Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Brett Motors

Roti de frezat - solutia ideala pentru santuri

13.09.2011
Roti de frezat - solutia ideala pentru santuri

Sunt tot mai numeroase proiectele de constructii pentru retelele de fibra optica, aductiuni de apa, gaze, etc, pentru toate acestea fiind nevoie de solutii moderne de punere în opera. Brett Motors, distribuitor recunoscut pe piata din România în domeniul utilajelor si echipamentelor de constructii vine în întâmpinarea partenerilor sai de echipamente specializate produse de firme de renume din Europa.

Avantajul principal al acestor echipamente este ca pot fi utilizate pe utilajele aflate deja în dotare, iar elementul comun este excavarea prin frezare.

Frezarea stratului de învelis stradal prezinta numeroase beneficii comparativ cu tehnica uzuala de spargere a asfaltului.

  • Mutarea controlata a materialului rezultat în urma frezarii, astfel ca profunzimea, largimea si lungimea sunt controlate perfect de operatorul utilajului, fara a lasa nimic la întâmplare.
  • Lucrul cu freza nu produce daune zonei adiacente. Datorita dintilor ce patrund în material rotindu-se se executa o dislocare aproape chirurgicala a materialului doar din locul interesat. Nu rezult[ nici o dauna sau alterare a zonei alaturate, cum se întâmpla în cazul lucrului cu ciocane pneumatice sau hidraulice, fiind eliminata astfel aparitia fisurilor.
  • Structura buna de întrepatrundere. Procedeul de frezare lasa o structura bine facuta pe suprafata mantalei stradale, atât pe orizontala cât si în taierile verticale. Când este aplicat un strat adaugat, suprafetele frezate furnizeaza o structura ce asigura o întrepatrundere excelenta între noua si vechea manta, perfecta si rezistenta la taiere.
  • Conditii de lucru. În lucrul cu aceste freze autopurtate nu apare nici o problema de zgomot, perturbari ale circulatiei stradale sau aruncari de pietre. Exista posibilitatea de frezare a traseului fara sa se înlature materialul frezat, în acest fel se lasa libera circulatia stradala chiar si pe portiunea frezata.
  • Costuri reduse. Comparativ cu masinile de frezat autopropulsate, acestea au costuri de achizitie si întretinere mult inferioare. Înlocuirea dintilor uzati are un cost mult mai redus fata de înlocuirea unui disc diamantat. Fata de ciocanele hidraulice care rup asfaltul, o freza autopurtata are un cost superior, dar extrem de rapid amortizabil, datorita absentei problemelor covorului de asfalt si a materialului rezultat sub forma de granule ce poate fi reutilizat imediat.
  • Avansul de lucru. Dispozitivele de frezat trebuie sa avanseze în mod lent, constant si fara bruscari în timpul lucrului. Plecarea si avansul de deplasare trebuie sa fie line, iar reglarea vitezei sensibila si continua. Avansul de lucru putând sa atinga chiar câtiva zeci de metri pe ora.
  • Actionarea cu motor hidraulic direct, fara organe de transmisie, fara pierderi de putere. Hidromotorul este realizat cu pistoane radiale pentru o maxima încarcare în functie de puterea instalata.
  • Înlaturarea prafului cu ajutorul unui sistem de stropire prin pulverizare prevazut cu bazin cu apa ce poate fi actionat independent de functionarea rotii de frezat.
  • Gama de freze. În gama rotilor SIMEX de excavat prin frezare exista posibilitatea unei alegeri optime de dimensiuni si putere pentru o aplicare tot mai perfecta a hidromotorului echipa-mentului în functie de motorul masinii de baza. Astfel putem asigura roti ce pot genera santuri cu latimi cuprinse între 50 - 250 mm si adâncimi de pâna la 800 mm.

Frezele SIMEX sunt actionate hidraulic si necesita o putere hidraulica înalta. Masinile de baza pe care pot sa fie utilizate aceste echipamente se construiesc în diferite versiuni, în functie de puterea hidraulica de actionare. Astfel, ele sunt cunoscute ca fiind masini standard, masini cu debit marit (High Flow), masini cu debit foarte mare (Super Flow), etc.

Performantele echipamentelor de frezat sunt direct proportionale cu puterea hidraulica care este data la iesirea din hidromotor si depinde de alimentarea disponibila (data de masina de baza).

Masina de baza poate sa foloseasca diverse turatii astfel asigurând debite variate hidromotorului care antreneaza tamburul frezei si implicit viteza de rotatie pentru frezare poate sa varieze astfel încât sa putem alege regimul optim de frezare.

Pentru detalii suplimentare: www.brett.ro

Anul XIII, nr. 149, iul 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Iulie 2018
 
Truck Power, Iulie 2018

NEXT AUTO, Iunie 2018
 
NEXT AUTO, Iunie 2018

Supliment M&U, Aprilie 2018
 
Aprilie 2018
 


 
 

PARTENERI