Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Suprastructuri

Trailers to the MAX

12.08.2011
Madalina Dragomir; Dan Pavel
Trailers to the MAX
Începând cu luna aprilie a acestui an, compania CTE Trailers a adaugat înca un  nume de referinta în portofoliul sau: producatorul belgian de trailere Faymonville. Astfel, compania CTE Trailers îsi completeaza oferta sa pentru piata din România ce acopera în totalitate segmentul constructiilor si al transporturilor exceptionale. Portofoliul importatorului este unul de exceptie, acesta numarând numai branduri de prima calitate cu recunoastere mondiala.
CTE Trailers este reprezentant oficial al marcii Krone, unul dintre cei mai importanti producatori europeni de semiremorci si remorci pentru transportul de marfuri generale. De asemenea, sectorul transporturilor în constructii este acoperit prin marca Meiller, liderul pietei europene în domeniul suprastructurilor si semiremorcilor basculante si Faymonville, unul dintre liderii europeni în designul si productia de semiremorci destinate transporturilor speciale si agabaritice. 
Alte marci reprezentative pentru piata din România este FAUN, liderul european în productia de gunoiere si maturatori si Schmidt, un producator ce numara în portofoliul sau echipamente destinate lucrarilor din sezonul cald si din sezonul rece pentru întretinerea drumurilor, aeroporturilor si cailor ferate. 

Cu un numar de peste 500 de angajati si o cifra de afaceri la finalul anului 2010 de 120 mil. EUR, peste 90% fiind realizata din exporturi, Faymonville ofera o gama extinsa de trailere si semitrailere, executate la comanda, în functie de specificatiile fiecarui cumparator. Gama de structuri ofertate acopera sarcini utile între 20 si 10.000 t, astfel producatorul belgian poate îndeplini orice cerinta în domeniul transporturilor agabaritice. De asemenea, serviciile after sales puse la dispozitie de catre specialistii firmei CTE Trailers sunt la nivelul celor oferite de catre reprezentantele Faymonville din celelalte tari europene, un rol important avându-l training-ul realizat la sediul producatorului. Astfel, pentru toate vehiculele Faymonville acum pot fi realizate în România lucrari complete de reparatii si întretinere. În România producatorul belgian a livrat de-a lungul timpului aproximativ 200 de trailere, numai în acest an având preconizate alte 25 de bucati pentru vânzare.
Sfârsitul lunii iulie a marcat o prezentare de exceptie a doua trailere MULTIMAX Faymonville, realizata de catre importatorul CTE Trailers la sediul sau din Bucuresti. Cu aceasta ocazie, domnul Christoph Prümmer, reprezentantul producatorului pentru România, a evidentiat caracterul special al fiecarui trailer, construit în functie de cerintele fiecarui client. 

Gama MULTIMAX este formata din semitrailere cu podea joasa ce pot avea între doua si zece axe si un gât de lebada ajustabil. De asemenea, la comanda, semiremorcile pot  fi extensibile în lungime si latime. 
Primele doua axe sunt si de directie, micsorând astfel considerabil raza de virare. Greutatea totala tehnica maxima de transport este de 73 t si latimea de încarcare de trei metri. O alta dotare ce vine în ajutorul operatorilor de transport agabaritic sunt rampele  de încarcare pozitionate  în partea  din spate a semiremorcii, ce pot fi actionate atât mecanic cât si hidraulic.În functie de utilajul transportat acestea pot fi special ranforsate cât si acoperite cu un paletaj de lemn, ce are rol atât de aderenta, cât si de protectie a structurii de rezistenta. 
Unul dintre cele doua trailere prezentate este dotat suplimentar cu un grup propriu de forta format dintr-un motor diesel montat în cutia din fata gâtului de lebada, acesta reprezentând o sursa de putere pentru actionarea sistemului PTO si a circuitului hidraulic aferent.  Ca dotare obligatorie a unui trailer special, precum cel expus la acest eveniment, este motorul diesel cu rol de ajustare a înaltimii de cuplare la capul tractor, de a suplimenta presiunea de lucru atât in instalatia hidraulica de virare cât si cea hidraulica de suspensie.
Acest trailer cu sapte axe este echipat de asemenea cu un sistem hidraulic de servodirectie cu suspensie hidraulica, primele trei axe putând fi ridicate atunci când se deplaseaza fara sarcina utila. Aceasta optiune ofera nu numai o protectie la uzura a cauciucurilor, dar si un consum redus de combustibil.
În functie de conditiile de drum, tot prin intermediul motorului diesel, înaltimea platformei de încarcare poate fi modificata. La trecerea de nivel cu cale ferata, platforma poate fi ridicata, iar la limitatoarele de nivel, platforma poate fi coborâta, prin intermediul suspensiei hidraulice ajustabile.


De ce este considerat Faymonville o marca de succes? - iata câteva caracteristici tehnice ce pot fi întâlnite la toate trailerele  produse:
* Centrul de greutate coborât, oferind astfel o stabilitate maxima, absolut necesara mai ales la transporturile utilajelor cu înaltimi de gabarit mari;
* Rezervoarele de aer din aluminiu, extrem de usoare si rezistente la coroziune
* Inelele de prindere incluse în sasiu, ce pot lucra în mai multe pozitii si care atunci când nu sunt utilizate sunt înglobate în lonjeroanele de sustinere ale platformei.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI