Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Caterpillar

Noua serie K de încarcatoare frontale

13.09.2011
Noua serie K de încarcatoare frontale
Cele cinci noi modele de încarcatoare frontale Cat din seria K – 950K, 962K, 966K, 972K si 980K contin îmbunatatiri care asigura o productivitate mai ridicata si o mai buna eficienta a combustibilului, alaturi de respectarea ultimelor reglementari UE (Stage IIIB) privind emisiile poluante.

Noile încarcatoare beneficiaza de un design îmbunatatit, motoare eficiente, transmisie optimizata,  post de lucru nou pentru operator, sistem nou de directie, controlat fie prin semivolan fie prin joystick, precum si cupe de încarcare din noua serie Performance.

Cupele de încarcare au fost reproiectate, noul design asigurând un factor de umplere superior, cicluri de încarcare mai scurte si retentie superioara a materialului încarcat. Testele efectuate recent au demonstrat o crestere a factorului de umplere cu pâna la 10% si cicluri de lucru îmbunatatite cu 3 secunde, aceste aspecte având un impact pozitiv asupra productivitatii si reducerii consumului de combustibil. Testele efectuate în diverse aplicatii au relevat de asemenea un raport excelent performanta-durabilitate pentru noile tipuri de cupe.

Sistemul de încarcare cu articulatie Z de pe modelele 950K si 962K a fost îmbunatatit, asigurând o vizibilitate excelenta asupra uneltei de lucru, precum si o capacitate superioara de ridicare si basculare la înaltime mare, cu pâna la 25%.

Acest nou sistem asigura performante îmbunatatite în toate aplicatiile, de la încarcarea camioanelor pâna la operatiunile de manipulare a materialelor. Sistemul hidraulic cu percepere a sarcinii se adapteaza automat la conditiile de lucru, furnizând debitul hidraulic cerut prin comanda operatorului. Valva PPPC (Priority Proportional Pressure Compensation Valve) permite miscarea simultana si fina a bratelor si cupei. Sistemul asigura usurinta în operare, cresterea productivitatii si a fortei de penetrare în gramada.

Transmisia a fost optimizata, noul convertizor de cuplu asigurând mai multa putere, cicluri mai rapide si mai line si economie de combustibil.

Modelul 980K poate beneficia de un convertizor de cuplu cu blocare (optional), care optimizeaza lucrul în aplicatii cu deplasari lungi, în rampa.

Pentru a mentine productivitatea la un nivel ridicat, sistemul de regenerare dupa tratament a elementelor de filtrare din sistemul de evacuare a fost proiectat astfel ca utilajul sa functioneze în parametri normali, fara sa fie necesara interventia operatorului.

În modul automat, utilajul începe procesul de regenerare odata ce sistemul de filtrare ajunge la un nivel prestabilit. Modul manual permite operatorului sa dea comenzi prioritare fata de cele automate. Postul de lucru a fost în totalitate reproiectat, asigurând siguranta si confort sporite. Cabina de ultima generatie este echipata acum cu un parbriz curbat, care asigura o vizibilitate excelenta asupra uneltei de lucru. În plus, camera retrovizoare, aflata în dotarea standard, împreuna cu monitorul sau color de mari dimensiuni, îmbunatatesc substantial vizibilitatea la mersul în marsarier.

Modelele 966K, 972K si 980K sunt echipate cu un nou sistem de directie, controlat optional cu ajutorul unui joystick, montat solidar cu scaunul. Senzitiv la viteza de deplasare, acesta creste automat efortul necesar pentru operare pe masura ce creste viteza la sol. Aceasta trasatura îmbunatateste controlul directiei si confortul, în special la viteze mari. Modelele 950K si 962K au un sistem de directie controlat printr-un semivolan, a carui coloana este ajustabila. Controlul directiei se face pe o cursa a volanului de maxim 70 de grade, fapt care reduce semnificativ oboseala operatorului.

Comenzile electro-hidraulice, actionate fara efort, împreuna cu scaunul cu suspensie pneumatica, asigura un confort excelent pentru operator, mentinându-l productiv si odihnit pe toata durata zilei.

Nu în ultimul rând, scara de acces înclinata la 10 grade (sau optional la 18 grade) asigura un acces usor în cabina, iar geamurile laterale glisante faciliteaza comunicarea cu colegii aflati la sol.

Ca întotdeauna, utilajele Caterpillar exceleaza si la capitolul usurintei întretinerii si repararii. Capota basculanta asigura accesul facil la joja de ulei, la filtrele de ulei si combustibil si la radiator. Verificarile si întretinerea zilnica sunt usor de efectuat, punctele de întretinere si control fiind grupate si accesibile de la nivelul solului. Toate acestea contribuie la reducerea timpilor de stationare si implicit la reducerea costurilor de subactivitate.

Centrul de diagnoza al presiunilor (pompa de directie, acumulatorul frânei, intrarea si iesirea din convertizorul de cuplu, ungerea transmisiei si pompa transmisiei) permite analiza facila a principalelor componente ale utilajului si prevenirea aparitiei defectelor majore. Centrul de prelevare probe de ulei (motor, hidraulic, transmisie) permite optimizarea intervalelor de schimb de ulei si a programarii reparatiilor, reducând costurile cu reparatiile neprogramate.

Toate modelele din seria K sunt preechipate din fabrica pentru utilizarea sistemului de monitorizare Product Link.

Prin GSM, Cat Product Link furnizeaza date despre utilaj precum localizarea, restrictionarea geografica si temporala, orele de functionare, consumul de combustibil, scadenta operatiilor de service, etc.

Product Link si software-ul sau de functionare, Vision Link, reprezinta un instrument performant si proactiv care permite administrarea în timp real a parcului de utilaje.

Îmbunatatirile aduse seriei K, alaturi de elementele care au asigurat succesul vechii serii H si de avantaje traditionale Cat, fac din noile încarcatoare frontale de talie medie utilajele adaptate vremurilor actuale. Acestea asigura productivitate ridicata, eficienta a consumului de combustibil, siguranta, usurinta a operarii si confort sporit, întretinere usoara, fiabilitate si durabilitate.


Model 950K 962K 966K 972K 980K
Masa operationala (t) 19 20 24 26 31
Motor Cat C7.1 ACERT™ Cat C7.1 ACERT™ Cat C9.3 ACERT™ Cat C9.3 ACERT™ Cat C13 ACERT™
Putere neta (CP) 212 224 267 288 369
Capacitate cupa (mc) 2,5-9,2 2,5-9,2 2,5-9,2 2,9-9,9 4-12

Informatii si mai detaliate despre noua serie de încarcatoare frontale Cat de talie medie pe www.catallday.com/loaders

Pentru a obtine acum o oferta, contactati Bergerat Monnoyeur România, Tel. 021.202.76.00
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI