Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Hitachi

Performanta ridicata chiar si în spatii înguste

13.09.2011
Performanta ridicata chiar si în spatii înguste
Aflat de doua decenii în prim planul pietei de mini excavatoare, Hitachi îsi reafirma angajamentul fata de acest sector important al industriei de constructii.

Mini-excavatoarele Hitachi sunt productive si versatile, construite pentru a face fata celor mai dificile conditii de munca. Ideale pentru munca în spatii închise si adecvate pentru o mare varietate de aplicatii, ofera performante ridicate, un confort sporit al operatorului si costuri reduse de operare, nivelul lor de calitate fiind inegalabil

ZX16 - 3 si ZX18 - 3

Performanta celor doua modele este sporita de sistemele hidraulice inovatoare, similare celor gasite la excavatoarele Hitachi Zaxis de capacitate medie. Manetele de control ale noului model sunt sensibile, permitând o operare lina si precisa care duce la un nivel ridicat de eficienta si la o productivitate crescuta.

Raportul superior între putere si greutate permite o accelerare rapida si o operare lina în comparatie cu modelele anterioare (ZX16 si ZX18). Mini-excavatoarele beneficiaza suplimentar de o viteza de înaintare îmbunatatita si o precizie crescuta la manipulare, dar si de o forta de sapare cu 18% mai mare. ZX18-3 are o lama mai rezistenta si ecartament ajustabil pentru o stabilitate marita.

Cu greutati operationale de doar 1.600 kg si respectiv 1.770 kg si o latime de doar 0,980 m (în varianta cu acoperis de protectie), ZX 16-3 si ZX 18-3 sunt usor de transportat cu ajutorul trailerului sau cu o masina cu gabarit redus, care poate fi condusa cu permis categoria B. Echipamentele sunt ideale pentru transportul pe drumurile înguste, facilitând reducerea costurilor logistice.

Confort si siguranta maxima

Hitachi urmareste crearea unei armonii perfecte între om si masina, accentul fiind pus pe confort si siguranta. Din scaunul soferului, operatorul beneficiaza de vizibilitate excelenta în toate directiile, gratie suprafetelor mari din sticla. Cabina spatioasa este dotata cu un scaun confortabil, complet ajustabil, cu spatiu generos pentru picioare.Manetele si mânerele permit o operare continua cu un nivel scazut de oboseala,toate comenzile si butoanele fiind ergonomice si usor accesibile. Confortul operatorului si controlul masinii sunt amplificate de un tablou de bord inteligent care beneficiaza de un monitor usor de vizualizat.

Ecranul poate fi folosit pentru a verifica informatii precum perioadele de întretinere si consumul de combustibil. Cabina are o structura puternica si ofera stabilitate excelenta gratie centrului de greutate jos. Zgomotul si vibratiile sunt pastrate la un nivel minim datorita unui nou profil al benzii de rulare a senilelor de cauciuc. Alte trasaturi cheie includ: sistemul de pornire a motorului la punct neutru si maneta de blocare a comenzilor de pilotare care previne deplasarile accidentale. ZX 16-3 si ZX 18-3 au fost proiectate având confortul si siguranta ca prioritati. Usa cu deschidere larga permite operatorului un acces facil în cabina.

Designul de la varianta cu acoperis de protectie permite un acces comod atât în cabina, cât si la manetele de control, din ambele parti. Toate mini excavatoarele pot fi dotate optional cu un sistem anti-furt, care solicita introducerea unui cod pentru a preveni operarea ilegala sau vandalismul.

Costuri reduse de operare

Costurile reduse de functionare ale mini excavatoarelor ZX16-3 si ZX18-3 pot fi atribuite componentelor rezistente. Cadrul sub forma literei D asigura o ranforsare suplimentara si previne daunele cauzate de obstacole. Bratul este întarit de un învelis cilindric cu nervuri, ceea ce ofera o rezistenta mai mare la impact. Contragreutatea se extinde dincolo de ambele laturi ale echipamentului pentru o protectie sporita. Senilele cu profile mici sunt excelente în reducerea vibratiilor din timpul deplasarii. Filtrele de combustibil si de ulei au acces usor pentru servisare si inspectie rapide, reducând timpii morti si costurile de operare. Lateralele din otel se detaseaza si se repara usor.

Modelul ZX29U-3 versiunea cu consola spate scurta,

productivitate sporita

Noul model de motor este cuplat cu sistemul hidraulic avansat si altfel se obtine un nivel mai mare de productivitate cu un consum de carburant mai mic; gratie noii specificatii tehnice Eco Zone consumul de combustibil este eficientizat.

Sistemul hidraulic cu trei pompe eficientizeaza operatiunile combinate pentru o productivitate mai buna. În timpul deplasarii, viteza motorului este redusa automat atunci când este supusa unor sarcini mari, ca de exemplu în comanda directiei si reluata atunci când sarcina este redusa.

Trecerea dintr-o treapta de viteza superioara într-una inferioara se realizeaza usor, iar contragreutatea care vine în dotarea standard permite o mai buna stabilitate a echipamentului în cazul utilizarii unui atasament mai lung sau special.

Constructie robusta pentru operatiuni dificile

Accesoriile atasate în partea frontala si lama sunt întarite pentru o mai mare productivitate si durabilitate în aplicatiile dificile. Confortul operatorului este îmbunatatit cu ajutorul noului design sofisticat: o paleta de culori luminoase ce se regaseste în cabina, manete de tip cursa-scurta, cotiera si tetiera, sistem de aer conditionat, centura de siguranta expandabila, radio AM/FM, acoperis cu protectie.  

Elemente de siguranta

Atunci când dispozitivul de închidere al pilotului-automat este ridicat, actiunea lamei, deplasarea si balansul sunt oprite pentru a evita manevrele gresite datorate manipularii accidentale a dispozitivului.  Sistemul de start neutru al motorului permite pornirea motorului doar atunci când levierul de închidere al pilotului automat se afla în pozitia de închidere. În plus, balansul si frânele, parte din dotarea standard, contribuie la facilitarea operatiunilor în panta.

 Specificatii tehnice
Model  Putere motor
CP(kW) 
Greutate
operationala (kg) 
Capacitate
cupa (mc)
Adâncime
de sapare (mm) 
ZX 16-3  14,3 (10,7)  1.600-1.770  0,044  2.160-2.370 
ZX 18-3  14,3 (10,7)  1.770-1.930  0,044  2.160-2.370 

Caracteristici ZX16-3 si ZX18-3:

 

 • 2 versiuni disponibile (cabina si acoperis de protectie)
 • Motor puternic
 • Functionare silentioasa
 • Viteza totala mai mare
 • Productivitate sporita
 • Transport facil

 

 Caracteristici ZX29U-3:

 

 • 2 versiuni disponibile (cabina si acoperis cu protectie)
 • Confort sporit al operatorului
 • Sistem hidraulic avansat
 • Contragreutate de echilibrare ca parte din dotarea standard
 • Raza redusa de întoarcere
 • Robustete
 • Costuri reduse de operare

 

 Specificatii tehnice
Model  Putere motor
CP(kW) 
Greutate
operationala (kg) 
Capacitate
cupa (mc)
Adâncime
de sapare (mm) 
ZX 29U-3  26,4 (19,7)  3.060-3.230  0,08  2.590-2.890 

Powertek Company
www.powertek-company.ro

Anul XII, nr. 141, nov 2017
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017

Trenchless Romania, Mai 2017
 
Trenchless mai 2017

Supliment Carburanti & Lubrifianti, Martie 2017
 
Revista M&U - Supliment Carburanti si Lubrifianti Martie 2017
 
 
 
 

PARTENERI