Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Stivuitoare

Toyota Material Handling Romania

20.10.2011
Madalina Dragomir
Toyota Material Handling Romania
Toyota Material Handling Europe (TMHE) a īnceput īn 2006 operatiunile de adminstrare a afacerilor Toyota si BT īn Europa. Beneficiind de cei peste 100 de ani de experienta cumulata de Toyota si BT īn domeniul echipamentelor de manipulare a sarcinilor, compania este prezenta īn peste 30 de tari din Europa.
TMHE ofera o gama completa de stivuitoare marca Toyota si echipamente pentru depozite si interior marca BT, activitatea fiind sustinuta de servicii si solutii cu valoare adaugata. Principiul "aproape de client" s-a materializat prin cele trei unitati de productie din: Ancenis (Franta)-produce motostivuitoare si electrostivuitoare pentru pietele din Europa, Bologna (Italia)-produce motostivuitoare si electrostivuitoare cu capacitati nominale īntre 1 si 8,5 tone si Mjölby (Suedia)-una dintre cele mai mari fabrici de echipamente de interior din lume, unde se produc utilajele marca BT. Compania are peste 4.500 tehncieni de service activi īn peste 30 de tari din Europa. 
TMHE este organizatia regionala europeana a Toyota Material Handling Group (TMHG), parte a Toyota Industries Corporation (TICO), lider mondial īn domeniul echipamentelor de ridicat si manipulat marfuri. 

Toyota Material Handling Romania
Compania care astazi poarta numele de Toyota Material Handling Romania si-a īnceput activitatea pe piata locala īn octombrie 1996, sub denumirea Material Handling Consulting Romania (MHC Romania). 
Activitatea principala a companiei consta īn distributia de echipamente de manipulat marfa BT si Hyster, masini industriale de maturat si spalat pardoseli marca Tennant precum si asigurarea serviciilor aferente. 
Īn 2001 compania si-a schimbat numele īn BT International Romania, s-a mutat īntr-un sediu nou, cu un atelier bine dotat si a crescut numarul de angajati, compania aflāndu-se īn plina expansiune. La gama de echipamente existenta s-a adaugat marca de stivuitoare BT Cargo - fabricate īn Italia de catre BT.
Īn 2002 BT Romania era deja lider de piata, impunānd standarde de service ridicate pe piata romāneasca,  oferind consultanta, demonstratii cu echipamente, echipamente de back-up, contracte de īnchiriere pe termen lung.

Din octombrie 2006 s-a īnceput comercializarea stivuitoarelor marca Toyota, īn anii urmatori compania trecānd prin schimbari majore. Īn 2007 s-a īnceput constructia noului sediu, o cladire moderna, complet utilata si odata cu finalizarea constructiei a avut loc si o schimbare de denumire, compania devenind Toyota Material Handling Romania.
Compania dispune de o gama completa de echipamente de manipulat marfa, sisteme de depozitare, piese de schimb si servicii aferente, mereu īn dezvoltare. 
Numarul total de angajati al Toyota Material Handling Romania este de 92. 
Departamentul de Service din cadrul Toyota Material Handling Romania este format din 33 de tehnicieni, dintre care 7 la sediul central al firmei si 13 centre de service cu acoperire nationala la: Suceava, Tārgu Mures, Miercurea Ciuc, Braila, Brasov, Ploiesti, Bucuresti, Craiova, Sibiu, Timisoara, Chisineu-Cris, Jimbolia si Cluj Napoca. 
Īn departamentul de service exista un numar total de 27 de autoateliere dotate cu toate instrumentele si dispozitivele necesare efectuarii interventiilor (rafturi scule, aparate sudura, generator electric, compresor, stoc piese uzuale, laptop, etc.), GPS - pentru alegerea rutei optime catre client si scurtarea timpului de raspuns la solicitari, precum si 3 autoateliere de back-up, un trainer - pentru instruirea permanenta a tehnicienilor, stoc piese de schimb (peste 500.000), echipamente de Back-Up. Compania ofera de asemenea contracte de service flexibile īn functie de nevoile clientului.

Gama de produse 
Toyota Material Handling Romania ofera o gama larga de produse adaptata nevoilor clientilor.
* Transpalete manuale: patru game complete, cu sarcini nominale īncepānd de la 1 la 3 tone, cu īnaltimi de ridicare de pāna la 810 mm, hidraulice sau cu motor electric, cu ridicare rapida sau gen masa de lucru, operabile īn depozite frigorifice si īn industria alimentara.
* Transpalete electrice: sase game complete, cu sarcini nominale īncepānd de la 1,3 la 3 tone, cu sau fara platforma pentru operator, cu baterii de pāna la 840Ah īn functie de model. Operabile numai īn interior.
* Order pickere: sase game complete, cu sarcini nominale īncepānd de la 500 kg la 2,5 tone, cu īnaltimi de ridicare de pāna la 11,1 m, disponibile si cu platforma elevabila pentru operator. Operabile numai īn interior.
* Echipamente de remorcare: cinci game complete, cu sarcini nominale īncepānd de la 2 la 49 tone, cu sau fara scaun pentru operator, operabile atāt īn interior cāt si īn exterior
* Stackere electrice: sase game complete, cu sarcini nominale īncepānd de la 0,8 la 2 tone, cu īnaltimi de ridicare de pāna la 6,3 m, disponibile si cu brate suport elevabile si īn versiune pentru dublu-stacking, cu sau fara platforma pentru operator. Operabile doar īn interior.
* Stivuitoare electrice cu catarg retractabil: patru game complete, cu sarcini nominale īncepānd de la 1,2 la 2,7 tone, cu īnaltimi de ridicare de pāna la 12,5 m, disponibile si cu cabina īnclinabila, aplicabile si īn depozite frigorifice. Operabile doar īn interior.
* Echipamente pentru culoare foarte īnguste: trei game complete, cu sarcini nominale īncepānd de la 1 la 1,5 tone, cu īnaltimi de ridicare de pāna la 14,8 m, disponibile si cu furci rotative si cu posibilitatea ridicarii operatorului pentru lucrul la īnaltime.
* Echipamente semi-automate: trei game complete, cu sarcini nominale īncepānd de la 1,4 la 2,4 tone, cu īnaltimi de ridicare de pāna la 1,79 m, disponibile si cu catarg, cu viteze de deplasare de pāna la 6km/h.
* Electrostivuitoare cu 3 roti: doua game complete, cu sarcini nominale īncepānd de la 1 la 2 tone, cu īnaltimi de ridicare de pāna la 7.5 m si baterii de 24 respectiv 48 V.Operabile atāt la exterior cāt si la interior
* Electrostivuitoare cu 4 roti: cinci game complete, cu sarcini nominale īncepānd  de la 1,5 la 8,5 tone, cu īnaltimi de ridicare de pāna la 7,5 m si baterii de 48 respectiv 80 V. Operabile atāt la exterior cāt si la interior.
* Motostivuitoare gaz / LPG: cinci game complete, cu sarcini nominale īncepānd de la 1,5 la 7 tone, cu īnaltimi de ridicare de pāna la 8 m. Operabile atāt la exterior cāt si la interior.
* Motostivuitoare Diesel: trei game complete, cu sarcini nominale īncepānd de la 1,5 la 8 tone, cu īnaltimi de ridicare de pāna la 8 m. Operabile atāt la exterior cāt si la interior.
* Echipamente personalizate - pentru aplicatii speciale. Fiecare produs este fabricat pentru a oferi performante fiabile īn conditii dificile de lucru. Īn plus, compania ofera o gama variata de specificatii suplimentare pentru echipamente, inclusiv modele galvanizate, pentru depozite frigorifice, īmpotriva mediilor explozive, precum si optiuni de cabine pentru operator pentru aplicatii īn mediu extern.
* Sisteme industriale de depozitare

Divizia Rental ofera contracte de īnchiriere pe termen scurt sau lung si dispune de o flota de 502 echipamente compusa din: 173 stivuitoare (electrice, diesel si gaz) si 329 echipamente de interior. 
Flota de echipamente second hand este compusa din 56 de unitati: 15 stivuitoare (electrice, diesel si gaz) si 41echipamente de interior.
Tehnologii unice in lume, doar la echipamentele Toyota si BT:
Toyota SAS. Stivuitoarele Toyota echipate cu SAS folosesc tehnologii inteligente pentru a reduce costurile cu operatorul si reparatiile si implicit a costurilor de operare ale stivuitorului.  Utilizānd SAS se reduc timpii morti, operarea este mai rapida, iar productivitatea creste. 

Sistem alimentare AC2. Toyota AC maximizeaza modul de exploatare al energiei si asigura eficienta optima īn operare. Motoarele electrice AC īmbunatatesc timpii de  productivitate prin integrarea Sistemului de Alimentare AC, care combina un motor AC compact si un controller sofisticat pentru a oferi putere si control precis.
BT Powerdrive. Sistemul BT Powerdrive reprezinta o integrare unica a sistemelor electronice de control, comunicare CANbus si motoare cu excitatie separata (SEM). Aceasta combinatie mareste performanta, siguranta, ergonomia si fiabilitatea transpaletelor electrice, a stackerelor si a order pickerelor.
Toyota I_Site reprezinta mai mult decāt un management al flotei. Acest sistem este o combinatie unica de tehnologie, informatie, expertiza si suport,care ajuta la administrarea problemelor de manipulare a marfurilor. Ofera beneficii tangibile īn timp, precum reducerea costurilor de operare, īmbunatatirea sigurantei si cresterea productivitatii ajutānd la optimizarea procesului de manipulare a marfurilor.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI