Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Expozitii internationale

Intermat 2012

20.10.2011
Mariana Patru; Dan Pavel
Intermat 2012
Anul 2011 înca nu s-a încheiat, dar toti ochii sunt deja atintiti spre centrul expozitional Paris-Nord Villepinte, acolo unde în 2012 va avea cel mai mare eveniment al anului dedicat industriei utilajelor si tehnologiilor de constructii, INTERMAT 2012.
O expozitie care va avea un impact major asupra pietei constructiilor europene, fie el chiar si indirect, deoarece are loc dupa un an al sperantelor, anul 2011, dar si al dezamagirilor, piata constructiilor cunoscând o revenire fragila datorita crizei finantelor, care se pare ca este departe de a se termina. 

Ce vom putea vedea la INERMAT? Noile game de motoare mai putin poluante si cu un consum mai mic, dar si game noi de utilaje. Se pare ca noile tehnologii înglobate în motoare vor obliga constructorii sa doteze utilajele cu mult mai multa electronica, cu sisteme de control sofisticate care vor îngloba si programe de lucru presetate. În cazul gamelor grele de sapat pamântul camerele video vor fi obligatorii, unele dintre ele fiind extrem de sofisticate, incluzând secvente de comenzi direct pe display.
Securitatea muncii, confortul operatorului, controlul modului de lucru si al randamentului sunt în atentia tuturor constructorilor de utilaje, acestia propunând deja programe extrem de sofisticate ce permit fie supravegherea de la distanta a utilajului în timpul lucrului, fie descarcarea informatiilor la anumite perioade de timp. Puteri ale motoarelor mai mari vor aduce la rândul lor si noi sisteme de lucru hidraulice, crescând astfel forta de sapare sau de încarcare la bratul de lucru.

Multe noutati vor fi aduse si de catre producatorii de masini pentru prepararea si turnarea asfaltului, aici reciclarea si activitatile ecologice fiind un punct cheie.
Cele mai interesante noutati, cele mai spectaculoase sau ideile originale, toate vor fi discutate în cadrul întâlnirii care va avea loc în luna ianuarie la Pre-Intermat între ziaristii de specialitate invitati din întreaga lume si producatori. În final, una din salile de conferinte acoperite de piramida de la Luvru va gazdui juriul care va desemna câstigatorii Innovation Awards. 
Cu opt luni înaintea deschiderii expozitiei, care va avea loc între 16 si 21 aprilie 2012, statisticile arata o crestere a domeniului constructiilor, iar rata de ocupare a spatiului expozitional în proportie de 90% pare sa confirme acest lucru. 
Previziunile specialistilor pentru sfârsitul anului 2011, mai favorabile decât în 2010, arata ca sectorul constructiilor îsi recapata cu pasi marunti dinamismul, cresterea anticipata pentru acest an urmând a fi de 11%. Piete emergente precum China, India si America Latina au înregistrat cresteri constante, unele cu mai mult de 10 procente stimulând astfel dinamica pietei la nivel mondial. 

Dupa criza majora care a zguduit sectorul constructiilor în Europa în 2009, sectorul utilajelor de constructii a raportat în 2010 o crestere de 18%. Cu toate acestea situatia difera de la o tara la alta: în timp ce Germania si Marea Britaniei au înregistrat un plus de 19% si respectiv 57% pentru 2010, piata din Spania s-a confruntat cu o scadere de 19 procente, iar vânzarile în constructii în Italia au stagnat de-a lungul anului. 
INTERMAT 2012 va fi evenimentul cheie al anului pentru toti jucatorii din industria de constructii pentru ca aici se va vedea poate cel mai bine starea de fapt a lucrurilor.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI