Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Stivuitoare

Toyota Material Handling Romania

20.10.2011
Madalina Dragomir
Toyota Material Handling Romania
Toyota Material Handling Europe (TMHE) a început în 2006 operatiunile de adminstrare a afacerilor Toyota si BT în Europa. Beneficiind de cei peste 100 de ani de experienta cumulata de Toyota si BT în domeniul echipamentelor de manipulare a sarcinilor, compania este prezenta în peste 30 de tari din Europa.
TMHE ofera o gama completa de stivuitoare marca Toyota si echipamente pentru depozite si interior marca BT, activitatea fiind sustinuta de servicii si solutii cu valoare adaugata. Principiul "aproape de client" s-a materializat prin cele trei unitati de productie din: Ancenis (Franta)-produce motostivuitoare si electrostivuitoare pentru pietele din Europa, Bologna (Italia)-produce motostivuitoare si electrostivuitoare cu capacitati nominale între 1 si 8,5 tone si Mjölby (Suedia)-una dintre cele mai mari fabrici de echipamente de interior din lume, unde se produc utilajele marca BT. Compania are peste 4.500 tehncieni de service activi în peste 30 de tari din Europa. 
TMHE este organizatia regionala europeana a Toyota Material Handling Group (TMHG), parte a Toyota Industries Corporation (TICO), lider mondial în domeniul echipamentelor de ridicat si manipulat marfuri. 

Toyota Material Handling Romania
Compania care astazi poarta numele de Toyota Material Handling Romania si-a început activitatea pe piata locala în octombrie 1996, sub denumirea Material Handling Consulting Romania (MHC Romania). 
Activitatea principala a companiei consta în distributia de echipamente de manipulat marfa BT si Hyster, masini industriale de maturat si spalat pardoseli marca Tennant precum si asigurarea serviciilor aferente. 
În 2001 compania si-a schimbat numele în BT International Romania, s-a mutat într-un sediu nou, cu un atelier bine dotat si a crescut numarul de angajati, compania aflându-se în plina expansiune. La gama de echipamente existenta s-a adaugat marca de stivuitoare BT Cargo - fabricate în Italia de catre BT.
În 2002 BT Romania era deja lider de piata, impunând standarde de service ridicate pe piata româneasca,  oferind consultanta, demonstratii cu echipamente, echipamente de back-up, contracte de închiriere pe termen lung.

Din octombrie 2006 s-a început comercializarea stivuitoarelor marca Toyota, în anii urmatori compania trecând prin schimbari majore. În 2007 s-a început constructia noului sediu, o cladire moderna, complet utilata si odata cu finalizarea constructiei a avut loc si o schimbare de denumire, compania devenind Toyota Material Handling Romania.
Compania dispune de o gama completa de echipamente de manipulat marfa, sisteme de depozitare, piese de schimb si servicii aferente, mereu în dezvoltare. 
Numarul total de angajati al Toyota Material Handling Romania este de 92. 
Departamentul de Service din cadrul Toyota Material Handling Romania este format din 33 de tehnicieni, dintre care 7 la sediul central al firmei si 13 centre de service cu acoperire nationala la: Suceava, Târgu Mures, Miercurea Ciuc, Braila, Brasov, Ploiesti, Bucuresti, Craiova, Sibiu, Timisoara, Chisineu-Cris, Jimbolia si Cluj Napoca. 
În departamentul de service exista un numar total de 27 de autoateliere dotate cu toate instrumentele si dispozitivele necesare efectuarii interventiilor (rafturi scule, aparate sudura, generator electric, compresor, stoc piese uzuale, laptop, etc.), GPS - pentru alegerea rutei optime catre client si scurtarea timpului de raspuns la solicitari, precum si 3 autoateliere de back-up, un trainer - pentru instruirea permanenta a tehnicienilor, stoc piese de schimb (peste 500.000), echipamente de Back-Up. Compania ofera de asemenea contracte de service flexibile în functie de nevoile clientului.

Gama de produse 
Toyota Material Handling Romania ofera o gama larga de produse adaptata nevoilor clientilor.
* Transpalete manuale: patru game complete, cu sarcini nominale începând de la 1 la 3 tone, cu înaltimi de ridicare de pâna la 810 mm, hidraulice sau cu motor electric, cu ridicare rapida sau gen masa de lucru, operabile în depozite frigorifice si în industria alimentara.
* Transpalete electrice: sase game complete, cu sarcini nominale începând de la 1,3 la 3 tone, cu sau fara platforma pentru operator, cu baterii de pâna la 840Ah în functie de model. Operabile numai în interior.
* Order pickere: sase game complete, cu sarcini nominale începând de la 500 kg la 2,5 tone, cu înaltimi de ridicare de pâna la 11,1 m, disponibile si cu platforma elevabila pentru operator. Operabile numai în interior.
* Echipamente de remorcare: cinci game complete, cu sarcini nominale începând de la 2 la 49 tone, cu sau fara scaun pentru operator, operabile atât în interior cât si în exterior
* Stackere electrice: sase game complete, cu sarcini nominale începând de la 0,8 la 2 tone, cu înaltimi de ridicare de pâna la 6,3 m, disponibile si cu brate suport elevabile si în versiune pentru dublu-stacking, cu sau fara platforma pentru operator. Operabile doar în interior.
* Stivuitoare electrice cu catarg retractabil: patru game complete, cu sarcini nominale începând de la 1,2 la 2,7 tone, cu înaltimi de ridicare de pâna la 12,5 m, disponibile si cu cabina înclinabila, aplicabile si în depozite frigorifice. Operabile doar în interior.
* Echipamente pentru culoare foarte înguste: trei game complete, cu sarcini nominale începând de la 1 la 1,5 tone, cu înaltimi de ridicare de pâna la 14,8 m, disponibile si cu furci rotative si cu posibilitatea ridicarii operatorului pentru lucrul la înaltime.
* Echipamente semi-automate: trei game complete, cu sarcini nominale începând de la 1,4 la 2,4 tone, cu înaltimi de ridicare de pâna la 1,79 m, disponibile si cu catarg, cu viteze de deplasare de pâna la 6km/h.
* Electrostivuitoare cu 3 roti: doua game complete, cu sarcini nominale începând de la 1 la 2 tone, cu înaltimi de ridicare de pâna la 7.5 m si baterii de 24 respectiv 48 V.Operabile atât la exterior cât si la interior
* Electrostivuitoare cu 4 roti: cinci game complete, cu sarcini nominale începând  de la 1,5 la 8,5 tone, cu înaltimi de ridicare de pâna la 7,5 m si baterii de 48 respectiv 80 V. Operabile atât la exterior cât si la interior.
* Motostivuitoare gaz / LPG: cinci game complete, cu sarcini nominale începând de la 1,5 la 7 tone, cu înaltimi de ridicare de pâna la 8 m. Operabile atât la exterior cât si la interior.
* Motostivuitoare Diesel: trei game complete, cu sarcini nominale începând de la 1,5 la 8 tone, cu înaltimi de ridicare de pâna la 8 m. Operabile atât la exterior cât si la interior.
* Echipamente personalizate - pentru aplicatii speciale. Fiecare produs este fabricat pentru a oferi performante fiabile în conditii dificile de lucru. În plus, compania ofera o gama variata de specificatii suplimentare pentru echipamente, inclusiv modele galvanizate, pentru depozite frigorifice, împotriva mediilor explozive, precum si optiuni de cabine pentru operator pentru aplicatii în mediu extern.
* Sisteme industriale de depozitare

Divizia Rental ofera contracte de închiriere pe termen scurt sau lung si dispune de o flota de 502 echipamente compusa din: 173 stivuitoare (electrice, diesel si gaz) si 329 echipamente de interior. 
Flota de echipamente second hand este compusa din 56 de unitati: 15 stivuitoare (electrice, diesel si gaz) si 41echipamente de interior.
Tehnologii unice in lume, doar la echipamentele Toyota si BT:
Toyota SAS. Stivuitoarele Toyota echipate cu SAS folosesc tehnologii inteligente pentru a reduce costurile cu operatorul si reparatiile si implicit a costurilor de operare ale stivuitorului.  Utilizând SAS se reduc timpii morti, operarea este mai rapida, iar productivitatea creste. 

Sistem alimentare AC2. Toyota AC maximizeaza modul de exploatare al energiei si asigura eficienta optima în operare. Motoarele electrice AC îmbunatatesc timpii de  productivitate prin integrarea Sistemului de Alimentare AC, care combina un motor AC compact si un controller sofisticat pentru a oferi putere si control precis.
BT Powerdrive. Sistemul BT Powerdrive reprezinta o integrare unica a sistemelor electronice de control, comunicare CANbus si motoare cu excitatie separata (SEM). Aceasta combinatie mareste performanta, siguranta, ergonomia si fiabilitatea transpaletelor electrice, a stackerelor si a order pickerelor.
Toyota I_Site reprezinta mai mult decât un management al flotei. Acest sistem este o combinatie unica de tehnologie, informatie, expertiza si suport,care ajuta la administrarea problemelor de manipulare a marfurilor. Ofera beneficii tangibile în timp, precum reducerea costurilor de operare, îmbunatatirea sigurantei si cresterea productivitatii ajutând la optimizarea procesului de manipulare a marfurilor.
Anul XIII, nr. 146, apr 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Supliment M&U, Aprilie 2018
 
Aprilie 2018

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018
 
 
 

PARTENERI