marit capacitatea de productie. Totul a plecat de la o lucrare simpla dupa care ne-am tot extins. Tot ce exista în prezent a fost realizat de firma noasta, nu ne-am asociat cu nimeni".  O caracteristica a firmei care credem ca spune multe despre modul în care functioneaza este data de faptul ca în ultimii ani, ani de criza economica inclusiv pentru industria constructiilor, societatea Teoval a crescut din punctul de vedere al cifrei de afaceri, în anul 2011 estimarile aratând chiar o dublare a cifrei de afaceri.
În afara unei cresteri sanatoase, bazata pe specialisti crescuti în cadrul firmei si a unei politici de investitii bine pusa la punct, utilajele de calitate dar si de mare randament sunt cele care duc la estimarile optimiste ale conducerii firmei în ceea ce priveste cifra de afaceri în acest an.

Daca initial compania detinea în portofoliu numai lucrarile de executie a retelelor de transport si distributie a gazelor naturale, pe masura ce activitatea s-a extins, a crescut si numarul de servicii propuse clientilor, astfel ca în prezent firma Teoval executa si lucrari de alimentare cu apa, canalizare, instalatiile si constructii, la care se adauga si modificarile, modernizarile, reabilitarile si reparatiile capitale ale sistemelor de alimentare cu gaze naturale, apa, canalizare, precum si ale instalatiilor si constructiilor existente, Activitatea desfasurandu-se atat in Târgu Frumos, dar si în alte localitati. 

Pentru a face fata volumului mare de lucrari, compania achizitionat un sapator de santuri Vermeer T855 Commander III de la reprezentantul oficial în România al producatorului american, firma RomNed SRL.  Acesta poate sapa pâna la 1.200 m liniri pe zi, fiind propulsat de un motor  Caterpillar C9 ACERT Tier 3, este capabil sa lucreze in orice tip de sol, fie ca vorbim despre roca, nisip, argila etc.  Cu atasamentul de sapat santuri, se pot sapa santuri pentru retelele de gaze, apa sau canalizare cu adancimea de 1,8-3,7 m si latimea de maxim 90cm. Cu atasamentul de excavare Terrain Leveler® , modelul T855 poate fi utilizat cu succes si în operatiunile de minerit de suprafata, pregatirea solului, demolarea drumurilor sau imbunatatirea solului. De asemenea, sistemul electronic de control Vermeeer TEC 2000® monitorizeaza permanent functiile utilajului, pastrandu-le la parametri optimi pentru productivitate si performante mecanice. 

Ciobanu Valentin, director general Teoval Instalatii: "Firma Vermeer produce utilaje speciale, din acest motiv vom încerca sa achizitionam si utilaje din alte game, produse tot de Vermeer, bineinteles. Vom încerca sa folosim cât mai mult la executia retelelor de apa, gaz si canalizare utilajele acestui producator".

Masini si Utilaje: Ce suprafata acoperiti? Pentru câte orase realizati/intretineti aceste retele de apa, gaze?
Ciobanu Valentin: Lucram in doua comune, formate din 5-6 sate, care au accesat fonduri europene pentru realizarea retelelor de apa, gaz si canalizare. Lucram asadar, in acest moment in 10 sate. 

Lucram diversificat. O lucrare de acest fel inseamna  20-25 km de retele ce trebuie realizate. La acestea se adauga obiectivele de constructii civile cum ar fi un adaposturi pentru batrâni, case de copii plus statii de epurare. Sunt lucrari mai complexe.

M&U: În cât timp trebuie sa executati aceaste lucrari?
C.V.: Nu se poate acoperi în timp util fara a utiliza utilaje noi, performante. Dupa ce i-am cunoscut pe acesti i oameni minunati de la Romned si am vazut oferta de utilaje, m-am gândit ca vor ajuta si firma Teoval sa treaca spre o noua etapa de dezvoltare. Acest utilaj Vermeer T855  are o viteza de lucru mare. Din calculele noastre rezulta ca vom putea sapa în medie 1.200 metri liniari pe zi. Noi ar fi trebuit sa lucram cu mai multe utilaje pentru a acoperi acest volum, dar mai simplu pentru noi si mai productiv este sa lucram cu un singur utilaj care are randament ridicat si face o lucrare de calitate. Prin achizitionarea acestui utilaj contribuim si la imaginea firmei. Diferenta dintre acest utilaj si unul clasic este foarte mare.

M&U: Ce proiecte aveti pentru viitor?
C.V.: Începând cu luna august vom demara o activitatea de modernizare a firmei. Vom moderniza de la sediu pâna la parcul de utilaje, iar acest utilaj este un prim pas. Referitor la lucrari, firma noastra este destul de apreciata si având în vedere ca infrastructura nu este prea bine dezvoltata în România, sunt sigur ca vom avea si în continuare de lucru. Datorita faptului ca utilajele sunt bune, au un randament mare si beneficiarii nostri sunt atrasi sa lucreze cu noi, deoarece putem executa lucrari de calitate cu termene de predare scurte. În zilele noastre sunt foarte importante aceste aspecte. In prezent lucram manual cel putin 100 km de retele. Închipuiti-va ce randament vom avea daca vom sapa totul automat, daca numai utilajul achizitionat poate singur sa acopere 110 metri pe ora!

M&U: Sunteti multumit de aceasta achizitie?
C.V.: Sunt foarte multumit de noul utilaj, are o viteza mare de lucru, un randament bun si ne ajuta sa crestem semnificativ cifra de afaceri. Un mic exemplu: datorita cabinei climatizate confortul operatorului este sporit, iar productivitatea creste. Este un utilaj special, Vermeer fiind recunoscut pentru acest tip de utilaje si sunt sigur ca  pe viitor vom mai achizitiona si alte utilaje de la dealerul RomNed, tot marca Vermeer.

Date tehnice T855 Commander III
Înaltime  332 cm 
Lungime  12,19 m 
Latime  264 cm 
Motor  Caterpillar C9 ACERT Tier III 
Putere motor  350 CP/2.200 rpm 
Transmisie  hidraulica 
Presiunea pe sol  16,4 psi 
Lungimea senilelor  373,4 cm 
Viteza maxima de înaintare  32,4-62 m/min 
Latime banda rulanta  76,2 cm 
Lungime banda rulanta  243-396 cm 
Viteza banda rulanta  0-279 m/min 

Profil de firma
Compania  americana Vermeer Corporation se poate lauda cu 62 de ani de inovatie, prezenta la nivel global si una dintre cele mai variate game de utilaje, pornind de la utilajele de sapat santuri si continuând cu utilajele pentru forat orizontal dirijat sau utilaje pentru reciclarea deseurilor si pregatirea suprafetelor.

Gama de sapatoare de santuri  contine peste 15 de modele, plecând de la cele mai mici care pot sapa pâna la 1 metru adâncime si 20 cm latime si ajungând la cele mai mari care pot sapa pâna la 5 metri adâncime si 2 metri latime. 

Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI