Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Case CX210B

Aplicatii diferite gestionate cu eficienta

20.10.2011
Ema Stancu
Case ajuta la constructia unuia dintre cele mai mari magazine de mobila Ikea din Europa cu excavatoarele pe senile CX210B, echipamente potrivite pentru lucrari foarte mari, dar care necesita delicatete si precizie.
Compania Ikea construieste în Berlin o noua cladire de 40.000 mp si investeste în jur de 60 milioane euro în dezvoltarea acesteia. Cladirea va deveni al doilea cel mai mare magazin al companiei în Europa.
Excavatorul pe senile Case CX210B este utilizat pentru constructia drumurilor de acces si a amplasamentelor externe si a fost furnizat de dealerul local BTB Bau din Berlin.
Santierul de lucru are dimensiuni impresionante si este foarte activ, angrenând o gama vasta de utilaje de constructii care lucreaza împreuna. Excavatorul pe senile CX210B a fost ales pentru capacitatea sa de a muta mase foarte mari aspect pe care îl poate îndeplini în conditii de eficienta cu cei 159 CP din dotare si cu ajutorul bratului monobloc de 5,7 m lungime si bratul de sapare de 2,4 m. În cadrul acestei lucrari, este foarte important sa poata aduce îmbunatatiri semnificative solului astfel încât suprafetele drumurilor de acces care vor fi construite sa poata sustine greutati mari.
Sistemul hidraulic al excavatorului Case CX210B ofera performante maxime datorita pompelor cu piston axial. Pentru cele mai solicitante lucrari din domeniul terasier sau de demolari acesta este dotat si cu sistemul Powerboost care poate atinge o presiune maxima de 368 bari. 

Mai întâi trebuie aplicata o mixtura pentru întarirea solului compusa din ciment, gips si alti aditivi si ulterior amestecata cu solul existent. Excavatorul Case CX210B este foarte potrivit pentru aceasta sarcina de lucru dificila deoarece este dotat cu 10 pre-setari hidraulice diferite. Acest lucru faciliteaza utilizarea în conditii de maxima eficienta a accesoriilor de diferite tipuri. Un alt avantaj al bratului de sapare este faptul ca este dotat cu un sistem de schimbare rapida Oilquik OQ45 permitând schimbari rapide de la o cupa de sapare la un accesoriu de compactare sau la o cupa de încarcare în functie de necesitatile specifice punctului de lucru. Aceste accesorii precum si o cupa separatoare, care în acest caz este folosita pentru separarea nisipului de piatra sunt furnizate de producatorul finlandez Allu si utile în plan extern, în special pe acest santier sofisticat din punct  de vedere tehnic.
Pe santierul de constructii din Berlin excavatorul pe senile Case a atras foarte multe laude din partea operatorilor precum: "pur si simplu un excavator pe senile cu are poti lucra precis si sigur". Mai mult, asa cum a demonstrat si în cadrul altor lucrari de constructii acesta are o productivitate incredibil de mare raportata la numarul de litri de combustibil consumati. Acesta reprezinta un mare avantaj, fiind ieftin pentru lucrari foarte mari. BTB primeste consiliere si service din partea Casecon, dealerul Case regional din Hennigdorf. În special în cadrul acestui proiect consilierea din partea Casecon a fost esentiala deoarece utilizarea cupei separatoare si a celorlalte accesorii necesita experienta pentru a putea lucra în conditii de eficienta.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI