Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Volvo Trucks

Finala nationala "The Drivers' Fuel Challenge"

20.10.2011
Mariana Patru
Finala nationala
Volvo Trucks a lansat de curând la nivel mondial competitia "The Drivers’ Fuel Challenge", dedicata condusului eficient. Scopul competitiei este identificarea soferului care conduce cât mai economic posibil pe un traseu bine delimitat.
În România, în perioada iunie - iulie s-au desfasurat etapele locale ale competitiei, în Bucuresti, Cluj si Brasov, iar în luna septembrie a fost desemnat câstigatorul editiei nationale "The Drivers' Fuel Challenge".
Ioan David de la compania Kalomin Impex Srl a câstigat marele trofeu si va reprezenta România la finala mondiala a competitiei ce va avea loc la Göteborg în decursul acestei luni. 
Cei 10 finalisti ai etapelor locale s-au întâlnit pe 8 septembrie la Sibiu în confruntarea finala din cadrul competitiei nationale pentru condus economic. 
Rezultatele tuturor celor 10 finalisti au fost foarte strânse. Câstigatorul, Ioan David a obtinut un remarcabil consum de 24,88 l/100km realizat într-un timp impus de 27 minute, urmat de catre Andrei Antofie (Vectra International) cu un consum de 25,69 l/100 km iar pe locul 3 s-a situat Nicolae Mocanu (Tramar) cu un consum de 26,20 l/100 km.

 "Suntem impresionati de ambitia concurentilor de a obtine cel mai bun consum. Rezultatele foarte bune obtinute de finalisti arata nivelul de pregatire, rezuma abilitatile acestora de a conduce economic iar emotiile surprinse ne arata cât de mult a contat aceasta competitie pentru participanti. Suntem încântati ca am gasit un candidat pe masura finalei din Suedia caruia îi uram mult succes si avem sperante ca marele trofeu va ajunge în România", a comentat Christian Coolsaet, Director General Volvo Romania.
Pentru finala au fost pastrate aceleasi reguli si acelasi camion încarcat corespunzator, un Volvo FH de 500 CP, echipat cu I-Shift si Dynafleet, ca si în cadrul etapelor locale. Cei 10 finalisti s-au întrecut pe un nou traseu care a pus la încercare talentul, concentrarea si experienta celui de la volan în folosirea eficienta a vehiculului. Traseul, de 28 km a cuprins atât o portiune de drum national cât si autostrada, incluzând rampe, pante, viraje, sensuri giratorii, tocmai pentru a reflecta conditiile reale de trafic specifice activitatii de transport marfa pe distante lungi.

Aceasta competitie s-a dovedit a fi o experienta deosebita atât pentru participanti cât si pentru organizatori. Cheia obtinerii unor rezultate bune privind eficienta consumului se datoreaza celei mai bune combinatii între abilitatea profesionala a soferului, utilizarea cu eficienta maxima a solutiilor inovatoare ce echipeaza camionul si exploatarea tuturor oportunitatilor de pe traseu.
Dincolo de întrecerea propriu-zisa, concursul a scos în evidenta, iar participantii au recunoscut în unanimitate, ca daca te pregatesti, înveti si te autocontrolezi mereu, poti obtine consumuri mici, fara a afecta punctualitatea. Acesta este si motivul pentru care Volvo Trucks include în toate solutiile de eficientizare a consumului cursurile de perfectionare soferi.
"Aceasta competitie a fost despre pasiune. Pasiune pentru camioane. Pasiune pentru eficienta. Pasiune pentru meseria de sofer. Am urmarit cu pasiune implicarea, dedicarea si ambitia participantilor", a mai adaugat Christian Coolaset. 

The Drivers' Fuel Challenge 
Pentru Volvo Trucks eficienta consumului de combustibil este una din preocuparile majore ale companiei, de la producerea unor motoare din ce în ce mai economice, pâna la testarea solutiilor hibride sau a combustibililor alternativi.  
Pe lânga realizarile tehnologice exista numeroase alte masuri care pot conduce la reducerea consumului de combustibil. Volvo Trucks le-a reunit într-o campanie denumita "Fiecare picatura conteaza" care are drept obiectiv reducerea consumului de combustibil si a impactului asupra mediului.
Din aceasta campanie face parte si competitia lansata de Volvo Trucks la nivel mondial "The Drivers' Fuel Challenge". Aceasta initiativa doreste sa promoveze condusul eficient prin intermediul unei competitii deschise oricarui sofer profesionist posesor al permisului categoria C si E si card pentru tahograful digital. Competitia îsi propune sa recunoasca si sa recompenseze soferii care reprezinta cheia minimizarii consumului de combustibil si reducerii emisiilor poluante.

Pentru a desfasura un transport eficient este foarte important sa se obtina un consum cât mai mic de combustibil, livrarea marfii la destinatie sa se faca în timp util, conform cerintelor de transport si, în acelasi timp sa fie respectate reglementarile de trafic sau legislative. Prin urmare, scopul competitiei este de a identifica soferii bine instruiti, care se folosesc atât de echipamentele camionului cât si de oportunitatile de pe traseu pentru a obtine cel mai mic consum într-un interval de timp impus. Combinatia dintre cei doi factori, consum cât mai mic si sosirea la destinatie în timpul cerut este cea care contribuie la o afacere eficienta.
Camionul folosit în competitie este optimizat din punct de vedere al consumului: un autotractor Volvo FH 4x2 cu motor de 500CP, EEV echipat cu inteligentul I-Shift. 
Anul acesta sistemul automatizat Volvo de schimbare a treptelor de viteza, sarbatoreste 10 ani de la premiera si echipeaza în momentul de fata peste 80 % din camioanele produse de Volvo Trucks destinate transportului pe distante lungi, fiind recunoscut pentru contributia sa atât la reducerea consumului de combustibil cât si la cresterea nivelului de siguranta. 

La baza evaluarilor rezultatelor participantilor a stat sistemul informational Dynafleet. Astazi, acest sistem este folosit din ce în ce mai mult de operatorii de transport: un camion din trei vândut în Europa este comandat cu Dynafleet. Prin intermediul acestui echipament, firmele de transport au acces la un set complet de informatii, inclusiv o imagine detaliata privind stilul de condus al fiecarui sofer sau cantitatea de combustibil consumata de fiecare camion în diferite conditii de operare. Este un punct de plecare excelent în condusul eficient. Multi dintre clientii Volvo si-au redus costurile legate de combustibil cu pâna la 7 procente combinând Dynafleet cu programele de perfectionare a soferilor.
Având în vedere importanta cunoasterii comenzilor si a sistemelor autocamionului folosit în competitie, înainte de testare, fiecare participant a fost instruit în privinta utilizarii camionului si informat în privinta regulamentulului concursului. Pe lânga aceasta, pentru soferii care s-au urcat pentru prima data într-o cabina Volvo, un rol important în obtinerea unui rezultat bun a fost buna pregatire înainte de competitie. De asemenea, atât atentia la drum, anticiparea traficului, folosirea corecta a sistemelor din vehicul, cât si experienta au contribuit la obtinerea unui consum redus. 
"Aceasta competitie reprezinta o buna oportunitate de a permite soferilor sa-si demonstreze abilitatile de conducere economica, de a fi recunoscuti si premiati si, de asemenea o ocazie prin care demonstram dedicarea companiei Volvo Trucks pentru cresterea eficientei consumului de combustibil", a mentionat Irina Marcov, Marketing Communication Manager.
Câstigatorul finalei mondiale ce se va desfasura la Göteborg în perioada 20-22 octombrie va fi desemnat Campion mondial Volvo Trucks al condusului eficient si se va bucura împreuna cu un invitat personal de o experienta Volvo de neuitat- o vacanta în valoare de aproximativ 15.000 USD.
Anul XIII, nr. 151, sep 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 

TRUCK POWER , Iulie 2018
 
Truck Power, Iulie 2018
 


 
 

PARTENERI