Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Inaugurare

Fiat Industrial Village

20.10.2011
Dan Pavel - Torino
Fiat Industrial Village
Luna septembrie  a adus pentru grupul italian Fiat o dubla lansare de exceptie: noul model Iveco Daily si deschiderea primului centru industrial multifunctional al producatorului italian, sub numele de "Fiat Industrial Village". Un concept nou în domeniu, unic pentru industria vehiculelor comerciale, dar nu si pentru grupul Fiat, acesta dezvoltând deja un centru de prezentare si vânzare pentru autoturisme în apropierea uzinei Mirafiori din orasul Torino.  
Fiat Industrial Village este primul de acest tip, oficialii grupului lasând sa se înteleaga ca acest concept va fi dezvoltat si în alte zone ale lumii. Creat ca un centru dedicat vânzarii, service-ului si prezentarii specializate a brandurilor Iveco, New Holland si FPT Industrial, aici vizitatorii gasesc toate facilitatile unui centru comercial specializat, precum un muzeu al vehiculelor comerciale produse sub marca Fiat, trei centre de discutii, având si posibilitatea testarii oricaui tip de vehicul. Si pentru toti vizitatorii, la plecare este indicat sa viziteze si magazinul specializat, aici putând cumpara nu numai mici amintiri, dar si accesorii importante precum sisteme de comunicatii mobile sau sisteme GPS, toate create special pentru a fi montate pe vehiculele comerciale produse în cadrul grupului Fiat. 
Centrul este destinat profesionistilor din domeniul transporturilor comerciale si al constructiilor, care vor putea sa se foloseasca de cunostintele si calitatile profesionale ale personalului Iveco, New Holland si FPT Industrial pentru vânzare si servicii post-vânzare.  

Presedintele grupului Fiat Industrial, Sergio Marchionne a afirmat chiar în cadrul discursului sau de deschidere: "Fiat Industrial Village reprezinta un spatiu simbolic care cuprinde trasaturi din trecutul, prezentul si viitorul acestei companii, deschizând de asemenea portile fabricii noastre si dând tuturor posibilitatea de a se apropia, întelege si testa vehiculele si motoarele produse sub sigla FTP Industrial". De asemenea centrul dispune si de un spatiu special pentru expunerea si vânzarea utilajelor agricole si a motoarelor industriale.   
Nu în ultimul rând, Fiat Industrial Village este punctul de început al unei calatorii instructive si captivante printre numeroasele activitati pe care le propune vizitatorilor, de la show room-ul spatios cu design futuristic la zona de relaxare si cea de jocuri, de la magazinul unde se pot achizitiona haine si accesorii personalizate cu logo-ul brandurilor Fiat Industrial la holul multifunctional si expozitia de vehicule de epoca, fiecare dintre modelele expuse având propria istorie, dar si o poveste unica. Fiat Industrial Village constituie angajamentul luat de compania italiana fata de orasul Torino. Centrul nu a fost construit numai pentru a aduce publicul aproape de Fiat Industrial si produsele sale, ci se doreste sa devina un punct de întâlnire, un spatiu de socializare pentru locuitorii orasului. 

Cel mai mare complex dedicat universului Fiat Industrial 
Situat în zona istorica a Fiat S.p.A Stura, aici fiind sediul central al grupului Iveco începând cu anul 1975, complexul Fiat Industrial Village este construit într-o zona industriala unica pentru Torino. Astfel, în apropierea sa functioneaza fabrica de motoare FPT Industrial, una dintre cele mai mari din lume, cu o productie medie de 3.500.000 de unitati anual, dar si o uzina dedicata utilajelor marca New Holland. 
Fiat Industrial Village acopera o suprafata de peste 74.000 mp, dintre care 23.000 mp suprafata construita, cu o arie generoasa de expunere a vehiculelor de 8.000 mp.
Intrarea principala se afla pe strada di Settimo 223, pe drumul spre Torino de la Settimo Torisene. 

În interior un hol cu design functional conduce spre showroom, divizat în sectiuni dedicate produselor Fiat Idustrial si în centru, o zona destinata inovatiilor si noilor tehnologii. 
Expunerea produselor este supervizata de consultantii de vânzari ai New Holland, Iveco si dealerilor FTP Industrial, care au rolul de a asista si îndruma clientii, acestia având profesionalismul si cunostintele necesare pentru a recomanda achizitionarea unor bunuri atât de complexe precum utilajele terasiere si vehiculele industriale. 
Fiat Village contine puncte de relatii cu clientii pentru servicii financiare si post-vânzare, unde clientii gasesc raspunsuri prompte la toate întrebarile si cerintele lor. Noul complex beneficiaza si de un atelier spatios unde sunt executate operatiile de service si reparare, cu ajutorul tehnicienilor cu o înalta calificare în domeniu.
La Fiat industrial Village clientii pot de asemenea sa testeze produsele, gratie pistei de teste Iveco, cu o lungime de 1,2 km, care înconjoara complexul si care prezinta rampe cu o înclinatie de 30-60°, dar si datorita noului teren de teste New Holland situat în aceeasi zona.

"Think big, think industrial"                  
Desi este vazut ca un slogan publicitar, "think big, think industrial" este principiul care i-a inspirat pe designerii si creatorii Fiat Village, cel mai mare complex dedicate vehiculelor si motoarelor produse de Fiat industrial.
Pentru acestia, gândirea la scala industriala înseamna obtinerea unei calitati remarcabile în termeni de material, echipamente si cunostinte printr-un proces constant de cercetare si dezvoltare.
Aceasta concept este oglindit chiar prin procesul de transformare a unei zone ex-industriale, practic fara un viitor productiv într-un spatiu de lucru proiectat si realizat cu materiale si tehnologii de ultima generatie, un spatiu care reprezinta mai presus de toate un adevarat laborator de experimentare a ideilor, proceselor si tehnicilor.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI