Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Brett Motors

Utilajele Mustang lucreaza în salina

20.10.2011
Cornelia Rotaru
Utilajele Mustang lucreaza în salina
Brett Motors si-a început activitatea pe piata de utilaje compacte având doua obiective majore: furnizarea unui pachet de utilaje si accesorii multifunctionale compacte pentru cele mai diverse aplicatii si cerinte si dezvoltarea de servicii de asistenta tehnica performante.
Astfel compania a pus la dispozitia clientilor sai gama de utilaje multifunctionale compacte Mustang împreuna cu serviciile de asistenta tehnica rapida pentru ca acestia sa obtina maximul de performanta în afaceri.
Prin respectul fata de client si prin atentia acordata calitatii si profesionalismului, Brett Motors a adunat de-a lungul anilor în portofoliul beneficiarilor firme importante din România, dar si lucrari deosebite la care utilajele Mustang au luat parte. 
Brett Motors s-a implicat activ alaturi de Societatea Nationala a Sarii la lucrarile de minerit care se desfasoara în Salina Praid, Harghita.  
Salina Praid constituie o comoara de nepretuit în economia Transilvaniei, începuturile istorice datând înca din epoca romana. Zacamântul de sare, cu forma usor eliptica, cu diametre de 1,2 km si respectiv 1,4 km si o adâncime de 2.700 m, constituie unul din cele mai mari masive de sare gema din Europa, având rezerve pentru mai multe sute de ani.

Pentru lucrul în galeriile minei era neaparata nevoie de utilaje compacte care sa poata fi coborâte în cusca liftului de adâncime si cu o greutate care sa nu afecteze plafoanele dintre galerii. O alta cerinta foarte importanta era ca utilajele sa poata lucra în acel mediu sarat care accelereaza uzura tuturor componentelor vitale ale masinilor.
A fost ales un utilaj multifunctional Mustang 2054, cel mai vândut model pe piata din România. Puterea, fiabilitatea si performantele excelente ale utilajului sunt asigurate perfect prin conlucrarea motorului turbodiesel Yanmar, ce corespunde normelor de poluare Tier 3 si a hidraulicii performante. Motorul asigura cei 50 CP necesari punerii în miscare a pompelor pentru deplasare, functionarea bratelor si a echipamentelor. 
Cu toate ca are doar 1,9 m înaltime, 1,5 m latime si 3,1 m lungime, masina este robusta, are stabilitate perfecta si asigura un confort deosebit operatorului.  
Modelul Mustang 2054 poate fi încarcat cu 51% din greutatea proprie de 2.948 kg si datorita hidraulicii asigura un control excelent al bratelor si cupei. Forta de rupere a materialului care trebuie încarcat asigura prin cilindrii hidraulici robusti ai bratelor si cupei peste 2.268 daN. Pistoanele cilindrilor sunt realizate din oteluri speciale care sunt tratate pentru a face fata conditiilor grele de lucru si uzura.
Manevrabilitatea utilajului este adecvata lucrarilor, el putând sa se întoarca în loc cu 180° într-un cerc cu raza de 1,8 m.
Experienta producatorului american a început în secolul al 19-lea ca o fabrica de echipamente agricole, dar s-a dezvoltat ajungând în secolul 21 un producator consacrat al unor utilaje multifunctionale compacte. Prin produsele sale, Mustang a fost a doua firma care a contribuit la progresul utilajelor cunoscute azi drept încarcatoare multifunctionale cu virare prin derapare.
Dar cum un utilaj se recomanda singur atunci când vorbim de calitatile sale, cei interesati sunt invitati sa vada si sa testeze câteva modele Mustang la sediul Brett Motors

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI