Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bobcat S750

Cel mai nou încarcator multifunctional din Seria M

12.08.2011
Marcella Dragan
Cel mai nou încarcator multifunctional din Seria M
Noul încarcator multifunctional Bobcat S750 contribuie la succesul contractorilor din constructii, amenajari teritoriale, sere si alte aplicatii, crescând ritmul de munca prin faptul ca operatiunile de ridicare si încarcare se desfasoara mai rapid si mai usor.
Modelul se alatura seriei M de încarcatoare, care include modelele de încarcatoare pe pneuri S630, S650, S770 si S850 si încarcatoarele compacte pe senile T630, T650, T750, T770 si T870. Toate utilajele din seria M au în comun caracteristici precum putere si performante îmbunatatite, o vizibilitate mai buna si confort sporit pentru operator. 
Încarcatorul S750 ofera o ridicare verticala la înaltimea de 3,35 metri, cu 8,89 cm mai mult fata de modelul S300 si dispune de un flux hidraulic de 87 l pe minut, cu 11% mai mult comparativ cu modelul S300, pe care îl înlocuieste. 
Modelul S750 are o greutate operationala de 3.959 kg, o capacitate de operare de 1.451 kg, fiind echipat cu un motor turbo-diesel de 85 CP. 

Productia este cheia profitului
Sistemele hidraulice, cu care sunt dotate încarcatoarele multifunctionale din seria M au fost concepute pentru un flux si o presiune mai mari, care sa ofere atasamentelor mai multa putere de lucru într-un timp cât mai scurt. 
Noile caracteristici, care contribuie la cresterea randamentului au fost adaugate la panoul de instrumente, optional în varianta de lux. Resgasit doar la seria M de încarcatoare, panoul de control monitorizeaza functiile cheie ale utilajului, iar pornirea fara cheie ajuta la prevenirea furturilor. Noul monitor color LCD de 5 inci, permite o citire si o interactivitate mai buna. În acelasi timp, indicatoarele  virtuale foarte usor de citit, ofera operatorului posibilitatea de a întelege si analiza performantele de lucru ale utilajului. 

Timp de lucru mai bun
Încarcatoarele au fost concepute sa lucreze timp îndelungat în conditii de operare din cele mai dificile, astfel ca pentru a facilita sarcinile operatorilor si pentru a reduce timpii dedicati  întretinerii zilnice a utilajului, Bobcat a creat sisteme de verificare simple, întretinerea realizându-se usor si la intervale corecte.
Sistemele de  cuplare rapida a circuitelor auxiliare hidraulice sunt montate direct pe placa frontala a bratului ridicator, pentru a oferi o montura solida, iar furtunurile sunt ghidate prin bratul încarcatorului pentru o protectie mai mare. Un grilaj de protectie se întinde în fata sistemelor de cuplare pentru a creste nivelul de protectie. 
Evitarea supraîncalzirii utilajului în conditii de lucru solicitante, pentru o perioada lunga de timp este un factor important pentru cresterea duratei de viata a utilajului. Tocmai de aceea Bobcat a regândit sistemul de racire al seriei M-Series pentru a creste eficienta si performantele generale ale utilajelor. Noul design face de asemenea mult mai usoara curatarea sistemului de racire, iar racitorul de ulei este rabatabil, permitând operatorului sa curete zona dintre racitor si radiator. 

Încarcatorul S750, asemeni celorlalte utilaje din seria M, are un model unic al cabinei, adusa în fata, care aproprie operatorul de atasamentele de lucru, oferind, în acelasi timp, o vizibilitate 360° neegalata de alte modele. Usa cabinei utilajelor din Seria M este cea mai mare disponibila pe piata în acest moment, astfel ca operatorul beneficiaza de o vizibilitate mai buna si asupra cupei sau a marginilor atasamentelor. Pragul cabinei a fost coborât iar suprafata generala a usii a crescut cu peste 40% pentru a oferi o vizibilitate mai buna si pentru a face accesul operatorului în cabina mult mai usor. Geamurile din lateralele si spatele cabinei au fost de asemenea marite în dimensiuni pentru a oferi o vizibilitate mai buna asupra rotilor si a spatelui utilajului. Parbrizul mai mare face mai usoara observarea de catre operator a atasamentelor de lucru, cu bratul ridicat, un avantaj la încarcarea camioanelor sau efectuarea altor sarcini care necesita operatiuni asemanatoare. 

Mai mult confort pentru operator
Operatorii care lucreaza confortabil sunt mai productivi, astfel ca pentru a crea un mediu de lucru cât mai placut, Bobcat a crescut dimensiunile cabinelor la seria M cu peste 10%, a îmbunatatit presurizarea cabinei si a regândit interiorul cabinei pentru a permite operatorului sa îsi ajusteze mediul din interior în functie de preferintele personale. 
Încarcatoarele multifunctionale Bobcat Seria M au cea mai bine presurizata cabina din clasa lor, ceea ce ajuta si la reducerea cantitatii de praf si mizerie care ar putea intra în cabina, creând un mediu de lucru confortabil pentru operator si, în acelasi timp facând curatarea cabinei mai usoara. 
Poluarea fonica este un alt factor care afecteaza confortul operatorului, iar Bobcat a redus nivelul de zgomot produs de utilajele seriei M cu peste 60 de procente. Noua montura a motorului a permis îmbunatatirea izolatiei pentru a reduce vibratiile si a reduce nivelul de zgomot produs. 
Manetele de control SJC (Selectable Joystick Controls) reduc miscarea bratului si astfel oboseala operatorului în timpul controlarii utilajului.

Despre Bobcat
Bobcat este unul dintre liderii mondiali în producerea si distribuirea de utilaje compacte. Echipamentele produse de Bobcat includ încarcatoare pe senile si cu pneuri, cu tractiune integrala sau prin derapare, excavatoare compacte, mini încarcatoare pe senile, echipamente de transport a sculelor VersaHandlerŸ, vehicule utilitare, tractoare compacte si utilaje utilitare Toolcat™. Bobcat este o marca globala, fiind pionier în industria echipamentelor compacte, istoria sa începând acum mai bine de 50 de ani, odata cu aparitia primelor utilaje compacte, predecesoarele încarcatoarelor cu pneuri.

Detalii tehnice
Bobcat S750
* Capacitate operationala: 1.451,5 kg 
* Greutate operationala: 3.959 kg
* Motor Tier 3,85 CP
* Înaltime: 2 m
* Latime cu cupa: 1,88 m
* Lungime cu cupa: 3,6 m
* Viteza maxima de deplasare - 11,43 km/h - o singura viteza;  19.79 km/h  - doua viteze optional
* Capacitatea de descarcare: 2.903 kg
* Flux hidraulic standard: 23,0 gpm 
* Flux hidraulic optional: 36,5 gpm 
* Sistem Roller Suspension™ 
* Optional Selectable Joystick Controls si sistem hidraulic cu flux puternic.
Anul XII, nr. 140, oct 2017
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017

Trenchless Romania, Mai 2017
 
Trenchless mai 2017

Supliment Carburanti & Lubrifianti, Martie 2017
 
Revista M&U - Supliment Carburanti si Lubrifianti Martie 2017
 
 
 
 

PARTENERI