Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Volvo CE

Noile excavatoare Volvo Seria D

13.09.2011
Marcella Dragan
Noile excavatoare Volvo Seria D
Prin lansarea în Europa a excavatoarelor pe senile EC380D si EC480D Stage IIIB, Volvo a intrat într-o noua era a utilajelor cu productivitate mare si emisii reduse.

Prin utilajele ce apartin noii generatii de excavatoare seria D, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) ofera clientilor europeni doua modele din categoria grea cu mase variind între 38 si 50,5 tone. Respectând reglementarile europene stricte referitoare la emisii, noile modele puternice si fiabile EC380D si EC480D exceleaza în aplicatii grele de excavare si ridicare, oferind o viteza de lucru mai mare si o eficienta înca si mai mare a consumului de combustibil.

Seria D este dotata cu un motor mai puternic Volvo D13-T4(A) care respecta standardele de poluare Stage IIIB, oferind emisii reduse si o gestionare eficienta a consumului de combustibil. Aceste motoare lucreaza în armonie cu sistemele hidraulice inteligente cu tehnologie avansata. În plus cele doua modele sunt echipate cu un sasiu ranforsat, mai robust. Dar acesta este numai începutul…

Mai curate, mai fiabile, mai puternice, mai rapide

Concepute pentru aplicatii de productie grele, precum saparea santurilor, încarcare, manevrarea rocilor sau pentru lucrari generale de constructii, modelele EC380D si EC480D livreaza un cuplu de torsiune mai mare, alaturi de nivele reduse de zgomot, emisii poluante si consum de combustibil.

Motor. Cele doua excavatoare din Seria D sunt echipate cu un motor turbo diesel cu injectie cu presiune înalta ce ofera o putere maxima de 283 CP în cazul modelului EC380D si 348 CP pentru EC480D. Ambele modele sunt dotate cu sistem automat care previne functionarea în gol, prin reducerea turatiei motorului când manetele si pedalele utilajului nu sunt activate, ajutând la economisirea de combustibil si reducând zgomotul extern.

Sistem hidraulic. Atunci când o singura functie este utilizata, sistemul hidraulic cu doua pompe combina fluxul ambelor pompe pentru a reduce timpul de operare crescând astfel productivitatea. Sistemul poate de asemenea sa directioneze cu prioritate fluxul hidraulic în functie de sarcina de lucru. Puterea hidraulica ajunge  astfel cu prioritate catre brat pentru ridicari mai rapide la încarcare sau în excavare la adâncime mare, catre balansier în timpul nivelarilor sau catre rotatie în operatiunile care necesita miscari ample.

Tren de rulare. "Heavy duty" este caracteristica ce defineste cel mai bine excavatoarele EC380D si EC480D, modele care ofera durabilitate în cele mai grele conditii de munca. Trenul de rulare este facut din otel rezistent, cu sectiune constanta si elastic, roata de actionare si rolele superioare sunt realizate din otel forjat si tratat în adâncime pentru a rezista o perioada îndelungata de timp. Rolele inferioare contin ulei rezistent la presiune, asigurând o temperatura scazuta a uleiului si vâscozitate constanta, chiar si la încarcare mare. Reductoarele planetare durabile, cu trei trepte si hidromotoarele cu doua viteze cu schimbare automata  asigura o îmbunatatire evidenta a performantelor la deplasarea pe teren dificil sau pe pante abrupte, prin cresterea fortei de tractiune. Modelul mai mare, EC480D este dotat cu tren de rulare extensibil mecanic, care creste latimea cu 500 mm si garda la sol cu 196 mm, conferind utilajului mai multa stabilitate si protectie.

Brat si balansier. Bratele "Heavy duty" intra în echiparea standard pe aceste modele, iar balansierele construite din otel cu rezistenta mare la rupere asigura durabilitate în aplicatiile severe. Bare de uzura din otel sunt sudate pe interiorul balansierului pentru protectie sporita, iar suportul articulatiei este ranforsat cu o bara suplimentara pentru cresterea rezistentei. Functia optionala Boom Float asigura coborârea bratului folosind forta gravitationala, eliberând fluxul hidraulic pentru alte operatiuni.

Post de lucru. Din interiorul cabinei, operatorul poate alege modul de lucru, setarile si parametrii specifici pentru fiecare atasament. Cinci moduri de lucru: Idle, Fine, General, Heavy si Power-Max permit operatorului sa aleaga rapid cel mai bun mod de lucru pentru operatiunea pe care o face. Acest  sistem automat ajusteaza automat performanta utilajului si asigura cel mai eficient consum de combustibil. Pot fi setate si memorate pâna la 18 atasamente, adaptând fluxul hidraulic si, optional, presiunea dupa cerintele specifice fiecaruia dintre ele.

Folosind cea mai noua versiune a cabinei Volvo Care Cab cu protectie ROPS, operatorul lucreaza într-un mediu spatios, conceput pentru a reduce oboseala, cu aer conditionat, o vizibilitate sporita si comenzi usor de folosit. Un monitor color de mari dimensiuni ofera operatorului toate informatiile despre utilaj, în timp ce modul service permite tehnicienilor stabilirea rapida a eventualelor probleme înregistrate. Monitorul poate reda si imaginea receptionata de camera video din spatele utilajului.

Întretinere. Ambele modele au caracteristici care fac întretinerea mai usoara. Accesul se realizeaza prin usile cu deschideri mari, filtrele si punctele de service sunt grupate si amplasate la nivelul solului, iar accesul a fost facut mai simplu si mai sigur. Astfel, verificarea se face mai rapid ceea ce duce la reducerea timpilor neproductivi De asemenea un ventilator ce se poate roti în ambele sensuri poate fi operat din cabina, ceea ce previne înfundarea radiatorului si supraîncalzirea utilajului.

Suport. Aceste utilaje sunt dotate standard cu CareTrack, sistemul telematic de la Volvo CE. Accesat de la distanta, CareTrack ofera informatii despre utilaj precum consumul de combustibil sau timpul ramas pâna la service usurând planificarea si operarea. O gama larga de servicii sunt disponibile prin reteaua de dealeri Volvo, pornind de la verificari de rutina a nivelului de uzura si ajungând la programe complete de întretinere sau training pentru conducere economica.

Model EC380D EC480D
Motor Volvo D13-T4(A) Volvo D13-T4(A)
Putere 283 CP 348 CP
Capacitatea maxima de ridicare
(în lungul senilei, 1,5 m / 6,0 m)
16.130 kg 19.000 kg
Distanta maxima de sapare 11,72 m 13,26 m
Adâncime maxima de sapare 8,15 m 9,06 m
Forta de rupere maxima
(Normal / Power boost)
243 / 265 kN 285 / 311 kN
Greutate operationala 38 - 39,4 t 47,9 - 50,5 t

Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

NEXT AUTO, Noiembrie 2017
 
NEXT AUTO, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 

 
 

PARTENERI