Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sortare si concasare

Benzile de sortare modulare Sandvik WR cresc productivitatea

13.09.2011
Ema Stancu
Benzile de sortare modulare Sandvik WR cresc productivitatea
Carierele de piatra, nisip si alti furnizori de agregate se confrunta cu presiuni din ce īn ce mai crescute pentru a produce agregate de cea mai īnalta calitate. Ca urmare a acestor cerinte Sandvik a creat benzile de sortare modulare WR care vor fi folosite pentru statiile de sortare cu profile longitudinale.

Acestea contribuie la cresterea capacitatii de productie si īn acelasi timp ofera precizie īn procesul de sortare. Usor de instalat, fara sa necesite nici un fel de modificare asupra statiei de sortare, asigura minimizarea timpilor morti si astfel ofera producatorilor de agregate posibilitatea de a creste productivitatea cu sorturi precis dimensionate si o eficienta operationala sporita, ceea ce determina o profitabilitate crescuta.

Elementul de baza pentru aceste benzi este reprezentat de o tehnica de productie care urmeaza sa fie patentata alaturi de un design inovator, care ofera o zona deschisa de productie mult mai mare decāt cea a benzilor modulare traditionale. Acest lucru este obtinut utilizānd panouri de sortare flexibile, montate īncrucisat, generānd un efect asemanator unor valuri īn cascada din patul de material, ceea ce īmbunatateste stratificarea si permite materialului cu dimensiuni sub cele necesare sa īsi gaseasca o cale mult mai rapida catre suprafata de sortare. Pentru a optimiza precizia de sortare, benzile modulare WR folosesc membrane de sortare din cauciuc, ranforsate cu fibre care permit utilizarea de panouri mai subtiri. Spatiul mai mic īntre gauri maximizeaza zona deschisa de sortare. Īn plus, prin ridicarea panourilor de sortare de pe barele de sustinere longitudinale, acestea pot fi complet perforate din margine īn margine. Absenta cāmpurilor moarte īn directia de scurgere a materialelor permite separarea completa a agregatelor si minimizeaza volumul particulelor care nu se īncadreaza īn dimensiunile dorite si care sunt purtate pāna la produsul final.

Prin utilizarea benzilor modulare WR se asigura ca timpii morti operationali sunt minimizati avānd īn vedere ca materialele din care sunt confectionate panourile de sortare WR, respectiv cauciuc rezistent si poliuretan au intervale de service extinse. Suplimentar, panourile de sortare WR sunt dotate cu un sistem īncorporat de protectie cu grinzi īncrucisate alaturi de barele captusite cu cauciuc care protejeaza sistemul adaptor īmpotriva uzurii. Īnlocuirea panourilor WR pentru instalarea benzilor modulare WR se poate realiza cu usurinta din moment ce pana de blocare poate fi eliminata si reinstalata cu foarte mare rapiditate.

Absenta ranforsarilor din otel face ca sistemul WR sa fie foarte usor, reducānd astfel si presiunea pusa asupra sitei si asupra rulmentilor si mai mult, este redus si riscul opririlor de productie neplanificate.

Noul sistem WR a fost creat pentru a creste profitabilitatea producatorilor de agregate si pentru a spori eficienta operationala. A fost astfel proiectat īncāt sa poata fi adaptat majoritatii statiilor de sortare de pe piata echipate cu benzi modulare pe profile longitudinale si, fiind confectionate din cauciuc sau din diferite cantitati de poliuretan, panourile de sortare se potrivesc oricarei latimi de sita de sortare de pe piata.

Extrem de productive, precise, rezistente la uzura, usor de īnlocuit si prietenoase cu mediul, benzile modulare de sortare WR de la Sandvik pot deveni o unealta cheie īn arsenalul producatorilor de agregate.
Anul XIII, nr. 151, sep 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 

TRUCK POWER , Iulie 2018
 
Truck Power, Iulie 2018
 


 
 

PARTENERI