Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Suprastructuri

Trailers to the MAX

12.08.2011
Madalina Dragomir; Dan Pavel
Trailers to the MAX
Īncepānd cu luna aprilie a acestui an, compania CTE Trailers a adaugat īnca un  nume de referinta īn portofoliul sau: producatorul belgian de trailere Faymonville. Astfel, compania CTE Trailers īsi completeaza oferta sa pentru piata din Romānia ce acopera īn totalitate segmentul constructiilor si al transporturilor exceptionale. Portofoliul importatorului este unul de exceptie, acesta numarānd numai branduri de prima calitate cu recunoastere mondiala.
CTE Trailers este reprezentant oficial al marcii Krone, unul dintre cei mai importanti producatori europeni de semiremorci si remorci pentru transportul de marfuri generale. De asemenea, sectorul transporturilor īn constructii este acoperit prin marca Meiller, liderul pietei europene īn domeniul suprastructurilor si semiremorcilor basculante si Faymonville, unul dintre liderii europeni īn designul si productia de semiremorci destinate transporturilor speciale si agabaritice. 
Alte marci reprezentative pentru piata din Romānia este FAUN, liderul european īn productia de gunoiere si maturatori si Schmidt, un producator ce numara īn portofoliul sau echipamente destinate lucrarilor din sezonul cald si din sezonul rece pentru īntretinerea drumurilor, aeroporturilor si cailor ferate. 

Cu un numar de peste 500 de angajati si o cifra de afaceri la finalul anului 2010 de 120 mil. EUR, peste 90% fiind realizata din exporturi, Faymonville ofera o gama extinsa de trailere si semitrailere, executate la comanda, īn functie de specificatiile fiecarui cumparator. Gama de structuri ofertate acopera sarcini utile īntre 20 si 10.000 t, astfel producatorul belgian poate īndeplini orice cerinta īn domeniul transporturilor agabaritice. De asemenea, serviciile after sales puse la dispozitie de catre specialistii firmei CTE Trailers sunt la nivelul celor oferite de catre reprezentantele Faymonville din celelalte tari europene, un rol important avāndu-l training-ul realizat la sediul producatorului. Astfel, pentru toate vehiculele Faymonville acum pot fi realizate īn Romānia lucrari complete de reparatii si īntretinere. Īn Romānia producatorul belgian a livrat de-a lungul timpului aproximativ 200 de trailere, numai īn acest an avānd preconizate alte 25 de bucati pentru vānzare.
Sfārsitul lunii iulie a marcat o prezentare de exceptie a doua trailere MULTIMAX Faymonville, realizata de catre importatorul CTE Trailers la sediul sau din Bucuresti. Cu aceasta ocazie, domnul Christoph Prümmer, reprezentantul producatorului pentru Romānia, a evidentiat caracterul special al fiecarui trailer, construit īn functie de cerintele fiecarui client. 

Gama MULTIMAX este formata din semitrailere cu podea joasa ce pot avea īntre doua si zece axe si un gāt de lebada ajustabil. De asemenea, la comanda, semiremorcile pot  fi extensibile īn lungime si latime. 
Primele doua axe sunt si de directie, micsorānd astfel considerabil raza de virare. Greutatea totala tehnica maxima de transport este de 73 t si latimea de īncarcare de trei metri. O alta dotare ce vine īn ajutorul operatorilor de transport agabaritic sunt rampele  de īncarcare pozitionate  īn partea  din spate a semiremorcii, ce pot fi actionate atāt mecanic cāt si hidraulic.Īn functie de utilajul transportat acestea pot fi special ranforsate cāt si acoperite cu un paletaj de lemn, ce are rol atāt de aderenta, cāt si de protectie a structurii de rezistenta. 
Unul dintre cele doua trailere prezentate este dotat suplimentar cu un grup propriu de forta format dintr-un motor diesel montat īn cutia din fata gātului de lebada, acesta reprezentānd o sursa de putere pentru actionarea sistemului PTO si a circuitului hidraulic aferent.  Ca dotare obligatorie a unui trailer special, precum cel expus la acest eveniment, este motorul diesel cu rol de ajustare a īnaltimii de cuplare la capul tractor, de a suplimenta presiunea de lucru atāt in instalatia hidraulica de virare cāt si cea hidraulica de suspensie.
Acest trailer cu sapte axe este echipat de asemenea cu un sistem hidraulic de servodirectie cu suspensie hidraulica, primele trei axe putānd fi ridicate atunci cānd se deplaseaza fara sarcina utila. Aceasta optiune ofera nu numai o protectie la uzura a cauciucurilor, dar si un consum redus de combustibil.
Īn functie de conditiile de drum, tot prin intermediul motorului diesel, īnaltimea platformei de īncarcare poate fi modificata. La trecerea de nivel cu cale ferata, platforma poate fi ridicata, iar la limitatoarele de nivel, platforma poate fi coborāta, prin intermediul suspensiei hidraulice ajustabile.


De ce este considerat Faymonville o marca de succes? - iata cāteva caracteristici tehnice ce pot fi īntālnite la toate trailerele  produse:
* Centrul de greutate coborāt, oferind astfel o stabilitate maxima, absolut necesara mai ales la transporturile utilajelor cu īnaltimi de gabarit mari;
* Rezervoarele de aer din aluminiu, extrem de usoare si rezistente la coroziune
* Inelele de prindere incluse īn sasiu, ce pot lucra īn mai multe pozitii si care atunci cānd nu sunt utilizate sunt īnglobate īn lonjeroanele de sustinere ale platformei.
Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI