Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Volvo CE

Noile excavatoare Volvo Seria D

13.09.2011
Marcella Dragan
Noile excavatoare Volvo Seria D
Prin lansarea īn Europa a excavatoarelor pe senile EC380D si EC480D Stage IIIB, Volvo a intrat īntr-o noua era a utilajelor cu productivitate mare si emisii reduse.

Prin utilajele ce apartin noii generatii de excavatoare seria D, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) ofera clientilor europeni doua modele din categoria grea cu mase variind īntre 38 si 50,5 tone. Respectānd reglementarile europene stricte referitoare la emisii, noile modele puternice si fiabile EC380D si EC480D exceleaza īn aplicatii grele de excavare si ridicare, oferind o viteza de lucru mai mare si o eficienta īnca si mai mare a consumului de combustibil.

Seria D este dotata cu un motor mai puternic Volvo D13-T4(A) care respecta standardele de poluare Stage IIIB, oferind emisii reduse si o gestionare eficienta a consumului de combustibil. Aceste motoare lucreaza īn armonie cu sistemele hidraulice inteligente cu tehnologie avansata. Īn plus cele doua modele sunt echipate cu un sasiu ranforsat, mai robust. Dar acesta este numai īnceputul…

Mai curate, mai fiabile, mai puternice, mai rapide

Concepute pentru aplicatii de productie grele, precum saparea santurilor, īncarcare, manevrarea rocilor sau pentru lucrari generale de constructii, modelele EC380D si EC480D livreaza un cuplu de torsiune mai mare, alaturi de nivele reduse de zgomot, emisii poluante si consum de combustibil.

Motor. Cele doua excavatoare din Seria D sunt echipate cu un motor turbo diesel cu injectie cu presiune īnalta ce ofera o putere maxima de 283 CP īn cazul modelului EC380D si 348 CP pentru EC480D. Ambele modele sunt dotate cu sistem automat care previne functionarea īn gol, prin reducerea turatiei motorului cānd manetele si pedalele utilajului nu sunt activate, ajutānd la economisirea de combustibil si reducānd zgomotul extern.

Sistem hidraulic. Atunci cānd o singura functie este utilizata, sistemul hidraulic cu doua pompe combina fluxul ambelor pompe pentru a reduce timpul de operare crescānd astfel productivitatea. Sistemul poate de asemenea sa directioneze cu prioritate fluxul hidraulic īn functie de sarcina de lucru. Puterea hidraulica ajunge  astfel cu prioritate catre brat pentru ridicari mai rapide la īncarcare sau īn excavare la adāncime mare, catre balansier īn timpul nivelarilor sau catre rotatie īn operatiunile care necesita miscari ample.

Tren de rulare. "Heavy duty" este caracteristica ce defineste cel mai bine excavatoarele EC380D si EC480D, modele care ofera durabilitate īn cele mai grele conditii de munca. Trenul de rulare este facut din otel rezistent, cu sectiune constanta si elastic, roata de actionare si rolele superioare sunt realizate din otel forjat si tratat īn adāncime pentru a rezista o perioada īndelungata de timp. Rolele inferioare contin ulei rezistent la presiune, asigurānd o temperatura scazuta a uleiului si vāscozitate constanta, chiar si la īncarcare mare. Reductoarele planetare durabile, cu trei trepte si hidromotoarele cu doua viteze cu schimbare automata  asigura o īmbunatatire evidenta a performantelor la deplasarea pe teren dificil sau pe pante abrupte, prin cresterea fortei de tractiune. Modelul mai mare, EC480D este dotat cu tren de rulare extensibil mecanic, care creste latimea cu 500 mm si garda la sol cu 196 mm, conferind utilajului mai multa stabilitate si protectie.

Brat si balansier. Bratele "Heavy duty" intra īn echiparea standard pe aceste modele, iar balansierele construite din otel cu rezistenta mare la rupere asigura durabilitate īn aplicatiile severe. Bare de uzura din otel sunt sudate pe interiorul balansierului pentru protectie sporita, iar suportul articulatiei este ranforsat cu o bara suplimentara pentru cresterea rezistentei. Functia optionala Boom Float asigura coborārea bratului folosind forta gravitationala, eliberānd fluxul hidraulic pentru alte operatiuni.

Post de lucru. Din interiorul cabinei, operatorul poate alege modul de lucru, setarile si parametrii specifici pentru fiecare atasament. Cinci moduri de lucru: Idle, Fine, General, Heavy si Power-Max permit operatorului sa aleaga rapid cel mai bun mod de lucru pentru operatiunea pe care o face. Acest  sistem automat ajusteaza automat performanta utilajului si asigura cel mai eficient consum de combustibil. Pot fi setate si memorate pāna la 18 atasamente, adaptānd fluxul hidraulic si, optional, presiunea dupa cerintele specifice fiecaruia dintre ele.

Folosind cea mai noua versiune a cabinei Volvo Care Cab cu protectie ROPS, operatorul lucreaza īntr-un mediu spatios, conceput pentru a reduce oboseala, cu aer conditionat, o vizibilitate sporita si comenzi usor de folosit. Un monitor color de mari dimensiuni ofera operatorului toate informatiile despre utilaj, īn timp ce modul service permite tehnicienilor stabilirea rapida a eventualelor probleme īnregistrate. Monitorul poate reda si imaginea receptionata de camera video din spatele utilajului.

Īntretinere. Ambele modele au caracteristici care fac īntretinerea mai usoara. Accesul se realizeaza prin usile cu deschideri mari, filtrele si punctele de service sunt grupate si amplasate la nivelul solului, iar accesul a fost facut mai simplu si mai sigur. Astfel, verificarea se face mai rapid ceea ce duce la reducerea timpilor neproductivi De asemenea un ventilator ce se poate roti īn ambele sensuri poate fi operat din cabina, ceea ce previne īnfundarea radiatorului si supraīncalzirea utilajului.

Suport. Aceste utilaje sunt dotate standard cu CareTrack, sistemul telematic de la Volvo CE. Accesat de la distanta, CareTrack ofera informatii despre utilaj precum consumul de combustibil sau timpul ramas pāna la service usurānd planificarea si operarea. O gama larga de servicii sunt disponibile prin reteaua de dealeri Volvo, pornind de la verificari de rutina a nivelului de uzura si ajungānd la programe complete de īntretinere sau training pentru conducere economica.

Model EC380D EC480D
Motor Volvo D13-T4(A) Volvo D13-T4(A)
Putere 283 CP 348 CP
Capacitatea maxima de ridicare
(īn lungul senilei, 1,5 m / 6,0 m)
16.130 kg 19.000 kg
Distanta maxima de sapare 11,72 m 13,26 m
Adāncime maxima de sapare 8,15 m 9,06 m
Forta de rupere maxima
(Normal / Power boost)
243 / 265 kN 285 / 311 kN
Greutate operationala 38 - 39,4 t 47,9 - 50,5 t

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI