Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Romdril si Hidrotehnica Braila

Parteneriat de succes

20.10.2011
Parteneriat  de succes
Romdril a câstigat licitatia din cadrul proiectului "Cresterea competitivitatii S.C. HIDROTEHNICA S.A." prin achizitionarea unei instalatii cu dispozitive multiple de forat pentru executarea de constructii hidrotehnice, furnizând o masina de forat piloti Casagrande B250 XP, luvoaieza GCL1500 cu reductii pentru diametre de 1.080 mm si 1.200 mm, vibroînfigator hidraulic PTC 30H1A cu menghina pentru palplanse precum si un set de doua menghine pentru tubulatura si unitate de putere hidraulica 350D de 350 CP pentru actionarea vibroînfigatorului.
De asemenea, livrarea a cuprins si câte un set de scule de foraj în tubulatura pentru diametrele de 1.080 mm si 1.200 mm si tubulatura aferenta. Tubulaturile au lungimi diferite, între 1 si 4 m, pentru a putea acoperi diferite adâncimi, precum si borsape si snecuri pentru piatra si argila. Tubulatura poate fi manevrata de capul rotativ al masinii sau de luvoaieza.

Astfel, Hidrotehnica Braila S.A. poate executa orice fel de lucrari hidrotehnice, pile de pod, piloti de fundatii, incinte de palplanse, piloti de balast, docuri si înfigere tevi cu un diametru maxim de 2.500 mm.

Casagrande B250 XP
Casagrande B250 XP este cea mai puternica masina de forat existenta la aceasta ora în România. B250 XP face parte din recenta campanie de schimbare a gamei de masini Casagrande, bazata pe cele mai noi principii de proiectare mecanice, hidraulice si electronice. 
Echipat cu sasiu "heavy duty", B250 XP are un moment al cuplului rotativ de 250 kNm, cu o viteza maxima de rotatie de 33 rpm la forare si de 120 rpm la descarcare. Vinciul principal are o forta nominala de tragere de 250 kN si o viteza maxima a cablului de 90 m/min.
Noul utilaj B250 XP face parte din clasa masinilor "inteligente" deoarece, pe lânga controlul electronic al echipamentului este echipat cu un sistem care ghideaza si asista operatorul în timpul procesului de foraj, cu indicatii simple si intuitive în conditii de siguranta totala.

Sistem de control total
O alta inovatie introdusa de Casagrande este "Sistemul de control total". Deoarece toate comenzile masinii sunt guvernate prin semnale electrice, se poate monitoriza si controla întreaga masina. Beneficiile sunt flexibilitatea si precizia sporite, posibilitatea de a personaliza programul în functie de lucrarea de efectuat, operarea facila si în completa siguranta. Legat de siguranta în exploatare trebuie mentionat, de asemenea, ca masina este echipata cu senzori de sarcina care masoara fortele din cablurile vinciurilor si limiteaza operatiunile potential periculoase. 
Calculatoarele de pe masina, pe lânga controlul verticalitatii si adâncimii, ofera o protectie avansata la orice operatiune executata gresit, precum si indicatii complete asupra functionarii motorului (consum, starea filtrelor, parametri), asupra sistemului hidraulic (starea valvelor, presiunii, debitului), indicatii de eroare si date despre service.
Este disponibila optional si informarea online despre starea masinii si pozitionarea GPS, ca si transmiterea mesajelor de eroare prin SMS. Eventualele disfunctii sau defecte ale senzorilor si electrovalvelor sunt afisate în timp real pe display-ul computerului de bord, astfel încât problemele pot fi identificate rapid si se poate evita supraîncarcarea masinii.
Avantajele Casagrande

B250 XP
* Productivitate foarte mare: datorita fortei foarte mari de extractie si a cuplului mare de rotatie, masina poate folosi borsape de capacitate foarte mare, iar datorita vitezei mari de descarcare timpul de executie al forarii este extrem de mic (10-12 piloti de 1.080 mm la 24 m adâncime pe schimb).
* Acces facil în cazul interventiilor: masina este prevazuta cu un sistem automat de deschidere si închidere a usilor laterale si a platformei de lucru integrate, o usa se ridica si cealalta coboara, aceasta din urma pozitionându-se perpendicular pe incinta si putând fi folosita ca platforma de lucru. Usile se pot bloca în pozitii, iar deschiderea creata permite acces total la instalatie. Sistemul a fost patentat la nivel international deoarece este unicul de acest tip.
* Operare prietenoasa: toate comenzile sunt plasate ergonomic iar noile sisteme electronice pot fi învatate rapid chiar si de operatorii cu mai putina experienta.
* Autodiagnostic: masina este dotata cu senzori la sistemele mecanice si de pozitionare, ca si la sistemele hidraulice, anuntând orice posibila defectiune.
* Versatilitate: în caz de necesitate, masina poate fi transformata în executie de pereti diafragma (max. 1.200 mm, 40 m adâncime), CFA (diam. max. 1.200 mm), Soil Mixing, Displacement piles (piloti cu compactare laterala).
* Silentios si economic: ventilatoarele racitorului de ulei hidraulic functioneaza numai atunci când este necesar si, corelat cu temperatura, reducând semnificativ zgomotul masinii. Sistemul hidraulic proportional contribuie la functionarea economica a masinii, o putere mai mica necesara în foraj însemnând o putere mai mica ceruta motorului si un consum mai mic.
* Timp de asamblare/dezasamblare foarte mic: datorita conceptiei inovatoare a mastului, setarea pentru lucru a masinii necesita doar doua ore. Service-ul si garantia echipamentelor este asigurat de echipele Romdril, specializate periodic în cadrul firmelor Casagrande si PTC si dotate cu tot ceea ce este necesar pentru interventii rapide si profesioniste.

Vibratorul hidraulic PTC 30H1A
În cadrul aceluiasi proiect s-a livrat si un vibroînfigator cu urmatoarele caracteristici:
* moment excentric - 30 mkg;
* greutate totala - 4.870 kg (cu menghina palplanse);
* amplitudine - 27 mm;
* tractiune maxima - 400 kN;
* menghina tevi - diametru min/max: 250/2.500 mm.

PTC Franta este unul dintre principalii furnizori de vibratoare hidraulice, cu o experienta de cel putin 50 de ani în acest domeniu si cu lucrari reprezentative pe plan mondial. Vibratorul 30H1A primeste debitul hidraulic de la o unitate de putere tip 350D, care poate fi utilizata si la activarea unei vibrolance pentru executia pilotilor de balastru, a sonetelor hidraulice BSP (Anglia) ca si a pompelor de drenaj TOYO (Japonia).
Achizitionarea de catre SC Hidrotehnica Braila SA a acestui vibrator completeaza sistemul de lucru prin posibilitatea etanseizarii cu palplanse a incintelor de lucru în sisteme hidrotehnice. De asemenea, datorita echiparii si cu menghina dubla pentru tevi, devine posibila instalarea de piloti în teava în medii hidro (Dunare, mare, lacuri etc). Actionarea hidraulica a vibratorului permite lucrul imersat în apa, desi pâna acum nu au fost lucrari de acest gen în România. Datorita actionarii de catre unitatea de putere separata, vibratorul poate fi agatat de o macara facând posibila chiar si înfigerea elementelor foarte lungi (palplanse si tevi chiar si de 24 de metri cu eventuala prelungire a furtunurilor). 
Valeriu Râmniceanu, director executiv al Hidrotehnica SA a declarat "decizia de a achizitiona o instalatie cu dispozitive multiple de foraj a aparut, în mod firesc, în cadrul organizatiei noastre. Facem parte dintr-o economie deschisa si concurentiala racordata, din ce în ce mai mult, la economia Comunitatii Europene si, prin extensie, la economia globala. Pentru a fi competitivi pe segmental economic din care facem parte trebuia sa putem oferi beneficiarilor nostri, în afara de pricepere si experienta, un suport tehnologic modern, pentru a putea sustine calitatile enumerate mai sus. Am urmarit, pas cu pas, instalarea si punerea în functiune a utilajelor si echipamentelor furnizate de SC Romdril si, dupa ce le-am vazut la lucru, pot sa afirm ca am facut alegerea corecta. Sunt foarte multumit de profesionalismul echipei Romdril si cred ca parteneriatul nostru este abia la început."
Anul XIII, nr. 151, sep 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 

TRUCK POWER , Iulie 2018
 
Truck Power, Iulie 2018
 


 
 

PARTENERI