Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Consilierul vostru financiar

O gura de aer necesara

12.08.2011
Ec. IULIU CIOBANU
Evitarea în ultimul moment a unui nou tsunami financiar international care putea pleca din Statele Unite lasa pietei economice internationale un nou ragaz pentru a se stabiliza. Panica ce a cuprins importantele piete în ultima perioada a disparut cel putin pâna la aparitia unor noi vesti care le vor da fiori principalilor jucatori în domeniul financiar mondial.
Aspectul mentionat mai sus ne va ajuta si pe noi într-o oarecare masura, dar în continuare totul depinde de cât de bune vor fi deciziile luate pe plan intern. Asa cum am mentionat în articolele precedente, apropierea anului electoral va produce schimbari în ceea ce priveste viteza si volumul de rotatie a banilor în plan intern.
Adaugând si rezultatele din acest an, deloc încurajatoare ale companiilor financiar-bancare, se va vedea un apetit crescut în ceea ce priveste creditarea si finantarea în special cele pe termen scurt si mediu. Din pacate riscul pentru finantarile proiectelor mari pe termen lung este destul de ridicat si de aceea vor fi evitate tranzactiile de acest gen.
Totusi, daca se adopta politica pasilor marunti, se va trece la o situatie cât de cât normala în ceea ce priveste mediul economic intern. Perioada ce urmeaza este extrem de buna pentru cei care au înteles ca trebuie sa-si capitalizeze firmele si sa stabileasca o strategie corecta si coerenta pentru urmatoarea perioada. 
Suportul financiar începe din ce în ce mai mult sa-si faca simtita prezenta si într-un fel sau altul se vor obtine sumele solicitate. Când spun într-un fel sau altul ma refer la capacitatea celor care se ocupa de obtinerea finantarilor de a pune cap la cap diversele produse existente pe piata astfel încât o grupare a acestora sa corespunda cu solicitarea clientului final într-o proportie cât mai mare.
Versatilitatea celor implicati în sistemul financiar cât si experienta unora din ei pot fi decisive în aceste momente în care nu sunt mai multe posibilitati care sa se suprapuna peste cerintele de finantare. Momentele în care oricine putea copia în mai multe exemplare un dosar si sa le trimita în toate societatile financiare cunoscute au trecut. Un astfel de comportament în momentul de fata îi costa pe cei care au ramas cu vechile obiceiuri. Refuzurile mai mult sau mai putin elegante vor începe sa apara rând pe rând, desi fezabilitatea unor tranzactii nu poate fi pusa la îndoiala.  
Nu va bazati pe volum, bazati-va pe verticalitate si fair-play. Mai mult decât atât, politica nepotismelor în recomandari se poate dovedi extrem de paguboasa si puteti fi pusi în situatii neplacute datorita diverselor "recomandari" în baza carora doriti sa obtineti o finantare.
Mai important este însa sa nu uitati ca orice greseala facuta în trecut va poate costa, iar nota de plata îsi va face simtita prezenta în cele mai neasteptate momente.
În acelasi timp nu uitati ca orice lucru costa, nimic nu se obtine gratis. Ceea ce trebuie sa faceti este sa calculati daca în urma costurilor suportate, beneficiile sunt acoperitoare si de lunga durata, astfel încât sa fie o investitie bine facuta. 


BENDIS FINANCIAL 
30D Horei st., 2nd District, Bucharest
Tel: 0745-996-911;
Fax: 031-805-44-04
Anul XIII, nr. 149, iul 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Iulie 2018
 
Truck Power, Iulie 2018

NEXT AUTO, Iunie 2018
 
NEXT AUTO, Iunie 2018

Supliment M&U, Aprilie 2018
 
Aprilie 2018
 


 
 

PARTENERI